Stoiximan Super League

Στα χνάρια του Μουρίνιο…

Την τακτική του Ζοσέ Μουρίνιο στο παιχνίδι της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Απρίλιο αναμένεται να «αντιγράψει» ο Νίκος Νιόπλιας, στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Champions League απέναντι στην καταλανική ομάδα. «Μίλησα και με τον Μουρίνιο γι' αυτό. Εκείνος το κατάφερε, αλλά με ομάδες όπως η Τσέλσι και η Ιντερ», δήλωσε ο 45χρονος τεχνικός στην «El Mundo Deportivo».

Την τακτική του Ζοσέ Μουρίνιο στο παιχνίδι της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Απρίλιο αναμένεται να «αντιγράψει» ο Νίκος Νιόπλιας, στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Champions League απέναντι στην καταλανική ομάδα.

Στις 20 Απριλίου ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο πως μπορεί να «μπλοκάρει» η καλύτερη ομάδα του κόσμου και να «απενεργοποιηθεί» ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός βρισκόταν πάντα ανάμεσα σε δύο παίκτες (τον Καμπιάσο με τον Πάντεφ ή τον Σνάιντερ με τον Ετό) και αν μπόρεσε να τους ξεπεράσει, τότε υπήρχε ο λίμπερο μπροστά από τους δύο στόπερ - ο Τιάγκο Μότα.

Επίσης, ο Μότα είχε στο μυαλό του όλες τις προωθήσεις του Τσάβι και έπρεπε να σταματάει τις φοβερές πάσες του. Ακόμη ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η χρησιμοποίηση του Πάντεφ και του Ετό στα πλάγια, αφού έτρεξαν σαν… σκυλιά. Μάλιστα, ο Μουρίνιο παρέταξε τους «νερατζούρι» με σύστημα 4-2-3-1, όπως αγωνίζεται και ο Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά τις σκέψεις του Νιόπλια, τον ρόλο του Μότα θα αναλάβει ο Σιμάο με τα τρεξίματά του ή ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος εκεί αγωνίζεται στην εθνική Βραζιλίας. Τον ρόλο του Καμπιάσο θα αναλάβει ο Κατσουράνης, ο οποίος χρειάζεται να δίνει την άμεση πάσα στους συμπαίκτες του. Στα άκρα είναι πιθανό να παίξουν ο Γκοβού και ο Καραγκούνης, εκτός κι αν προτιμηθεί ο Λέτο.

Νιόπλιας: «Θα προσπαθήσουμε για τη ζημιά»

Την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό (14/09) αναγνώρισε ο Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας στην «El Mundo Deportivo». Ο 45χρονος τεχνικός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την ποιότητα των Καταλανών, αλλά τόνισε ότι το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στο «Καμπ Νόου».

«Το να ξεκινάς στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας την καλύτερη ομάδα του κόσμου δεν είναι άσχημο ως ορεκτικό», είπε με χιούμορ ο Νιόπλιας και πρόσθεσε: «Δεν το λέω για να κολακεύσω την Μπαρτσελόνα, αλλά επειδή το πιστεύω. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο με τη δική της ποιότητα. Αυτό είπα και στον Γκουαρντιόλα και του έδωσα συγχαρητήρια. Υπάρχει ομάδα που να έχει οκτώ παγκόσμιους πρωταθλητές και δίπλα σε αυτούς να παίζει και ο Μέσι;».

Στη συνέχεια, ο Μακεδόνας ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να τους έχεις απέναντί σου. Μίλησα και με τον Μουρίνιο γι' αυτό. Εκείνος το κατάφερε, αλλά με ομάδες όπως η Τσέλσι και η Ιντερ. Εμείς ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Θα το προσπαθήσουμε κυρίως στην Αθήνα, αφού στο "Καμπ Νόου" είναι πιο δύσκολο».

Ερωτηθείς αν οι «μπλαουγκράνα» έχουν αδύναμα σημεία, απάντησε: «Ας πούμε ότι ξέρω πώς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε τη ζημιά. Αλλο, όμως, να το σκέφτεται κι άλλο να μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να τους επιτεθείς στον δικό τους χώρο και να τους υποχρεώσεις να κάνουν λάθος στις πάσες κοντά στην άμυνά τους για να έχεις ελπίδες να πετύχεις. Δεν είναι, όμως, καθόλου εύκολο αυτό».

Ο 45χρονος προπονητής μίλησε για την αξία του Σωτήρη Νίνη, λέγοντας: «Είμαι περήφανος γιατί στο ρόστερ μας υπάρχει και πάλι πλειοψηφία Ελλήνων, οι οποίοι μεγάλωσαν στο φυτώριό μας, στο στυλ της Μπαρτσελόνα ή τους είχα στις εθνικές Νέων και Ελπίδων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή έτσι ο παίκτης νιώθει περισσότερο τον σύλλογο. Το περιβάλλον τους έχει περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς απ' ό,τι με τους ξένους κι έτσι φτιάχνουν μία δεμένη ομάδα και θυμίζουν σε όλους ότι ο μεγάλος Παναθηναϊκός που έφτασε στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" το 1971, καθοδηγούμενος από τον Πούσκας, αποτελείτο από Ελληνες».

Κληθείς να σχολιάσει τον Λιονέλ Μέσι, είπε: «Είναι εξωγήινος του ποδοσφαίρου. Καταπληκτικός παίκτης και με εκπλήσσει που χρησιμοποιείται και σέντερ φορ κάποιες φορές. Μπορεί να παίξει οπουδήποτε».

Ο Λουίς Γκαρσία θα πάει στο Λίβερπουλ για το αυριανό φιλικό (16:00 ώρα Ελλάδας) με την Εβερτον προς τιμήν του Κάραγκερ. Η Λίβερπουλ, επειδή ο Καταλανός είναι στον Παναθηναϊκό τώρα, έστειλε επίσημο έγγραφο στην ΠΑΕ και ζήτησε να δοθεί άδεια στον παίκτη για να πάει στην Αγγλία. Ο 32χρονος παίκτης δεν θα είναι στην αυριανή προπόνηση (στις 10 π.μ.) για να πάει στο Νησί και να δει πρώην συμπαίκτες, αλλά και για να γνωρίσει το χειροκρότημα από τους φίλους της Λίβερπουλ.

Στις επόμενες προπονήσεις του «τριφυλλιού» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σίντνεϊ Γκοβού αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμούς για να είναι ετοιμοπόλεμοι για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Ο Γκοβού αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα και ουσιαστικά ξεκουράζει το πόδι του. Οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ, ήδη νιώθουν πολύ καλά και απλώς δεν πιέζουν τον εαυτό τους σε πιο δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών είχε γνωστοποιήσει ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για τη Διπλή Ανάπλαση. Η φημολογία που υπήρξε χθες θέλει να κατατίθεται ακόμα και σήμερα η νέα ρύθμιση, την οποία αποδέχθηκαν ο Παναθηναϊκός, ο Βωβός και ο Δήμος Αθηναίων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x