Πόλο

«Να τιμήσουμε και να στείλουμε μήνυμα»

Στο ότι η συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕ για να βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές υγρού στίβου μέσα στο 2010, ήταν ευκαιρία και για να σταλεί μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τις επιτυχίες που μπορεί να προσφέρουν τα αθλήματα της πισίνας, στάθηκε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά την παρουσίαση των βραβευθέντων. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Γλυφάδα, έδωσαν το «παρών» οι περισσότεροι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από κάθε ένα από τα υδάτινα σπορ.

Στο ότι η συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕ για να βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές υγρού στίβου μέσα στο 2010, ήταν ευκαιρία και για να σταλεί μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τις επιτυχίες που μπορεί να προσφέρουν τα αθλήματα της πισίνας, στάθηκε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά την παρουσίαση των βραβευθέντων. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Γλυφάδα, έδωσαν το «παρών» οι περισσότεροι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από κάθε ένα από τα υδάτινα σπορ, με τους περισσότερους στο πάνελ να ευχαριστούν την ελληνική ομοσπονδία για τη στήριξη και συμπαράστασή της.

«Σας ευχαριστώ για την ύψιστη τιμή που μας κάνετε να παρευρίσκεστε εδώ. Πραγματοποιήσαμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου για δύο λόγους. Πρώτον, για να τιμήσουμε και να παρουσιάσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των αθλημάτων της ομοσπονδίας που διακρίθηκαν το 2010 και δεύτερον, για να στείλουμε κάποια μηνύματα, που έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια βέβαια, ήταν μια σημαντική χρονιά για τον υγρό στίβο, με τα αθλήματά μας να πηγαίνουν, πέραν του δέοντος, καλά. Κατακτήσαμε 43 μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και ακόμη 60 μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες. Αυτό δείχνει τη δυναμική της ΚΟΕ, που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αν και δεν αξιολογείται επαρκώς από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι διακρίσεις των αθλημάτων της ΚΟΕ, αποτελούν το 60-65% του συνόλου του ελληνικού αθλητισμού. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους. Αυτές οι επιτυχίες ήρθαν σε μια κακή συγκυρία για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει γίνει της "καρπαζιάς". Δεν είναι, όμως, έτσι. Υπάρχουν δυνάμεις και δράσεις. Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού δείχνουν ότι η χώρα μας έχει δυνάμεις, έχει ζωή, έχει παρόν και μέλλον. Ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας είναι ο αθλητισμός είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν πολλοί. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι αν και ο ελληνικός αθλητισμός "λοιδορείται" από πολλούς, όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει την τεράστια αξία του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ο δεύτερος "πυλώνας", μετά την παιδεία. Ο άξιος πρεσβευτής της χώρας. Σε ποιον άλλο δείκτη, πλην του αθλητισμού, η Ελλάδα είναι τόσο ψηλά; Μόνο στη διαφθορά. Μόνο ο αθλητισμός έχει δώσει τόση χαρά και περηφάνια στους Έλληνες και κάποιοι, με πρόσχημα τις δύσκολες καταστάσεις, που, όντως, υπάρχουν, πάνε να τον καταργήσουν, "κόβοντας" προϋπολογισμούς και εξαφανίζοντας αθλήματα.

Όλα αυτά τα λέω, γιατί γνωρίζω ότι στην αθλητική ηγεσία υπάρχουν άτομα με ανοιχτά τα μάτια τους και τα αυτιά τους, που ξέρουν αθλητισμό, για να φτάσουν και να βρουν θετική ανταπόκριση. Ο αθλητισμός θα έχει παρόν και μέλλον, μόνο αν δίνονται κίνητρα στα παιδιά. Ξέρουν τι τραβάμε εμείς, για να μπορούν όλοι αυτοί να φωτογραφίζονται με τους αθλητές και να στέλνουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα; Λέμε "ναι" στον ορθολογισμό των κινήτρων, όχι, όμως, στην κατάργηση και την ισοπέδωση. Το μήνυμα είναι ένα: Αν θέλουν διακρίσεις και περηφάνια, πρέπει να δώσουν κίνητρα στα παιδιά», επισήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Κική Λιόση: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ και όσους στάθηκαν δίπλα μας. Νιώθουμε περήφανοι που εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Από την Πολιτεία, δεν περιμένουμε πολλά πράγματα. Μας έχουν ξεχάσει. Αν συνεχιστούν όλα όσα γίνονται, το 2016 δεν θα υπάρχουν αθλητές».

Σπύρος Γιαννιώτης: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ. Τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ το άθλημα. Θα έρθουν και άλλες διακρίσεις στην ανοιχτή θάλασσα. Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο, γιατί ξεκινάει σκληρή δουλειά και θεωρώ ότι, μετά τους Ολυμπιακούς του 2012, θα κάνουμε πάλι συνέντευξη Τύπου, γιατί ο υγρός στίβος θα έχει διακρίσεις και μετάλλια. Η αντιμετώπιση της Πολιτείας αποτελεί πείσμα για μας, με λίγα λόγια να φτάσουμε ψηλά».

Γιάννης Δρυμωνάκος: «Ευχαριστώ τον κ. Διαθεσόπουλο για τη στήριξή του και επιπλέον στο δικαστικό κομμάτι. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και την οικογένειά μου για τη στήριξή τους αυτά τα δύο χρόνια της αναμονής. Η αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντί μου ήταν διαφορετική, σε σχέση με παρόμοιες καταστάσεις. Ένιωσα την αντιπάθεια της Πολιτείας. Μου αφαίρεσαν δικαιώματα από το 2006 και το 2007, που σε άλλους δεν συνέβη. Στην αρχή σκέφτηκα να σταματήσω. Όταν, όμως, κόσμος, εκτός του χώρου, με αντιμετώπισε σαν Γιάννη και όχι σαν τον Γιάννη της κολύμβησης, πήρα την απόφαση να συνεχίσω».

Κώστας Γεννηδουνιάς: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ και τους προπονητές μας. Από όλη την ομάδα, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιτυχίες τους. Εγώ προσωπικά, δεν περιμένω να ζήσω από το άθλημα που κάνω. Υπάρχουν, όμως, παιδιά που περιμένουν από τα προνόμια και αυτό είναι σημαντικό».

Σοφία Κτενά: «Εμείς, ως τεχνική κολύμβηση, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ευχαριστήσουμε την ΚΟΕ, γιατί φτάσαμε στο "χείλος του γκρεμού". Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε να έχουμε και άλλες επιτυχίες».

Κέλλυ Αραούζου: «Ευχαριστώ την ΚΟΕ, γιατί δεν μου έλειψε τίποτα. Ακόμη ευχαριστώ όσους με στήριξαν. Χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία και με τις σπουδές, είναι δύσκολο να κάνεις αθλητισμό. Πολλά παιδιά σταματούν τον αθλητισμό για να διαβάσουν. Είναι δύσκολο χωρίς κίνητρα».

Μαριάννα Λυμπερτά: «Είμαστε χαρούμενοι και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Εύχομαι η Πολιτεία να είναι δίπλα μας τα επόμενα δύο χρόνια».

Στη συνέχεια, ο κ. Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε και στην Εθνική πόλο των ανδρών. «Στόχος μας ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης. Αποτύχαμε. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, δεν μπορώ να κρύβω, όμως και την αλήθεια. Το 80% των αθλητών αγωνίζονταν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πίεση, άγχος, στρες, αυτά πληρώσαμε. Δέκα φορές να παίξουμε με τη Γερμανία, 11 θα τη νικήσουμε. Είμαστε καλύτεροι, αλλά δεν μας βγήκε ένα ματς. Αυτή η ομάδα, είναι μια ομάδα με μέλλον και συνέχεια. Και διαθέτει και "χρυσές" εφεδρείες. Αυτή η ομάδα δεν θα τελειώσει. Οι όποιες διορθωτικές αλλαγές δεν είναι της παρούσης και ανακοινώσιμες».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x