Stoiximan Super League

Live: Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0 (Τελικό)

Άρχισε να παίρνει μπρος… Ο ανεβασμένος Άλμπερτ Ριέρα άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα (τον είχε... προλάβει ο Μέλμπεργκ) και με τη συνολική παρουσία του, «γλύκανε» μια -άνοστη μέχρι τότε- νίκη του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας (2-0). Ο Φετφατζίδης έκλεψε… τις άλλες μισές εντυπώσεις, από ένα παιχνίδι που δεν αφήνει άλλα κέρδη στους «ερυθρόλευκους», πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές και τους τρεις βαθμούς.

Άρχισε να παίρνει μπρος…

Ο ανεβασμένος Άλμπερτ Ριέρα άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα (τον είχε... προλάβει ο Μέλμπεργκ) και με τη συνολική παρουσία του, «γλύκανε» μια -άνοστη μέχρι τότε- νίκη του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας (2-0).

Ο Φετφατζίδης έκλεψε… τις άλλες μισές εντυπώσεις, από ένα παιχνίδι που δεν αφήνει άλλα κέρδη στους «ερυθρόλευκους», πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές και τους τρεις βαθμούς.




Το φιλμ:

90+3' Λήξη της αναμέτρησης.

86' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-0! Ανοιξε λογαριασμό ο Ριέρα. Μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του "Φέτφα" ο Ισπανός σούταρε με τη μία από πλάγια θέση αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

82' Μόνος του απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο ο "Φέτφα", το πλασέ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Κέρκυρας.

81' Η πρώτη προσπάθεια του Ρόμενταλ, στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου το σουτ του Δανού.

78' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ρόμενταλ, ο οποίος αντικαθιστά τον Ιμπαγάσα.

71' Κίτρινη κάρτα στον Αβρ. Παπαδόπουλο.

70' Ο Μιραλάς τροφοδότησε έξυπνα τον "Φέτφα" στην περιοχή, ανεκμετάλλευτη πέρασε η παράλληλη μπαλιά του μικρού από τα δεξιά.

65' Κίτρινη κάρτα στον Καλαντζή για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τοροσίδη.

64' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος μέσος παίρνει τη θέση του Φουστέρ.

63' Ο Βαλβέρδε δίνει οδηγίες στον Ντουντού.

61' Τελευταία αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Λαμπρόπουλος αντικαθιστά τον Επσταΐν.

58' Κίτρινη κάρτα στον Δ. Ιωάννου, για ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Ριέρα.

55' Με αμυντικούς προσανατολισμούς έχει "κατέβει" και στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα του Μπάμπη Τεννέ.

54' Προθερμαίνονται οι Πάντελιτς, Ρόμενταλ και Ντουντού από πλευράς Ολυμπιακού.

49' Συστημένη σέντρα από τον "Φέφτα" για τον Μοϊσές στο πρώτο δοκάρι, η κεφαλιά του Ισπανού έφυγε άουτ.

48' Επικίνδυνο σουτ του Ριέρα από πλάγια θέση αριστερά, πέφτει και διώχνει ο Κωνσταντόπουλος.

46' Πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο.

46' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς παίρνει την θέση του Μήτρογλου.

46' Διπλή αλλαγή για την Κέρκυρα. Οι Γιάντσης και Στολτίδης δίνουν τις θέσεις τους στους Η. Ιωάννου και Φλάβιο, αντίστοιχα.

"Σπατάλησε" το πρώτο ημίωρο μέχρι να βρει έναν υποτυπώδη ρυθμό στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός. Σκόρερ ο Μέλμπεργκ στην επιστροφή του την 11άδα. Στα θετικά η εμφάνιση του Ριέρα, που δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον εαυτό του.

45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Δεν κράτησε καθυστερήσεις ο κ. Γιάχος.

43' Τρομερή εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Ολυμπιακού, το γύρισμα από τα δεξιά ο Ιμπαγάσα για τον Φουστέρ, κοντράρεται το σουτ του Ισπανού, κόρνερ.

38' Το διαγώνιο σουτ του Μήτρογλου απέκρουσε με υπερένταση ο Κωνσταντόπουλος.

30' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0! Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μέλμπεργκ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

29' Εξαιρετική επέλαση του Ριέρα, στην περιοχή ο Ισπανός, σουτάρει με δύναμη στην κλειστή γωνία, ο Κωνσταντόπουλος λέει και πάλι "όχι" με την σωτήρια επέμβασή του.

28' Το συρτό σουτ του Φουστέρ είναι εύκολη υπόθεση για τον Κωνσταντόπουλο.

24' Ο Φετφατζίδης βρήκε ελεύθερο πεδίο για να σουτάρει, μπλοκάρει σταθερά ο Κωνσταντόπουλος.

22' Είκοσι και πλέον λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα στην αναμέτρηση, οι δύο ομάδες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ρυθμό.

17' Ο Αβρ. Παπαδόπουλος δεν δίστασε να σουτάρει από μακριά, δεν ήταν άσχημη η προσπάθεια του Έλληνα αμυντικού.

13' Η εκτέλεση φάουλ του Ίμπαγάσα δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του.

9' Ο Παρασκευαΐδης έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού αναγκάζοντας τον Νικοπολίδης να εκτιναχθεί εντυπωσιακά για να διώξει. Ισοφαρίζει τις καλές στιγμές η Κέρκυρα.

8' Έπειτα από καραμπόλα στν άμυνα, ο Ιμπαγάσα γέμισε στην περιοχή, ο Τοροσίδης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

1' Έναρξη του αγώνα. Στη σέντρα ο Ολυμπιακός.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοϊσές, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα (78' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ (64' Ντουντού), Μήτρογλου (46' Μιραλάς).

Στον πάγκο: Πάρντο, Πάντελιτς, Μοντέστο, Γκαλίτσιος.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης, Καλαντζής, Γιάντσης, Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επσταΐν, Μακρής.

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Βενέτης, Φλάβιο, Λαμπρόπουλος, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Η. Ιωάννου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»


ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

16:11 Όπως αναμενόταν, ο Στολτίδης παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα όσα πρόσφερε στους "ερυθρόλευκους" στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα τους.

16:51 Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Τάσος Μητρόπουλος θα βραβεύσει τον Ιεροκλή Στολτίδη για την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα για τον 35χρονο μέσο.

16:48 Η βροχή έχει σταματήσει εδώ και αρκετή ώρα, ωστόσο όσο ο ουρανός παραμένει συννεφιασμένος είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή να ξαναρχίσει.

16:38 Στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα και η ομάδα του Ολυμπιακού.

16:28 Τον ακολουθούν οι συμπαίκτες του.

16:22 Έξω για ζέσταμα ο πορτιέρο της Κέρκυρας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

16:14 Σαν να κόπασε η καταιγίδα. Βέβαια το ψιλόβροχο συνεχιζεται.

15:51 Ο ήλιος έχει πέσει την ίδια ώρα που η βροχή έχει κάνει την εμφάνισή της.

• Μόλις μία απουσία για τον Ολυμπιακό. Ο Ρ. Μπράβο «κουβαλάει» τιμωρία από την περσινή σεζόν (είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες). Εκτός και ο Νέμεθ, που «πλήρωσε» την αργοπορημένη επιστροφή του.

• Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Ιεροκλή Στολτίδη, που θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Το ίδιο και για τον Ντένις Επστάιν, ο οποίος ωστόσο αποτέλεσε παρελθόν πριν καλά καλά γίνει παρόν.

• Πρωταγωνιστές στις δύο μεγαλύτερες εκπλήξεις της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έγιναν οι σημερινοί αντίπαλοι. Με θετικό πρόσημο η Κέρκυρα μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της ΑΕΚ και με αρνητικό ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε 2-1 από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».

• Ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού είναι η προϊστορία. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τους «ερυθρόλευκους», με τη διαφορά να μην πέφτει ποτέ κάτω από τα δύο τέρματα.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x