Θανάσης Ράλλης

Το δικαίωμα στην πίκρα το έχουμε όλοι

Έχουμε όλοι το δικαίωμα να κρίνουμε, ότι ή εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στη Ρωσία δεν μας αντιπροσωπεύει. Και έχουμε επίσης το δικαίωμα να χαρούμε στο τέλος αν κατακτήσουμε μετάλλιο. Η μία άποψη δεν αναιρεί απαραίτητα την άλλη. Και το να σκεφτόμαστε μονίμως μακροπρόθεσμα λειτουργεί κάποιες φορές αποπροσανατολιστικά.

Το περίβλημα του μπασκετικού και του ποδοσφαιρικού δημοσιογράφου είναι κάτι που μου φαινόταν πάντα το λιγότερο αστείο. Αν εξαιρέσουμε τις τεχνικές αναλύσεις τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα όρασης. Βλέπεις ή δεν βλέπεις;

Θανάσης Ράλλης

Αν βλέπεις, μπορούμε να προχωρήσουμε παρέα και να αρχίσουμε να παρατηρούμε να κρίνουμε, και να έχουμε πάντα τη δική μας άποψη. Η άποψη λοιπόν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, είναι τόσο αδιάφορη όσο ένας κλόουν που λύνει μαθηματικές πράξεις. Και πιστέψτε με ο κλόουν που λύνει μαθηματικές πράξεις μου είναι υπερβολικά αδιάφορος.

Έχουμε λοιπόν όλοι το δικαίωμα να κρίνουμε, ότι ή εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στη Ρωσία δεν μας αντιπροσωπεύει. Και έχουμε επίσης το δικαίωμα να χαρούμε στο τέλος αν κατακτήσουμε μετάλλιο. Η μία άποψη δεν αναιρεί απαραίτητα την άλλη. Και το να σκεφτόμαστε μονίμως μακροπρόθεσμα λειτουργεί κάποιες φορές αποπροσανατολιστικά.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που βλέποντας το παιχνίδι της Εθνικής, χαιρόταν, γιατί αν πάμε στους «8» θα αποφύγουμε τους Αμερικανούς, μπράβο του. Οι περισσότεροι από εμάς νομίζω όμως ότι συμφωνούμε ότι απλά δεν γουστάρουμε να επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο. Δεν γουστάραμε ρε παιδί μου. Το κάναμε μία το κάναμε δύο, ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο.

Αλλά από την άλλη ούτε παίκτες είμαστε, ούτε προπονητές. Δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχολογία τους και είναι νομίζω 100% σίγουρο ότι στην πραγματικότητα κανένας στην Εθνική δεν χαίρεται.

Το δικαίωμα στην πίκρα όμως το έχουμε όλοι. Το έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας. Όταν βλέπουμε αυτή την ομάδα να κερδίζει και να μας χαρίζει επιτυχίες και πάντα να προσπαθεί, αυτόματα ζούμε μαζί της. Εκτός από το δικαίωμα στη χαρά λοιπόν έχουμε και το δικαίωμα στην πίκρα. Και κανένας δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει αυτό. Κι αν τα παιδιά της Εθνικής πάρουν το μετάλλιο θα το χαρούμε.

Όταν μαζεύεις όμως μικρές πίκρες στο τέλος μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ. Μπορεί να μεγαλώσουν τόσο πολύ που δεν θα σε αφήσουν να χαρείς. Ας ελπίσουμε ότι η αυτή η μικρή πίκρα δεν θα είναι αρκετή για να μας κάνει να αλλάξουν τα συναισθήματά μας για αυτή την ομάδα.

Y.Γ. Και μπορεί η Γαλλία να ήταν σαφώς πιο βατός αντίπαλος, αλλα τώρα κόντρα στους Ισπανούς η ευκαιρία για "κάθαρση" είναι τεράστια...

Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x