Ελλάδα

Τζόρνταν και επίσημα

Παίκτης του Κολοσσού Ρόδου είναι και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής ο Τζάρεντ Τζόρνταν. Οι «Θαλασσί» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 26χρονου πλέι μέικερ ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Παίκτης του Κολοσσού Ρόδου είναι και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής ο Τζάρεντ Τζόρνταν. Οι «Θαλασσί» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 26χρονου πλέι μέικερ ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου Αμερικανού πλέι μέικερ, Τζάρεντ Τζόρνταν. Ο Jared Ahern Jordan γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1984 στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ και έχει ύψος 1.88μ.

Αποφοίτησε το 2003 από το σχολείο Κινγκσγουντ – Όξφορντ του Δυτικού Χάρτφορντ και σπούδασε στο κολλέγιο Μάριστ. Αγωνίστηκε με την ομάδα «Κόκκινες Αλεπούδες» (Red Foxes) του κολλεγίου έως το 2007 και απέκτησε το προσωνύμιο «ο Μάγος» (The Magician). Αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στις ασίστ, ο μοναδικός παίκτης που το πετυχαίνει στην πρώτη κατηγορία του NCAA μετά τον Έιβερι Τζόνσον, πρώην προπονητή των Ντάλας Μάβερικς. Ο Τζόρνταν είχε μέσο όρο 8.5 ασίστ, 16.1 πόντους και 4.8 ριμπάουντ ως πρωτοετής και 8.7 ασίστ, 17.2 πόντους και 5.9 ριμπάουντ ως τελειόφοιτος.

Τον Ιούνιο του 2007 πήρε την πρώτη του γεύση από τον κόσμο του NBA. Ήταν Νο45 στα ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς με τους οποίους συμμετείχε στο summer league του Λας Βέγκας (4.2 πόντους και 4.8 ασίστ μέσο όρο). Τρεις μήνες αργότερα (Σεπτέμβριος ’07) έγινε ανταλλαγή στους Νιου Γιορκ Νικς.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Τζόρνταν έκανε το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι υπογράφοντας συμβόλαιο με την Λιέτουβος Ρίτας, με την οποία αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα.

Το καλοκαίρι του 2008 δοκίμασε και πάλι την τύχη του στο NBA και με τους Φοίνιξ Σανς έπαιξε πέντε αγώνες του summer league πετυχαίνοντας 3.2 πόντους και μοιράζοντας 2.6 ασίστ ανά παιχνίδι. Στη συνέχεια δοκιμάστηκε στους Νιου Ορλινς Χόρνετς και στα μέσα Δεκεμβρίου 2008 υπέγραψε στους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς, ομάδα του NBA Development League. Ήταν κορυφαίος του πρωταθλήματος στις ασίστ (13.7) ενώ έκανε ρεκόρ στους Βάιπερς χάρη στις 21 ασίστ στο νικηφόρο παιχνίδι με το Φορτ Γουέιν.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, συμμετείχε στο πρωτάθλημα Γερμανίας φορώντας τη φανέλα της Τέλεκομ Μπάσκετς Μπον. Σε 37 αγώνες, ο Τζόρνταν είχε 9 πόντους μέσο όρο, 4.2 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 76% στις ελεύθερες βολές, 43% στα σουτ εντός παιδιάς και 32% στα τρίποντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x