Stoiximan Super League

Έμεινε με τις εντυπώσεις

Σε ένα ματς που σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα της δεύτερης αγωνιστικής, Λάρισα και Καβάλα πήραν από ένα βαθμό, στο 0-0 του Αλκαζάρ. Μάλλον αδικημένοι με το αποτέλεσμα πρέπει να αισθάνονται οι «βυσσινί», που είχαν δοκάρι στο 72’, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν τους καταλογίστηκε κανονικό γκολ του Βενετίδη (στο 33’). Αντιθέτως, ικανοποιημένοι από το Χ πρέπει να νιώθουν στην Καβάλα, που είδαν τους «βυσσινί» να μένουν με τις εντυπώσεις και όχι με το αποτέλεσμα.

Σε ένα ματς που σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα της δεύτερης αγωνιστικής, Λάρισα και Καβάλα πήραν από ένα βαθμό, στο 0-0 του Αλκαζάρ. Μάλλον αδικημένοι με το αποτέλεσμα πρέπει να αισθάνονται οι «βυσσινί», που είχαν δοκάρι στο 72’, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν τους καταλογίστηκε κανονικό γκολ του Βενετίδη (στο 33’). Αντιθέτως, ικανοποιημένοι από το Χ πρέπει να νιώθουν στην Καβάλα, που είδαν τους «βυσσινί» να μένουν με τις εντυπώσεις και όχι με το αποτέλεσμα.

Το ματς:

Ορεξάτη μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα. Παρασυρόμενη από τους οπαδούς της που είχαν γεμίσει (σχεδόν) το Αλκαζάρ, η Λάρισα δημιούργησε από νωρίς τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά ο ήρωας της τελευταίας στιγμής της 1ης αγωνιστικής (Κουζέν) αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 4’.

Γκέρεμι «παρών», Ντάρσεβιλ «απών»
Ένα λεπτό αργότερα, καταγράφηκε το πρώτο σουτ του Γκέρεμι στην Ελλάδα και μάλιστα, ήταν πολύ καλό. Ο Καμερουνέζος δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κι αν δεν φημίζεται για τις εκτελεστικές του ικανότητες ο έμπειρος μέσος ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή των «βυσσινί». Απλός στις μεταβιβάσεις του, δυναμικός στις παρεμβάσεις του, έδωσε ουκ ολίγες «μάχες» με τον Ντιέ.

Αντιθέτως, ο Ντάρσεβιλ δεν φαινόταν τόσο πολύ στο δικό του ντεμπούτο. Ίσως γι’ αυτό, να μη φταίει ο ίδιος, αλλά το γεγονός ότι η μπάλα δεν έφτανε στα πόδια του. Οι βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν οι αμυντικοί και (ενίοτε) οι μέσοι της Καβάλας δεν έφταναν στον πρώην επιθετικό της Ρέιντζερς.

Ο Πλιάτσικας, οι ωραίες της εξέδρας και το (ακυρωθέν) γκολ
Πέρα από τους δύο παίκτες όμως, τίποτα το αξιόλογο δεν άξιζε αναφοράς μέχρι το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Το θέαμα ήταν τόσο κακό, που ο σκηνοθέτης της αναμέτρησης προτιμούσε να επικεντρώνει τα πλάνα του στον Φίλιππο Πλιάτσικα (γνωστό φαν της ΑΕΛ) και στις όμορφες παρουσίες της εξέδρας, παρά στα δυναμικά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν στο χώρο του κέντρου και τις μακρινές άσκοπες μπαλιές.

Και εκεί που ο ύπνος… φλέρταρε με αρκετούς από τους θεατές, ήρθε η φάση στο 33’. Ο Μετίν βρήκε με πανέμορφη κάθετη μπαλιά τον Βενετίδη και ο Έλληνας μπακ βρήκε δίχτυα (από θέση πλάγια αριστερά) επιχειρώντας κάτι μεταξύ πάσας και σουτ. Δεν πρόλαβε, ωστόσο, να πανηγυρίσει, αφού ο βοηθός τον υπέδειξε -λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ.
Το γκολ -κακώς- δεν μέτρησε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Για την ιστορία, το πρώτο και μοναδικό σουτ των «Αργοναυτών» σημειώθηκε στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πεσμένος ρυθμός και στην επανάληψη
Δυστυχώς η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά τις τέσσερις αλλαγές μέχρι το 65’, το θέαμα παρέμενε το ίδιο κακό. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι θα έμπαινε γκολ μονάχα από κάποια ατομική ενέργεια. Τέτοια, έγινε στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Ρομέου. Ο άσος της Λάρισας έπειτα από ωραία ντρίμπλα έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με το αριστερό, αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς και να στερεί στον ίδιο και την ομάδα του ένα πανέμορφο γκολ.

Η φάση αυτή «ζέστανε» κάπως τους «βυσσινί» που προσπάθησαν περισσότερο στο τέλος να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ο Μετίν από εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, ενώ στο 82΄ο Βελάσκο έχασε άλλη μια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Βέβαια, λίγο έλειψε ο ίδιος παίκτης να είναι ο μοιραίος του ματς, αφού λίγο νωρίτερα «φλέρταρε» επικίνδυνα με το αυτογκόλ.

Κι από τη στιγμή που το σουτ του Βενετίδη στις καθυστερήσεις κατέληξε άουτ, οι «βυσσινί» κατάλαβαν ότι δεν θα έφευγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από αυτό το παιχνίδι. Μετά τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ο κ.Τριτσώνης σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης και «ανακούφισε» τους φίλους της Καβάλας που απέσπασαν στο Αλκαζάρ το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Βελάσκο, Γκέρεμι, Κανόμπιο (56' Μακίνουα), Μπλάζεκ (64' Πούρι), Μετίν, Κουζέν, Ρομέου

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ταλ Κατσιαρός, Αμπουχατζίρα, Ιγκλέσιας

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Οικονόμου, Ντιέ (90' Θεοδωρέλης), Ντικρόκ, Ονουάτσι (66' Αλεξάντροβιτς), Αμπντούν, Ογκμπέτσε (46' Βουτσίτσεβιτς), Ντάρσεβιλ

Στον πάγκο: Βαγέχο, Ναζλίδης, Καρντόσο, Σιόντης

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x