Stoiximan Super League

Σούπερ «Μπόσκο»!

Με δυνατή άμυνα, σοβαρότητα και επίθεση που πέταγε… φωτιές, ο Πανιώνιος νίκησε 3-1 την πρωταθλήτρια Αλβανίας, Ντιναμό Τιράνων, στο φιλικό προς τιμήν του Φώτη Στρακόσια. Εξαιρετικό το… καρέ Ριέρα, Γουνδουλάκη, Μπάλαμπαν και Βαζ Τε, με τον Κροάτη να πετυχαίνει και τα τρία γκολ των «κυανέρυθρων» και τον τελευταίο να… οργιάζει. Δείτε τα γκολ! .

Με δυνατή άμυνα, σοβαρότητα και επίθεση που πέταγε… φωτιές, ο Πανιώνιος νίκησε 3-1 την πρωταθλήτρια Αλβανίας, Ντιναμό Τιράνων, στο φιλικό προς τιμήν του Φώτη Στρακόσια.

Εξαιρετικό το… καρέ Ριέρα, Γουνδουλάκη, Μπάλαμπαν και Βαζ Τε, με τον Κροάτη να πετυχαίνει και τα τρία γκολ των «κυανέρυθρων» και τον τελευταίο να… οργιάζει.

Πως έπαιξε

Ένεκα των απουσιών των διεθνών Μάχο, Σιόβα, Μανιάτη, Χίκα, Κουμορτζί, Πούπο και Σκούρτη, ο Μίκαελ Στόρε παρέταξε μία τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο Σουηδός τεχνικός χρησιμοποίησε σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπέλιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Φουγκουάγιο, Όμο, Λάτκα και Βαρό. Στα χαφ έπαιξαν οι Οκπάκο και Κούρντι, δεξιά ο Βαζ Τε και αριστερά ο Γουνδουλάκης. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μπάλαμπαν και Ριέρα, με τον Ισπανό, όμως, λίγο πιο πίσω από τον Κροάτη. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο κ. Στόρε έφερε τον Βαζ Τε αριστερά και ο Γουνδουλάκης πήγε δεξιά.

Επίθεση… φωτιά!

Μετά από ένα μέτριο, πρώτο 10λεπτο, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε σταδιακά να πιέζει την αλβανική ομάδα. Έχοντας σε πολύ μεγάλα κέφια τον εξαιρετικό Βαζ Τε, οι «κυανέρυθροι» -σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου- αναπτύσσονταν με ταχύτητα και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Χότζα. Ο Γουνδουλάκης συνεργαζόταν άψογα με τον Ριέρα, που έπαιζε λίγο πιο πίσω από τον Μπάλαμπαν και άλλαζε θέση με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ενώ ο Κροάτης φορ ήταν «μέσα» σε κάθε φάση. Στα χαφ, οι Οκπάκο και Κούρντι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ και η άμυνα των γηπεδούχων «καθάριζε» εύκολα όποια επικίνδυνη στιγμή πήγαινε να δημιουργηθεί προ του Μπέλιτς.

Η εικόνα των γηπεδούχων, λοιπόν, «μαρτυρούσε» ότι σύντομα θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Και όντως, στο 23' ο Μπάλαμπαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των αμυντικών της Ντιναμό και με πλασέ «έγραψε» το 1-0.



Η ομάδα του Μίκαελ Στόρε ενέτεινε την πίεσή της και έψαξε και το δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως, οι Αλβανοί ευτύχησαν να ισοφαρίσουν (1-1) με τον Μαρτινένα, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Όμο.



Ο «Μπόσκο» πήρε… τ' όπλο του

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίκαελ Στόρε έκανε μία εσωτερική αλλαγή, περνώντας τον Βαζ Τε αριστερά και τον Γουνδουλάκη δεξιά. Οι «κυανέρυθροι» συνέχιζαν να είναι κυρίαρχοι του αγώνα και αφού έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για να ξαναπάρουν «κεφάλι» στο σκορ, στο 67' διπλασίασαν τα τέρματά τους και πάλι με τον Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης έπιασε ένα ξερό σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Χότζα για το 2-1.



Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, χωρίς, ωστόσο, οι Νεοσμυρνιώτες να χάσουν τον έλεγχο του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Μπάλαμπαν έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με άψογη εκτέλεση φάουλ.



- Στο ημίχρονο της αναμέτρησης βραβεύτηκε ο Φώτης Στρακόσια. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας παρέλαβε τιμητικές πλακέτες και από τον Πανιώνιο, αλλά και από την Ντιναμό Τιράνων, για την προσφορά του στους δύο συλλόγους. Φανερά συγκινημένος, ο παλαίμαχος γκολκίπερ -προς τιμήν του οποίου έγινε το φιλικό παιχνίδι- ευχαρίστησε τον κόσμο που τον καταχειροκρότησε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μπέλιτς, Φουγκουάγιο, Λάτκα, Όμο, Βαρό, Κούρντι, Γουνδουλάκης, Οκπάκο, Ριέρα, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΡ. (Αρτάν Μερτσούσι): Χότζα, Πίσα, Ξάφα, Μαλακάρνε, Τσοκέα, Εστεμπάν Σεσκένι, Ισιντόρ Σεσκένι, Αλμούκα, Σότσα, Μαρτινένα, Σέφα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Δαλούκας
ΒΟΗΘΟΙ: Χ. Ακριβός, Π. Αργυρός, Αν. Παπάς (τέταρτος)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x