Europa League

ΠΑΟΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 (Τελικό)

Τουλάχιστον αυτός μας «έφτιαξε»! Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που μας πίκραναν με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Με αυτό το «τρίποντο» και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπριζ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπιασε κορυφή στον τέταρτο όμιλο του Europa League.

Τουλάχιστον αυτός μας «έφτιαξε»! Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που μας πίκραναν με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Με αυτό το «τρίποντο» και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπριζ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπιασε κορυφή στον τέταρτο όμιλο του Europa League.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι, παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει δείξει μέχρι στιγμής στη Super League και γέμισε με χαμόγελα όλους τους οπαδούς του που βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ την Τούμπα. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Βλάνταν Ίβιτς με Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sportfm.gr.



93' Λήξη της αναμέτρησης. Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ ο οποίος σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Βιγιαρεάλ-Μπριζ 2-1) είναι πλέον πρώτος στον όμιλό του!

89' Κίνδυνος στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Κακή έξοδος του Κρέσιτς σε σέντρα από τα δεξιά, αλλά οι παίκτες της Ντιναμό δεν εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του πορτιέρο "Δικεφάλου του Βορρά".

83' Αλλαγή για τη Ντιναμό. Ο Μπετισιράι μπαίνει στη θέση του Ρουκάβινα.

80' Τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Τη θέση του Ελ Ζαρ παίρνει ο Σαλπιγγίδης.

75’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ντιναμό. Σε μία φάση διαρκείας ο Κρέσιτς απέκρουσε το σουτ του Σαμίρ από το ύψος του πέναλτι, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ρουκάβινα πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει.

64’ Σουτ του Μουσλίμοβιτς, μπλόκαρε άνετα ο Κελάβα

62’ Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Τσιρίλο ο Ζουέλα

58' Κίτρινη κάρτα στον Σακελλαρίου.

55’ ΓΚΟΛ 1-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία «γέμισε» στην περιοχή με φάουλ από έξω δεξιά και ο Ίβιτς με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Νωχελικό το πρώτο 45λεπτο. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ντιναμό δεν ρίσκαραν, κάλυπταν τα μετόπισθεν και οι φάσεις βγήκαν με το… σταγονόμετρο.

45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου

40‘ Κίτρινη κάρτα στον Μπίσκαν

35’ Καλό σουτ του Μουσλίμοβιτς από δεξιά, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί «γάμα» της εστίας των φιλοξενούμενων.

32’ Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά έχει δώσει χώρο στην Ντιναμό και προσπαθεί να γίνει απειλητικός με αντεπιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες, δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μία φάση άξια αναφοράς.

26’ Ο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, «γέμισε» στην περιοχή, ο Τσιρίλο πήρε τη «γυριστή» κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

22’ Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κελάβα.

15’ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Μπουσαϊντί ο Σακελλαρίου.

14’ Ισορροπημένο το παιχνίδι μέχρι στιγμής, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται για να βρουν τα πατήματά τους.

9’ Σουτ του Ιμπάνιεθ, η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ

3’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, η μπάλα βρήκε στο τείχος, χωρίς να ανησυχήσει ο Κελάβα.

1' Έναρξη του αγώνα



ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (15' Σακελλαρίου), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (62' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλτζ, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι).

Στον πάγκο: Σκέντερ, Καλέγιο, Αντέμι, Τόμετσακ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Μοράλες,

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέ (Γαλλία)



* Εκτός αποστολής έμεινε ο Λίνο, καθώς ένοιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική.

• Ο όμιλος, εξαιτίας των αποτελεσμάτων της πρώτης αγωνιστικής, δεν ενδείκνυται για προβλέψεις. Αυτό, άλλωστε, υποστήριξε και ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σε κροατική ιστοσελίδα, υποστήριξε: «Νόμιζα ότι φαβορί για την πρώτη θέση ήταν η Βιγιαρεάλ. Αλλά έχασε στο Ζάγκρεμπ και τώρα είναι δύσκολο να πούμε πώς θα εξελιχθεί ο όμιλος.

• Ο Σαμίρ θεωρείται ο πολυτιμότερος παίκτης της κροατικής ομάδας. Κάθε επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων περνάει από τα πόδια του. Αγωνίζεται πίσω από τον Ρουκάβινα και έχει σκοράρει ήδη στη σεζόν 12 γκολ σε 16 εμφανίσεις. Σε 40 ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 9 φορές.

• Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, κόντρα σε κροατική ομάδα.

• Η παράδοση «θέλει» την Ντιναμό να χάνει επί ελληνικού εδάφους. Στις τρεις επισκέψεις της στη χώρα μας, έχει επιστρέψει μα σκυμμένο το κεφάλι.

• Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα, ενώ, από την άλλη πλευρά, η κροατική ομάδα τρέχει ένα σερί επιτυχιών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το 1964 η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Το 1997 για το ΟΥΕΦΑ η Ντιναμό ηττήθηκε 3-1 από τον Ολυμπιακό, ενώ το 1999 έχασε πάλι 2-0 από τον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τους τρεις βαθμούς θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκειμένου να αποκτήσει βαθμολογικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (22:05, ΑΝΤ-1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα σε όμιλο της διοργάνωσης. Αν οι Θεσσαλονικείς θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης, τότε πρέπει να πάρουν το «τρίποντο» που θα τους φέρει στην κορυφή του 4ου ομίλου

Βαθμολογία

1. ΝΤΙΝΑΜΟ Ζ. 3 (2-0)
2. ΠΑΟΚ 1 (1-1)
3. ΜΠΡΙΖ 1 (1-1)
4. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 0 (0-2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x