Θανάσης Ράλλης

To πράσινο Minority Report και μια σύλληψη-έκπληξη

Το Heartbreak Hotel βοηθάει τον Παναθηναϊκό να επιλέξει τους σωστούς παίκτες στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, ενώ αποκαλύπτει και την πραγματική ταυτότητα του ύποπτου για εμπρησμούς στο Περιστέρι.



Ο Νίκος Νιόπλιας στεκόταν μπροστά στον πίνακα, που ήταν γεμάτος σημειώσεις, αριθμούς και ονόματα. Έμοιαζε προβληματισμένος και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου πλησίαζαν και μπορεί ο περισσότερος κόσμος να πίστευε ότι μέχρι τότε υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός αλλά ο Νίκος Νιόπλιας ήξερε. Ήξερε ότι σε λίγες μέρες τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια θα έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους και μαζί με την παρατεταμένη εορταστική περίοδο, θα ερχόταν και η παρατεταμένη μεταγραφική φιλολογία.

Ο Νιόπλιας πίστευε ότι η ομάδα δεν έχει έναν παίκτη γρήγορο στα χαφ, που να μπορέσει να κατεβάσει την μπάλα από την μία περιοχή στην άλλη. Το πολύπλοκο μηχάνημα με τα πολλά χρωματιστά κουμπάκια και τη μεγάλη οθόνη που του είχαν βάλει πάνω στο γραφείο έλαμψε. Μέσα στην οθόνη εμφανίστηκε το πρόσωπο του Κάρλος Φρέιτας. Η ώρα για την καθιερωμένη σύσκεψη είχε φτάσει. Ο Νίκος Νιόπλιας έκατσε στην καρέκλα του και έριξε το βλέμμα του στην οθόνη. «Εσύ Κάρλος τι πιστεύεις;».

«Τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για την Ρίο Άβε». Ο Νίκος Νιόπλιας αναστέναξε απογοητευμένος. Πως θα έλεγε ότι δεν τον ενδιέφερε καθόλου το Πορτογαλικό πρωτάθλημα και θα προτιμούσε εκείνη τη στιγμή από το να συζητάει για μεταγραφές, να βλέπει σε dvd τις δύο πρώτες σεζόν του «Big Bang Theory».



«Κάρλος. Θέλω να μου πεις τι πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα».

«Α! Κάτσε τότε. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν έχει έναν παίκτη γρήγορο στα χαφ, που να μπορεί να κατεβάσει την μπάλα από την μία περιοχή στην άλλη». Τα ελληνικά του Κάρλος Φρέιτας προέρχονταν από τον υπερσύγχρονο μεταφραστή φωνής, που ήταν ενσωματωμένος στο πολυμηχάνημα.

Η οθόνη ξαφνικά χωρίστηκε στη μέση. Το πρόσωπο του Κώστα Αντωνίου έκανε την εμφάνιση του, δίπλα σε αυτό του Κάρλος Φρέιτας. «Αν συζητάτε για μεταγραφές να κάτσω, αλλιώς αφήστε με να δω σε dvd την τρίτη σεζόν του Big Bang Theory»

Ο Νίκος Νιόπλιας αναστέναξε ακόμα πιο απογοητευμένος αυτή τη φορά. Ο Αντωνίου όχι μόνο είχε δει τις δύο πρώτες σεζόν, αλλά ετοιμαζόταν και για την τρίτη. «Ναι, Κώστα για μεταγραφές συζητάμε, κάτσε».

Ο Κώστας Αντωνίου ανέλυσε τη θεωρία του. Πίστευε ότι η ομάδα δεν έχει έναν παίκτη γρήγορο στα χαφ, που να μπορεί να κατεβάσει την μπάλα από την μία περιοχή στην άλλη.

Η ώρα της επιλογής

Συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα ότι έλεγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. «Ας ρίξουμε λοιπόν τα δεδομένα στο μηχάνημα. Αυτό θα μας δώσει την απάντηση» είπε ο Νίκος Νιόπλιας. Τα λεπτά που πέρασαν ήταν βασανιστικά. Χιλιάδες δεδομένα και φωτογραφίες πέρασαν μπροστά από την οθόνη. Τα πρόσωπα του Φρέιτας και του Αντωνίου είχαν κατέβει σε δύο μικρότερα παράθυρα. Η ροή των δεδομένων άρχισε να γίνεται μικρότερη και πλησίαζε η ώρα που όπως η μπίλια κάθεται σε ένα νούμερο στη ρουλέτα, έτσι και η φωτογραφία του εκλεκτού θα εμφανιζόταν και θα τους έδινε την απάντηση.

Η οθόνη ξαφνικά έσβησε απότομα και άναψε ξανά.



«Όχι πάλι αυτός» είπε ο Κώστας Αντωνίου αντικρίζοντας τον Κουμόρτζι. «Δεν θα μας τον δώσουν με τίποτα. Θα παίζει μέχρι τα 56 του στον Πανιώνιο» είπε ο Νίκος Νιοπλιας.

«Τότε ρε παιδιά γιατί δεν βάζουμε στον υπολογιστή να βρει κάποιον σε στυλ Κουμόρτζι» πετάχτηκε ο Κάρλος Φρέιτας.

«Αυτή είναι η καλύτερη ιδέα που είχες στους τέσσερις μήνες που σε ξέρω» είπε ο Νίκος Νιόπλιας. «Μην ξεχνάς ποιος είχε προτείνει εκείνη την ημέρα στην ψαροταβέρνα την αστακομακαρονάδα» απάντησε ο Φρέιτας.

Μια εναλλακτική στον ορίζοντα

Έγραψαν στον υπολογιστή «Παίκτης σε στυλ Κουμόρτζι». Τα λεπτά που πέρασαν ήταν βασανιστικά. Χιλιάδες δεδομένα και φωτογραφίες πέρασαν μπροστά από την οθόνη.. Η ροή των δεδομένων άρχισε να γίνεται μικρότερη και πλησίαζε η ώρα που όπως η μπίλια κάθεται σε ένα νούμερο στη ρουλέτα, έτσι και η φωτογραφία του εκλεκτού θα εμφανιζόταν και θα τους έδινε την απάντηση.

Η οθόνη ξαφνικά έσβησε απότομα και άναψε ξανά.



«Πότε έκοψε τα μαλλιά του ο Ντάβιτς;»…

Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Σε άλλα νέα από την ελληνική πραγματικότητα διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι συλλήψεις που κάνει η αστυνομία δεν έχουν καμία απολύτως βάση. «Ένας 28χρονος συνελήφθη χθες, αργά το βράδυ, στο Περιστέρι, ως ύποπτος εμπρησμών, καθώς σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν πάνω του ένα γκαζάκι, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και ένα κερί».

Τι πάει λάθος σε αυτή την περιγραφή; Πως γίνεται να στηρίξεις το κατηγορητήριο σου πάνω σε αυτά τα ευρήματα; Προσπαθήστε να βρείτε τι λείπει από όλα αυτά. Γκαζάκι, τσεκ, μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό τσεκ, κερί, τσεκ. Τι λείπει; Τι λείπει; Ο αναπτήρας φυσικά… Εκτός κι αν η αστυνομία συνέλαβε τον Human Torch από τους Fantastic-4 αλλά δεν θέλει να γίνει γνωστό.

«O Johnny Storm γνωστός και ως Human Torch, συνελήφθη χθες, αργά το βράδυ, στο Περιστέρι, ως ύποπτος εμπρησμών, καθώς σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν πάνω του ένα γκαζάκι, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και ένα κερί».

Αυτή είναι μια είδηση που θα ήθελα μια μέρα να διαβάσω. Αλληλούια.

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x