Θανάσης Ράλλης

Το μέλλον του Νιόπλια και ένα φάντασμα!

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν παραιτήθηκε ποτέ. Και αυτό είναι ένα θεματάκι. Ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί αλλά δεν έφτασε σε σημείο να πει παραιτούμαι. Και τη στιγμή που άφησε τα συναισθήματα του να οδηγήσουν τα λόγια, που θα έπρεπε να σκεφτεί 100 φορές πριν τα πει, η πορεία αυτής της σχέσης είναι προδιαγεγραμμένη.



Ο Νίκος Νιόπλιας δεν παραιτήθηκε ποτέ. Και αυτό είναι ένα θεματάκι. Ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί αλλά δεν έφτασε σε σημείο να πει παραιτούμαι. Και τη στιγμή που άφησε τα συναισθήματα του να οδηγήσουν τα λόγια, που θα έπρεπε να σκεφτεί 100 φορές πριν τα πει, η πορεία αυτής της σχέσης είναι προδιαγεγραμμένη.

Την επόμενη φορά που θα φτάσουν σε αυτό το σημείο τα πράγματα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα βρεθεί κανείς να του πει «μείνε». Και αυτό γιατί πήγε να εγκαταλείψει το καράβι χωρίς ουσιαστικό λόγο. Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι, κάπου, κάτι έγραψαν και είπαν.

Έκανε λάθος διαχείριση της απειλής ο Νίκος Νιόπλιας; Ναι χωρίς δεύτερη κουβέντα. Sleep on it λένε στην Αμερική και έχουν δίκιο. Ποτέ μην πεις κάτι πριν του δώσεις τον χρόνο σκέψης που απαιτεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Γιατί μπορεί στην αρχή όλοι να σου πουν «έλα ηρέμησε, δεν συμβαίνει τίποτα», αλλά στην πραγματικότητα περιμένουν από εσένα να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Και αν εσύ δεν μπορείς να προστατεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε κανένας δεν θα θυσιαστεί για σένα. Και την επόμενη φορά που θα φωνάξεις για βοήθεια θα σφυρίξουν αδιάφορα.

Ο καπετάνιος πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη. Πρέπει να τον κοιτάς και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί όταν χρειαστεί για να πάρει την δύσκολη απόφαση. Αν όμως τον βλέπεις έτοιμο να το βάλει στα πόδια, τότε αυτόματα δεν κάνεις τον σταυρό σου και βουτάς στη θάλασσα;

Το τέλος της σχέσης Νιόπλια-Παναθηναϊκού είναι πλέον ορατό. Το πότε θα έρθει θα το δείξουν τα αποτελέσματα.
Επειδή όμως οι μαντικές μου ικανότητες περιορίζονται σε προβλέψεις που μετά εύκολα μπορώ να αναιρέσω, ας κάνω μία άλλη εκτίμηση, το ίδιο σοβαρή με την προηγούμενη. Ο ξενόγλωσσος δίσκος του Μιχάλη Χατζηγιάννη θα πάει «άπατος». Ναι ο συμπαθής καλλιτέχνης κυκλοφορεί δίσκο στα αγγλικά.

«Ο τίτλος του, μονολεκτικός, MIHALIS. Όχι όμως και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Ο διεθνής τύπος κάνει λόγο για «ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς –δυνατό από το πρώτο ως το τελευταίο track–».

Αυτά λέει το δελτίο τύπου. Και να με πάρει ο διάολος και να με σηκώσει και να με πετάξει τρία μέτρα ψηλά και να με ξαναρίξει κάτω και στο τέλος να αδειάσει ένα κιβώτιο μαλλί της γριάς στο κεφάλι μου, αν ο διεθνής τύπος έχει ασχοληθεί. Εκτός κι αν υπάρχει ένας τύπος που είναι διεθνής και του αρέσει να κάνει σχόλια.

«Στο debut album MIHALIS του αγαπημένου μας καλλιτέχνη στο εξωτερικό, αναγνωρίζουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη: “Everyone dance” (χέρια Ψηλά), το “Suddenly” (Πιο πολύ), το “One In A Million” (Αν μου τηλεφωνούσες), το “Heart Surrender” (Εμείς οι δυο σαν ένα), το “Eyes Of A Sinner” (Μη με κοιτάς), το “Now That You’r Gone” (Το σ΄ αγαπώ), και απολαμβάνουμε 6 ολοκαίνουργια τραγούδια».

Αυτά είναι τα τραγούδια. Είδατε τους τίτλους; Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι η εξαιρετική μετάφραση ελληνικών στίχων στα αγγλικά. Από εδώ και πέρα λοιπόν κάθε φορά που θέλουμε να πούμε σε κάποιον «Ψηλά τα χέρια», επειδή είμαστε αστυνομικοί, ή κάνουμε αντιποίηση αρχής, ή ληστεύουμε κάποιον ή συμμετέχουμε σε κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι αλλαγής ρόλων, θα φωνάζουμε «Everyone dance». Γιατί υπάρχουν όντως άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο χορός κάνει καλό. Και ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω.

Δεν θα το κάνω αλλά θα καταγγείλω. Θα καταγγείλω το Star. Θα καταγγείλω το Star που σταμάτησε να δείχνει Law and order:Special Victims Unit. Και έτσι όλοι εμείς που μπορεί να απολαμβάναμε κάθε βράδυ λίγο μετά τις 12, την προσπάθεια των πρακτόρων να λύσουν σεξουαλικά εγκλήματα κάθε είδους, τώρα μένουμε άστεγοι. Και επειδή αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο θα σας πως τι θα κάνουμε. Θα κινήσουμε γη και….

«Θανάση»

«Δεν βλέπεις ότι γράφω;»

Θα κινήσουμε λοιπόν γη και ουρανό και οι προσπάθειες μας…

«ΘΑΝΑΣΗ»

«ΓΡΑΦΩ»!!!

«Πρέπει να έχει μπει ένα φάντασμα στο γραφείο».

«Όχι ρε πούστη πάλι. Έρχομαι».

Όπως καταλαβαίνετε δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε, τα πράγματα είναι σοβαρά...

Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x