Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του, σε επίσημα παιχνίδια, στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Φερνάντο Σάντος, αφού στο πρώτο της ματς για τα προκριματικά του Euro 2012, η «γαλανόλευκη» ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Γεωργία και μάλιστα εντός έδρας. Το αποτέλεσμα αυτό όμως θα έπρεπε να ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο αφού η προϊστορία έδειχνε γκέλα!

Όλες οι πρεμιέρες των τελευταίων ομοσπονδιακών τεχνικών ήταν ανεπιτυχείς αφού για να βρει κάποιος νίκη θα πρέπει να ανατρέξει 16 (!) ολόκληρα χρόνια πριν. Ούτε ο Ότο Ρεχάγκελ, ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Εθνικής ομάδας δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στον πρώτο επίσημο του αγώνα στον πάγκο της.


Φερνάντο Σάντος

Σε ένα ματς όπου όλοι περίμεναν να δουν έναν ΠΑΟΚ ντυμένο με τα γαλανόλευκα, η Εθνική ομάδα απογοήτευσε. Η άμυνά της «έμπαζε» και το κέντρο της δυσλειτουργούσε σε αντίθεση με όσα είχε παρουσιάσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» επί των ημερών του Πορτογάλου τεχνικού στη Θεσσαλονίκη. Το τελικό 1-1 με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άφησε μια πικρή γεύση στον πρώτο μετά-Ρεχάγκελ αγώνα της ομάδας σε επίσημο επίπεδο. Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν με το «καλημέρα» με τον Ιασβίλι (3’), πριν ο Σπυρόπουλος ισοφαρίσει στο 72’.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκέκας

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Γκόγκουα (87' Μερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γκελασβίλι)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλος Γκόμεθ (Ισπανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Ότο Ρεχάγκελ

Τον ερχομό του «Μεσσία» περίμεναν όλοι στην Εθνική ομάδα, βλέποντας στο πρόσωπο του Γερμανού τον λυτρωτή τους. Ο «χερ Ότο» ανέλαβε την ομάδα αποκλεισμένη από τον 9ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2002 και στον πρώτο του αγώνα κόντρα στην Φινλανδία, εκτός έδρας, γνώρισε τη συντριβή με 5-1. Οι «κακές γλώσσες» πήραν από νωρίς μπροστά απαξιώνοντας τον Ρεχάγκελ από έναν ουσιαστικά φιλικό αγώνα.

Φινλανδία: Νιέμι - Χέλιν, Σααρίνεν, Χίπια, Τίχινεν, Ριχιλάχτι, Ταΐνιο (62΄ Βις), Νούρμελα, Φόρσελ (79΄ Γιόχανσον), Λιτμάνεν (72΄ Κούγκι), Κόλκα

Ελλάδα: Ελευθερόπουλος - Μπασινάς (45΄ Ζήκος), Γεωργάτος, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Κ. Κωνσταντινίδης (25΄ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Ζαγοράκης (82΄ Φύσσας), Χαριστέας, Μαχλάς, Καραγκούνης, Βρύζας
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

Σκόρερ: 14΄, 43΄ Φόρσελ, 22΄ Ριχιλάχτι, 30΄ Καραγκούνης, 38΄ Κόλκα, 53΄ Λιτμάνεν (πέναλτι)
Διαιτητής: Πολ Άλερτς (Βέλγιο)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Ελσίνκι


Βασίλης Δανιήλ

Έχοντας μόλις πέντε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες στον δεύτερο προκριματικό όμιλο για το Euro 2000 η Εθνική Ελλάδος ταξίδεψε στη Ρίγα με στόχο τη νίκη και νέο προπονητή στον πάγκο της τον Βασίλη Δανιήλ. Οι προσδοκίες όμως των Ελλήνων φιλάθλων διαψεύστηκαν και πάλι σε πρεμιέρα νέου τεχνικού, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε στο στείρο 0-0 με τους Λετονούς, χάνοντας σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της για την κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Λετονία: Καραβάγεφς, Λουκάσεβιτς, Αστάφιεβς, Ζεμλίνσκις, Λόμπανοφς, Σάραντο (62' Στεπάνοβς), Ιβάνοφς (28' Ισάκοβς), Μπλαγκονάντεζντινς, Πάχαρς, Μίχολαπς (66' Μπούλντερς), Στόλτσεφς (46΄ Ντοντζουασβίλι)

Ελλάδα: Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Νταμπίζας, Ουζουνίδης,
Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (74' Ζαγοράκης), Γεωργάτος (74' Φραντζέσκος), Μαχλάς (80' Αναστασίου), Λυμπερόπουλος, Νικολαΐδης
Προπονητής: Βασίλης Δανιήλ

Διαιτητής: Κνουντ Έρικ Φίσκερ (Δανία)
Γήπεδο: «Νταουγκάβα»


Άνχελ Ιορντνέσκου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίναγε τη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Άνχελ Ιορντανέσκου, αφού η «γαλανόλευκη» είχε κληρωθεί σε έναν βατό όμιλο στα προκριματικά του Euro 2000 και με αντιπάλους όπως η Νορβηγία και η Σλοβενία όλα έδειχναν πως η πρόκριση στην τελική φάση μιας διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994 ήταν πολύ κοντά. Το ντεμπούτο του Ρουμάνου τεχνικού όμως δεν ήταν ιδανικό, αφού στην «αυλαία» των αγώνων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε ισόπαλο εντός έδρας με τη Σλοβενία, με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς να είναι ο «δήμιος» της Εθνικής σκοράροντας δις.

Ελλάδα: Ατματσίδης, Μπορμπόκης (82' Λυμπερόπουλος), Κασάπης (77' Γεωργάτος), Νταμπίζας, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης, Μάρκος, Μαχλάς, Τσάρτας (46' Φραντζέσκος), Νικολαΐδης
Προπονητής: Άνχελ Ιορντανέσκου

Σλοβενία: Σιμεούνοβιτς, Πάβλιν, Ρουντόνια, Μίλιανιτς, Γκάλιτς, Κναβς,
Νόβακ, Τσεχ, Ούντοβιτς (46' Ενγκλάρο), Ζάχοβιτς, Όστερτς (68' Σίλιακ, 71' Ατσίμοβιτς)

Σκόρερς: 19' Ζάχοβιτς, 56' Μαχλάς (πέναλτι), 58' Φραντζέσκος, 73'
Ζάχοβιτς
Διαιτητής: Αλφρέντο Τρενταλάντζε (Ιταλία)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ


Κώστας Πολυχρονίου

Τον δύσκολο ρόλο να συνεχίσει το άκρως επιτυχημένο έργο του Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ανέλαβε ο Κώστας Πολυχρονίου. Η «γαλανόλευκη» ετοιμαζόταν για το πρώτο της παιχνίδι μετά τους αγώνες στα γήπεδα της Αμερικής και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, όπου όμως η παρουσία της ήταν άκρως απογοητευτική, έχοντας υποστεί τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς με συνολικό σκορ μάλιστα 0-10. Ο Πολυχρονίου έπρεπε να αντιστρέψει το κακό κλίμα εναντίον της Εθνικής και να την οδηγήσει επιτυχώς, μέσω του όγδοου προκριματικού ομίλου στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1996. Το ντεμπούτο του ήταν θετικότατο, αφού η Ελλάδα επικράτησε με το ευρύ 5-1 της αδύναμης ομάδας από τα Νησιά Φερόε. Αυτή η νίκη όμως αναμενόταν να είναι και μοναδική σε ντεμπούτο τεχνικού στην Εθνική ομάδα για τα επόμενε 16 τουλάχιστον χρόνια.

Ν. ΦΕΡΟΕ: Κνούτσεν, Τ. Χάνσεν, Γ. Χάνσεν, Α. Χάνσεν, Γιοχάνσεν, Νταμ, Μέρκερε (85' Ράσμουσεν), Μ. Γιάρνσκορ, Μίλερ, Γιόνσον, Ε.Χάνσεν (55' Χ. Γιάρνσκορ)
Προπονητής: Άλαν Σίμονσεν

Ελλάδα: Καρκαμάνης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παυλόπουλος, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος, Κωστής (78' Μάρκος), Χατζίδης (82' Ζαγοράκης), Τσάρτας, Αλεξανδρής
Προπονητής: Κώστας Πολυχρονίου

Σκόρερς: 14' Σαραβάκος, 18΄, 87΄ Τσαλουχίδης, 55', 61' Αλεξανδρής, 90' Αποστολάκης (αυτογκόλ)
Διαιτητής: Μισέλ Πιρό (Βέλγιο)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τοφτίρ


Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x