Stoiximan Super League

«Κανείς δεν κλωτσά την ιστορία της Εθνικής»

Τη δυσαρέσκειά του για το κύμα αποχώρησης παικτών από τις Εθνικές ομάδες εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Κανείς δεν μπορεί να κλωτσά την ιστορία της Εθνικής. Να μην πηγαίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά ας αποφεύγουν τις δηλώσεις», είπε. Αιχμές για την ΕΟΚ με αφορμή τα επεισόδια στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία. «Κρατικές χρηματοδοτήσεις και βία δεν πάνε μαζί», συμπλήρωσε.

Τη δυσαρέσκειά του για το κύμα αποχώρησης παικτών από τις Εθνικές ομάδες εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Κανείς δεν μπορεί να κλωτσά την ιστορία της Εθνικής. Να μην πηγαίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά ας αποφεύγουν τις δηλώσεις», είπε. Αιχμές για την ΕΟΚ με αφορμή τα επεισόδια στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία. «Κρατικές χρηματοδοτήσεις και βία δεν πάνε μαζί», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά, ο Πάνος Μπιτσαξής μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Γιώργο Χελάκη:

Για το αν συνδέονται η αποχώρηση του Διαμαντίδη από την Εθνική μπάσκετ με την πρόσφατη απόφαση του Φάνη Γκέκα από την Εθνική ποδοσφαίρου: «Και τα δύο είναι εξίσου επιλήψιμα. Υπάρχει κάτι που λέγεται αθλητικό ήθος. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό και δεν υπάρχει μόνο στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες αθλητές που έχουν τιμήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό το εθνόσημο. Έχει γραφτεί μία ιστορία. Δεν μπορεί κανείς για πλάκα και με προχειρότητα να κλωτσά αυτή την ιστορία. Εκεί έγκειται βρίσκεται η ποιοτική διαφοροποίηση ανάμεσα στον Διαμαντίδη και αυτά που συμβαίνουν στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Διαμαντίδης ενήργησε υπό συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και πάλι, με το να βγαίνεις και να διατυμπανίζεις ότι δεν παίζεις στην Εθνική ομάδα, δίνεις πολύ κακή αίσθηση για το τι είναι Εθνική ομάδα. Δεν λέω ότι κάποιος πρέπει να πηγαίνει στην Εθνική ομάδα με το ζόρι. Αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις που βλέπουμε τώρα από την πλευρά ορισμένων ποδοσφαιριστών μάς οδήγησε στο να πάρουμε μία θέση που ενστερνίζεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Για τις ενέργειες της Πολιτείας μετά τα τελευταία περιστατικά: «Πήρα τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Πιλάβιο, και το γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, τον κύριο Τσαγκρώνη, και τους επισήμανα τις σκέψεις μας, αλλά και τους κανόνες που προβλέπονται στην ενδοομοσπονδιακή κανονιστική τάξη. Επισημαίνουμε ένα πρόβλημα και το παρακολουθούμε. Εκτιμούμε πως γίνονται κάποιες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να μην παρουσιαστεί ξανά αυτή η εικόνα. Με το πιστόλι στον κρόταφο δεν πηγαίνει κανείς στην Εθνική, ούτε είναι χρήσιμο να πάει έτσι. Τουλάχιστον ας απέχουμε από τις δηλώσεις που απαξιώνουν την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα έχει στηριχτεί από την ελληνική Πολιτεία άμεσα με τις επιχορηγήσεις κι έμμεσα από τον ΟΠΑΠ. Και όχι μόνο όταν πετυχαίνει».

Για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε δημόσια μετά τις συμπλοκές στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία: «Το γεγονός αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Δεν υπήρξε δημόσια τοποθέτηση, επειδή ήταν παραμονές του Μουντομπάσκετ και επίσης δεν θέλαμε να μπούμε σφήνα μεταξύ δηλώσεων που έκανε η ομοσπονδία και οι οποίες δεν ήταν οι καλύτερες. Δεν θέλαμε να φανεί ότι επηρεάζουμε προς την κατεύθυνση μιας χειρότερης τιμωρίας, παρότι ακούγαμε ιστορίες ότι η FIBA δεν έχει δικαιοδοσία. Δεν κάναμε τη δήλωση εκ των υστέρων για έναν ακόμη λόγο. Γιατί και ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης έκαναν καθαρές δηλώσεις ότι δεν θα το επαναλάβουν και αρκεστήκαμε σε αυτές».

Για τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ και τη βία: «Είπαμε ότι αναστέλλονται όλες οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ προς την κατεύθυνση αυστηροποίησης του πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ και πως θα βάλουμε ρήτρες βίας στα συμβόλαια που συνδέουν τη Σούπερ Λιγκ ή τις ομάδες με τον ΟΠΑΠ. Η περαιτέρω πορεία εξαρτάται από την αξιοπιστία της εφαρμογής. Οι ρήτρες βίας θα εφαρμόζονται πλέον με αυτοματισμούς κι όχι με πανηγυρικές δηλώσεις. Έχουμε τρία πρόδρομα φαινόμενα βίας. Τα παρακολουθήσαμε με προσοχή. Τα γεγονότα στην ΑΕΚ, τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και τα γεγονότα σε ένα επαρχιακό πρωτάθλημα στη Ρόδο. Είδαμε και μία πρώτη αγωνιστική που πήγε σχετικά καλά, χωρίς να πανηγυρίζουμε για αυτό. Βλέπουμε δραστηριοποίηση της αστυνομίας, κάποιες έρευνες στους συνδέσμους και κάποιες προδικαστικές αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη που βλέπω πως προκαλούν κάποια εντελώς περίεργη αναταραχή σε κύκλους οπαδών του ΠΑΟΚ. Κρατικές χρηματοδοτήσεις και βία δεν πάνε μαζί. Η θέση μας αυτή ισχύει και δεν την έχουμε μεταβάλει. Υπάρχει ένα τμήμα βίας που είναι ανεξάρτητα από τη θέληση των ΠΑΕ, που χρήζει μιας άλλης αντιμετώπισης. Εύκολα στην Ελλάδα αποδεικνύουμε αυτό που έγινε, δύσκολα αποδεικνύουμε αυτό που απετράπη. Η έκταση των επεισοδίων που θα υπήρχαν πέρυσι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχαν ληφθεί κάποια συγκεκριμένα μέτρα. Υπάρχει συντονισμός συναρμοδίων υπουργείων».

Για την επιτυχία της Εθνικής πόλο των Γυναικών: «Θα υποδεχτούμε την εθνική ομάδα πόλο με μεγάλη χαρά αύριο τα ξημερώματα. Ελπίζουμε να φέρουν τα κορίτσια το χρυσό μετάλλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x