Stoiximan Super League

Κούπερ: «Θα προοδεύσει και χωρίς εμένα ο Άρης»

Ο Άρης έχει μπει στο σωστό δρόμο και θα συνεχίσει να βαδίζει σε αυτόν, ακόμη κι αν κάποια στιγμή ο Έκτορ Κούπερ αποχωρήσει από τον πάγκο του, όπως δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Don Balon».

Ο Άρης έχει μπει στο σωστό δρόμο και θα συνεχίσει να βαδίζει σε αυτόν, ακόμη κι αν κάποια στιγμή ο Έκτορ Κούπερ αποχωρήσει από τον πάγκο του, όπως δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Don Balon». Παράλληλα αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του, αλλά και στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα.

Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος στην Ελλάδα, απάντησε: «Σε γενικές γραμμές, ναι. Η ομάδα μού παρέχει ό,τι ζητήσω, μέσα στις δυνατότητές της. Ο Άρης είναι μια ομάδα που προοδεύει σταθερά και πλησιάζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έχει όλα τα στοιχεία για να αγωνιστεί σε μερικά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Υπολογίζω πέντε με έξι χρόνια. Ακόμη κι αν δεν είμαι εδώ, η ομάδα θα κάνει βήματα προ αυτή την κατεύθυνση».

Όσο για το αν θεωρεί πως έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα, τόνισε: «Αυτό ακούγεται σαν… δικτατορία. Δεν έχω πάει με μαστίγιο στον Άρη. Έχω μία ιδέα και την προτείνω. Έχω μία φιλοσοφία για το πώς πρέπει να λειτουργεί μία ομάδα. Από αυτή την άποψη, ναι, ο Άρης είναι ομάδα του Κούπερ».

Η νίκη επί της Ατλέτικο δεν παρασύρει τον Έκτορ Κούπερ, που αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. «Καθημερινά μαθαίνω. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση και υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής σε όλα. Όπως το γκολφ, μια μέρα νομίζεις πως είσαι ο Τάιγκερ Γουντς και την άλλη δεν είσαι τίποτα και αρχίζεις από το μηδέν. Προσπαθώ να είμαι ταπεινός και να πηγαίνω βήμα-βήμα. Δεν καταφέραμε τίποτα απέναντι στον Άρη. Βρήκαμε έναν μεγάλο αντίπαλο σε κακή μέρα και το εκμεταλλευτήκαμε. Θα ήθελα κι εγώ να πανηγυρίσω, αλλά έχουμε μπροστά μας βουνά να σκαρφαλώσουμε. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, είπε: «Το πάθος δεν είναι πάντα καλό. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο κόσμος πετά χαρτιά, τραγουδά και φέρεται με μετριοπάθεια, αλλά στα εγχώρια ματς τα πράγματα είναι πιο άγρια. Στην Ισπανία και την Ιταλία το κοινό αν χάσεις αποδοκιμάζει, αποχωρεί από το γήπεδο ή κουνά λευκά μαντήλια. Είναι πιο πολιτισμένα τα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x