Stoiximan Super League

Live: Κροατία-Ελλάδα 0-0 (Τελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012, απέναντι στην Κροατία. Χωρίς σκορ οι δύο ομάδες, με την Εθνική να στέκεται αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο του καυτού «Μάξιμιρ» και να μην απειλείται ιδιαίτερα. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Έτσι μάλιστα! Μια αποφασισμένη Εθνική «ξέθαψε» την πετυχημένη συνταγή του Ότο Ρεχάγκελ και με ρεσιτάλ τακτικής, έμεινε όρθια (0-0) στο καυτό «Μάξιμιρ».

Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος ανέτρεψαν την κακή εικόνα της πρεμιέρας και επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πάρει -ευκολότερα απ’ όσο περίμενε- τον πολύτιμο πόντο από την Κροατία.


90'+4': Λήξη του αγώνα

90'+3: Ο Σαμαράς στην αντεπίθεση, κάνει το σουτ, αλλά εκείνο δεν είναι δυνατό και μπλοκάρεται εύκολα από τον Ρούνιε

93' Ευκαιρία για την Κροατία. Κεφαλιά πάσα του Πράνιτς προς τον Εντουάρντο στην καρδιά της μικρής περιοχής, εκεί ο Κροάτης προσπαθεί να σκοράρει, αλλά ο Παπασταθόπουλος απομακρύνει σωτήρια!

92'Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Σεϊταρίδης στη θέση του Τοροσίδη

87' Κόρνερ από δεξιά για την Κροατία, ο Σηφάκης κάνει άστοχη έξοδο όμως ο Εντουάρντο δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

79' - Κίτρινη κάρτα για την Ελλάδα: Ο Παπασταθόπουλος ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά τον Εντουάρντο

73'-74': Ένα δίλεπτο ασφυκτικής πίεσης από τους Κροάτες, με τον Παπασταθόπουλο να επεμβαίνει σωτήρια σε δύο περιπτώσεις -και εν μέσω σύγχυσης στην περιοχή- και να αποτρέπει τον κίνδυνο!

72' - Αλλαγή για την Κροατία: Στη θέση του Όλιτς ο Εντουάρντο

70' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Νίνης αντικαθιστά τον Καραγκούνη

68' - Κίτρινη κάρτα για την Κροατία: Δυνατό τάκλιν του Σρνα στον Τζαβέλλα

62' - Κίτρινη κάρτα για την Κροατία: Ο Ράκιτιτς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Καραγκούνη

59' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Εκτός αγωνιστικού χώρου ο Σαλπιγγίδης και σε αυτόν περνάει ο Γκέκας

58': Δυνατό χαμηλό σουτ του Ράκιτιτς λίγο έξω από την περιοχή, βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σηφάκη, που έπεσε στην αριστερή γωνία και έδιωξε σε κόρνερ

57' - Αλλαγή για την Κροατία: Ο Ράκιτιτς στη θέση του Βουκόγιεβιτς

49' - Γκολ που δε μέτρησε και για την Ελλάδα: Και σε αυτή την περίπτωση ο βοηθός είχε δίκιο, αφού ο Τοροσίδης ήταν οφσάιντ, πριν πασάρει στον Παπασταθόπουλο κι εκείνος σπρώξει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα

47' - Γκολ που δεν μέτρησε για την Κροατία: Ο Γέλαβιτς. στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πλασάρει εύστοχα, αλλά την ώρα που δέχθηκε την πάσα, ήταν όντως πιο μπροστά από την ελληνική άμυνα

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την Κροατία: Ο Γέλαβιτς αντικαθιστά τον Πέτριτς

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

38': Έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός, κάτι που επιτρέπει στην Εθνική να ελέγχει το ματς και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις

29': Έχει ισορροπήσει το παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δεν απειλείται σχεδόν καθόλου πλέον από τους Κροάτες

18': Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Σαμαράς βγήκε ωραία από αριστερά, έπιασε το φαλτσαριστό πλασέ με το δεξί, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την απέναντι γωνία!

16' - Κίτρινη κάρτα για την Ελλάδα: Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Τοροσίδης προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Σίμουνιτς με απλωμένο το χέρι

9': Ωραίο μπάσιμο του Κράνιτσαρ από αριστερά και δυνατό σουτ με το δεξί, κοντράρει και καταλήγει λίγο έξω από την κλειστή γωνία του Σηφάκη

5': Ο Μόντριτς πιάνει το συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αναγκάζει τον Σηφάκη να πέσει στη δεξιά του γωνία και να κάνει την πρώτη απόκρουση του αγώνα

1': Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Γκέκας)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57' Ράκιτιτς), Μόντριτς, Ολιτς (72' Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μάξιμιρ Στάντιον», Ζάγκρεμπ


Με τη γνωστή απουσία του Νίκου Σπυρόπουλου παρατάσσεται η Εθνική ομάδα. Ο τραυματισμός που υπέστη στο γόνατο ο σκόρερ του παιχνιδιού με τη Γεωργία (διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου) θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες μέρες. Τη θέση του στο βασικό σχήμα παίρνει -στο επίσημο ντεμπούτο του- ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Στον πάγκο άφησε ο Φερνάντο Σάντος τους Τζόρβα, Σεϊταρίδη, Κονέ, Μήτρογλου, Καφέ, Γκέκα και Νίνη.

Οι Πλετίκοσα, Ράκιτιτς, Εντουάρντο, Σίλντενφελντ, Ντουίμοβιτς, Ματζούκιτς και Γέλαβιτς είναι οι αναπληρωματικοί για την Κροατία.

Σε μια από τις ισχυρότερες έδρες στην Ευρώπη φιλοξενείται απόψε η Εθνική μας. Οι Κροάτες δεν… αστειεύονται καθόλου στο «Μάξιμιρ Στάντιον», καθώς στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις που έχουν δώσει εκεί μετρούν μόλις μια ήττα, και αυτή από την Αγγλία. Τρεις ισοπαλίες έχουν «τσιμπήσει» οι αντίπαλοι τους, ενώ τις υπόλοιπες 12 φορές αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι.

Πάντως, η μίνι προϊστορία των αναμετρήσεων στην Κροατία είναι υπέρ της Εθνικής μας! Στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (το 1996 για τα προκριματικά του Μουντιάλ και σε φιλικό στη Βαρτέσκα τρία χρόνια αργότερα) παρέμεινε αήττητη, αποσπώντας ισοπαλίες με σκορ 1-1 και 2-2 αντίστοιχα.

Ενισχυμένη με τον Λούκα Μόντριτς θα αντιμετωπίσει την Εθνική η Κροατία. Ο μέσος της Τότεναμ ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε (και τον άφησε εκτός του πρώτου αγώνα με τη Λετονία) και τέθηκε στη διάθεση του Σλάβεν Μπίλιτς.

Σε καμία από τις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ 2006, 2010 και Euro 2008) δεν έχει σφυρίξει ο ρέφερι του αγώνα -αν και βρισκόταν στην προεπιλογή.

Πάντως, οι αναμνήσεις των ελληνικών ομάδων από τον 45χρονο Κλάους Μπο Λάρσεν δεν είναι άσχημες, καθώς -με εξαίρεση την ήττα του Παναθηναϊκού (3-1) το 2005 από τη Βίσλα Κρακοβίας- έχει διαιτητεύσει νίκες των Ολυμπιακού (3-1 τη Βέρντερ στη Βρέμη το 2007), ΑΕΚ (1-0 τον ΑΠΟΕΛ το 2002), αλλά και της Εθνικής ομάδας (2-0 την Ουγγαρία το 2007).

Βοηθοί του Λάρσεν θα είναι οι συμπατριώτες του Νόρεστραντ και Γιένσεν, ενώ 4ος ο Κέλετ.

Πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΕΠΟ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ. Την απαρτίζουν ο πρόεδρος, Σ.Πιλάβιος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Β. Χατζηαποστόλου, ο ταμίας, Γ. Γκιρτζίκης, οι αντιπρόεδροι Αρ. Σταθόπουλος, Ν. Ανασόπουλος και τα μέλη του συμβουλίου, Ν. Προύντζος, Γ. Δεσύλλας, Β. Μαζαράκης, Γ. Σαρρής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x