Στη Λαμία θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής ο Πανελλήνιος. Οι «Ολυμπιονίκες» αλλάζουν πόλη για πρώτη φορά στην ιστορία τους μιας και ολοκληρώθηκε και τυπικά η… μετακόμιση της ομάδας στη πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει…

«Η πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, η ιστορική πόλη της Λαμίας, θα αποτελέσει την έδρα της ΚΑΕ Πανελλήνιος την προσεχή αγωνιστική περίοδο.Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ κ. Μίνως Κυριακού και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς συμφώνησαν σήμερα στη μεταφορά της έδρας της ομάδας μπάσκετ στη Λαμία και τη χρησιμοποίηση του Χαλκιοπουλείου Δημοτικού Γυμναστηρίου της πόλης στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και του Eurocup.

Βασικοί άξονες της νέας αυτής συνεργασίας είναι:

Α) Η προβολή του μπάσκετ στην περιφέρεια και ιδιαίτερα σε μία πόλη που φημίζεται για την "μπασκετική της ταυτότητα" και βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της χώρας.

Β) Η διάδοση του μπάσκετ και του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία μίας ευρύτερης περιοχής της χώρας, που ασφαλώς αξίζει να διαθέτει μία ομάδα διεθνών προδιαγραφών στον γεωγραφικό της χώρο.

Γ) Η αναβάθμιση, οικονομική και αθλητική της πόλης, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς προβολής της, μέσω της συμμετοχής του Πανελληνίου στο Eurocup και της ενεργούς παρουσίας του στα διεθνή FORΑ του μπάσκετ.

Δ) Η δημιουργία ενός νέου "πνεύμονα" για το ελληνικό μπάσκετ, σε μία δοκιμασμένη φίλαθλα περιοχή, δεδομένου ότι στον άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη, που να φιλοξενεί ομάδα που να μετέχει στην Α1 κατηγορία.

"Θεωρούμε ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή, μεταφέροντας την αγωνιστική έδρα της ομάδας μας στη Λαμία. Νιώσαμε εξ αρχής το ενδιαφέρον και τη διάθεση στήριξης της τοπικής αρχής και του κόσμου. Η αθλητική κουλτούρα μπάσκετ, μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα σε νέες μεγάλες διακρίσεις και την πόλη σε μία ξεχωριστή θέση στον αθλητικό χάρτη της χώρας. Προσβλέπουμε στη στήριξη των φιλάθλων και των νέων της πόλης. Θέλω να τονίσω τη διάσταση της πολύ ισχυρής αυτής συμμαχίας και ευχαριστώ τον Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Κοτρωνιά για τη θερμή υποδοχή και την πολλά υποσχόμενη φιλοξενία του", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανελλήνιος κ. Μίνως Ξ. Κυριακού, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γιώργο Κοτρωνιά.

"Σήμερα κάναμε ένα βήμα. Η Λαμία η έδρα της Ρούμελης γίνεται και αγωνιστική έδρα του συλλόγου των Ολυμπιονικών "Πανελλήνιος". Εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Λαμίας και του Νομού μας ευρύτερα, υποδεχόμαστε τον "Πανελλήνιο" με την ελπίδα, η συνεργασία αυτή να είναι εποικοδομητική για όλους μας. Για τον "Πανελλήνιο", το Μπάσκετ και την πόλη της Λαμίας. Για τον "Πανελλήνιο" που θα βρει μια ζεστή έδρα και φιλάθλους που έχουν δείξει την αγωνία τους για το Μπάσκετ. Για το Μπάσκετ, που θα βρει περισσότερο γόνιμο έδαφος στην περιοχή μας και φιλοδοξούμε να μπολιάσει τις τοπικές προσπάθειες με περισσότερη εμπειρία. Για την πόλη της Λαμίας, που βλέπει τις αθλητικές της εγκαταστάσεις που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε να αξιοποιούνται στο έπακρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Μίνωα Κυριακού για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και θέλω να πιστεύω, ότι αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας", δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Πανελλήνιος κ. Μίνωα Κυριακού.

"Μετά την οριστικοποίηση της μετακίνησης της ομάδας στη Λαμία, αισθανόμαστε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μία ομάδα ακόμα πιο δυνατή κι ελκυστική, η οποία θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα δώσει στους φίλους της Λαμίας τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της ομάδας αυτής. Η πόλη της Λαμίας είναι πολύ φιλόξενη για το μπάσκετ και το έχει δείξει στο παρελθόν. Νομίζω ότι με τη δουλειά μας και τη ζεστασιά του κόσμου, θα καταφέρουμε κάτι καλό", δήλωσε ο προπονητής του Πανελληνίου Θανάσης Σκουρτόπουλος.

"Είναι μία σημαντική στιγμή για την ομάδα. Η διοίκηση πήρε μία σπουδαία απόφαση να αγωνιστεί στη Λαμία. Είναι μία πρωτοποριακή κίνηση εκ μέρους της. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό στην Ελλάδα. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η προσπάθεια που ξεκινά, να βρει συμπαραστάτη τον κόσμο της Λαμίας", δήλωσε ο αρχηγός του Πανελληνίου Μανώλης Παπαμακάριος».