Champions League

Live: ΠΑΟ-Κοπεγχάγη 0-2 (Τελικό)

Σε μια… υπόθεση «δικών του παιδιών», ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την Κοπεγχάγη και έκανε «βουνό» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Μια εξαιρετική εμφάνιση του πρώην δικού του, Ντάμε Εντόι συνδυάστηκε με δύο λάθη του… νυν δικού του, Αλέξη Τζόρβα και μαζί «σκότωσαν» τα όνειρα των «πράσινων» για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση.Ο Βίνγκααρντ έδωσε το δεύτερο «χτύπημα» στην ομάδα του Νιόπλια και ο Ζιλμπέρτο την «αποτελείωσε» με την αποβολή του στο 49’.

Σε μια… υπόθεση «δικών του παιδιών», ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την Κοπεγχάγη και έκανε «βουνό» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Μια εξαιρετική εμφάνιση του πρώην δικού του, Ντάμε Εντόι συνδυάστηκε με δύο λάθη του… νυν δικού του, Αλέξη Τζόρβα και μαζί «σκότωσαν» τα όνειρα των «πράσινων» για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ο Βίνγκααρντ έδωσε το δεύτερο «χτύπημα» στην ομάδα του Νιόπλια και ο Ζιλμπέρτο την «αποτελείωσε» με την αποβολή του στο 49’.

Συγκινητικός ο κόσμος, δε σταμάτησε να υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, ούτε στο σημείο που αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντιδράσει.



90'+3': Λήξη του αγώνα

88': Προσπαθεί να μειώσει ο Παναθηναϊκός, αλλά οι προσπάθειες των "πράσινων" γύρω από την περιοχή των Δανών παραμένουν ημιτελείς

80' - Αλλαγή για την Κοπεγχάγη: Εκτός αγώνα ο Κλαουντεμίρ και στον αγωνιστικό χώρο μπαίνει ο Ντελάνι

77' - Αλλαγή για την Κοπεγχάγη: Στη θέση του Εντόι ο Σαντίν

71' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Την αντίκρισε ο Καραγκούνης για δυνατό φάουλ

70' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Μετά από γύρισμα του Βεντ από αριστερά, ο Νόργκααρντ κάνει την προβολή από κοντά και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

60' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Πλεσί αντικαθιστά τον Νίνη

60' - Αλλαγή για την Κοπεγχάγη: Στη θέση του Μπολάνιος μπαίνει ο Νόργκααρντ

52' - Κίτρινη κάρτα για την Κοπεγχάγη: Τη βλέπει ο Εντόι για δυνατό μαρκάρισμα

49' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Ο Εντόι "τσίμπησε" υπέροχα την μπάλα προ του Ζιλμπέρτο, εκείνος ενστικτωδώς τη βρίσκει με το χέρι και εισπράττει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό: Οι Λουίς Γκαρσία και Κατσουράνης έμειναν εκτός και στις θέσεις τους μπήκαν οι Καραγκούνης και Σπυρόπουλος

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

44': Ο Σισέ σουτάρει με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι

41': Σε γύρισμα του Μπολάνιος από δεξιά, ο Κλάουντεμιρ πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ

37' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Ο Βίνγκααρντ εκτελεί με δύναμη το φάουλ, τα φοβερά φάλτσα της μπάλας ξεγελούν τον Τζόρβα και την οδηγούν να "καρφωθεί" στην αριστερή του γωνία!

36' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Ο Εντόι "ξεχύνεται" σε άλλη μια αντεπίθεση και ο Ζιλμπέρτο αναγκάζεται να τον ανατρέψει πριν μπει στη μεγάλη περιοχή

33': Μεγάλη ευκαιρία για την Κοπεγχάγη. Ο Γκρόνκγιερ ξεπέρασε τον Σαριέγκι, μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που έκανε στον αμαρκάριστο Εντόι (περίμενε να σκοράρει στην κενή εστία) δεν ήταν καλό και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το δεύτερο τέρμα

31': Δυνατό σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι

28' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Μετά από μπαλιά του Γκρόνκγιερ "στην πλάτη" της άμυνας από δεξιά, ο Εντόι προλαβαίνει την άστοχη έξοδο του Τζόρβα -πολύ μακριά από την εστία του- και με δεξί πλασέ στέλνει την μπάλα στην κενή εστία!

21': Δυνατό συρτό σουτ του Βύντρα -αρκετά μακριά από την περιοχή- βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βίλαντ, που πέφτει στη δεξιά γωνία και αποκρούει σε κόρνερ

16': Πρώτο σουτ για την Κοπεγχάγη. Το έκανε ο Βίνγκααρντ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ

9' - Κίτρινη κάρτα για την Κοπεγχάγη: Ο Κλαουντεμίρ σταματάει με δυνατό μαρκάρισμα τον Λέτο, που έφευγε στην αντεπίθεση από αριστερά

6': Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που έχει προλάβει ήδη στα πρώτα έξι λεπτά να κερδίσει τρία κόρνερ!

1': Πρώτη ευκαιρία σχεδόν... με τη σέντρα για τον Παναθηναϊκό! Ο Σισέ δε δίστασε να δοκιμάσει από πολύ μακριά το δυνατό βολέ και ανάγκασε τον Βίλαντ να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ!

1': Έναρξη του αγώνα

21:43 Οι παίκτες των δύο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο! Οι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού σήκωσαν πράσινα και άσπρα χαρτιά, μέσα από τα οποία… ξεπετάχτηκε η λέξη «Gate 13».

21:36 Συστάσεις για τη συμπεριφορά των οπαδών μεταδίδονται συνεχώς από τα μεγάφωνα του γηπέδου, αλλά και μηνύματα από τα μάτριξ, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τιμωρίας από την UEFA.

21:30 Παναθηναϊκός και Κοπεγχάγη ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους και αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

21:23 Συνεχίζουν το ζέσταμά τους οι δύο ομάδες.

21:06 Οι ποδοσφαιριστές της Κοπεγχάγης βγαίνουν τώρα για ζέσταμα. Όλο το γήπεδο τους αποδοκιμάζει, ενώ οι Δανοί φίλαθλοι προσπαθούν να… ακουστούν.

21:02 Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βγαίνουν για προθέρμανση υπό τις επευφημίες του κοινού, ενώ από τα μεγάφωνα παίζει ο ύμνος της ομάδας.

20:55 Η εξέδρα που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού έχει γεμίσει.

20:52 Οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Ορέστης Καρνέζης βγαίνουν για ζέσταμα και αποθεώνονται!

20:50 Το σεντόνι του Champions League ξεδιπλώθηκε στο κέντρο του γηπέδου…

20:45 Αρχίζει να αποκτά… πράσινο χρώμα το ΟΑΚΑ, το οποίο γεμίζει σιγά-σιγά.

20:27 «Πηγαδάκι» έστησε στον αγωνιστικό χώρο ο Εντόι με τους Καραγκούνη, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Δημούτσο και Σιμάο.

20:25 Περίπου 5.000 κόσμος στο γήπεδο.

20:15 Σειρά της ομάδας του Παναθηναϊκού να βγει στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Αποθέωση για τους «πράσινους»!

20:10 Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Κοπεγχάγης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για μια αναγνωριστική βόλτα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς τους, αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες από αυτούς του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στην εξέδρα των οργανωμένων.

19:45 Κάποιου είδους… χορογραφία ετοιμάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

19:33 Οι Δανοί (περίπου 200) έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους στο Ολυμπιακό Στάδιο.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης (46' Σπυρόπουλος), Λέτο, Νίνης (60' Πλεσί), Λουίς Γκαρσία (46' Καραγκούνης), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Δημούτσος

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Ποσπέκ, Κλαουντεμίρ (80' Ντελάνι), Κβιστ, Γκρόνκγιερ, Εντόι (77' Σαντίν), Άντονσον, Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (60' Νόργκααρντ)

Στον πάγκο: Κρίστενσεν, Λάρσον, Κρίστενσεν, Οβιέντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΒΟΗΘΟΙ: Κιθ Σόρμπι, Μάρτιν Κράιανς (Σκωτία)

ΣΤΑΔΙΟ: ΟΑΚΑ



• Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 2007/2008, στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Στο μοναδικό -λόγω του συστήματος που ίσχυε τότε στη διοργάνωση- παιχνίδι που έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες, στη Δανία, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 1-0 της Κοπεγχάγης με γκολ του πρώην… πράσινου, Ντάμε Εντόι, ο οποίος τίθεται απόψε αντιμέτωπος της παλιάς του ομάδας.

Το γκολ του Εντόι



Σε εκείνο το ματς, το «τριφύλλι» είχε αγωνιστεί με τους: Γκαλίνοβιτς, Γκούμα, Ενακαρίρε, Φύσσα, Βύντρα, Μάτος, Καραγκούνη (87’ Σέριτς), Τζιόλη, Ίβανσιτς (67’ Δημούτσο), Παπαδόπουλο (76’ Σαλπιγγίδη) και Εντόι.

• Ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει δανική ομάδα στο Champions League και τη σεζόν 1995/1996, αφού, έπειτα από την περιβόητη ιστορία με τις… γούνες της Ντιναμό Κιέβου, στο δρόμο του «τριφυλλιού» βρέθηκε η Άαλμποργκ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν εντός έδρας (2-0), ηττήθηκαν, όμως, στη Δανία (2-1).

• Ο Κώστας Κατσουράνης έχει... παρελθόν με την Κοπεγχάγη, καθώς έχει σκοράρει εναντίον της ως παίκτης της Μπενφίκα! Οι «αετοί» είχαν αφήσει εκτός Champions League την αποψινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού την περίοδο 2006/2007, αποκλείοντάς τη με συνολικό σκορ 3-1 στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Κατσουράνης είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της πορτογαλικής ομάδας στο 0-1 του «Πάρκεν».

• Ο διαιτητής του αγώνα, ο 31χρονος Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ έχει διευθύνει δύο αγώνες ελληνικών ομάδων: το Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)-Ολυμπιακός 1-0 για το Κύπελλο UEFA στις 3/11/2008 και το ΠΑΟΚ-Χέρενφεν (Ολλανδία) 1-1 για το Europa League στις 20/8/2009.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x