Θανάσης Ράλλης

Όλη η αλήθεια για Χιμένεθ και Γκοβού

Το Heartbreak Hotel αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του Μανόλο Χιμένεθ. Ακόμα: αποδείξεις για τα νυχτοπερπατήματα του Γκοβού. Ο Γάλλος είναι αθώος! Και ένα γράμμα προς τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας. Η χώρα του θέλει να μας βλάψει. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει.



«Η έλευση του στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων στις 15:04 ήταν εντυπωσιακή. Αυτοκινητοπομπή πολυτελών οχημάτων μετέφερε τον Μανόλο Χιμένεθ και το επιτελείο του στον χώρο της δουλειάς. Στην πρώτη μέρα της «εποχής Χιμένεθ» που φέρνει άνεμο αλλαγής και αισιοδοξίας».

Λίγο υπερβολικό δεν νομίζετε; Εντάξει να κατανοήσουμε την αισιοδοξία που φέρνει μαζί της άνεμο αλλαγής και αισιοδοξίας (σιγά βέβαια μην έφερνε άνεμο μιζέριας και μισανθρωπισμού), αλλά η αυτοκινητοπομπή ήταν απαραίτητή; Εκτός και αν είχε μουσική υπόκρουση τους δρόμους της φωτιάς. Τότε θα μπορούσαμε να το ξανασυζητήσουμε.

Η έλευση του λοιπόν θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή αν εμφανιζόταν με την πραγματική του ταυτότητα. Ως Superman δηλαδή. Οι φωτογραφίες από την άφιξη του στην Ελλάδα, μου κίνησαν την περιέργεια. Δεν χρειάστηκε και πολύ ώρα για να μάθω την αλήθεια.



Αν αποφάσιζε να πει την αλήθεια, οι διάλογοι του με τους παίκτες και τον Αδαμίδη θα είχαν αυτή τη μορφή (αντί για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, χρησιμοποιούμε τον πλανήτη Κρύπτον).

Χιμένεθ: «Άφησα τον πλανήτη Κρύπτον και ήρθα στην Ελλάδα, διότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία».

Αδαμίδης: «Τον ξέρετε ήδη, όπως ξέρετε και το έργο που έχει παρουσιάσει στον πλανήτη Κρύπτον.

«Πολλά είχε ακούσει για το προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων ο Μανόλο Χιμένθ. «Συγγνώμη γι’ αυτό που θα δεις» αρκέστηκε να του πει ο Σταύρος Αδαμίδης. Όπως διαπιστώθηκε τελικά ο χώρος δεν του φάνηκε και τόσο άσχημος αφού στον πλανήτη Κρύπτον είχε δει χειρότερα».

I gotta feeling that tonight's gonna be a good night

Το άλλο μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο αφορούσε τον Σίντεϊ Γκοβού. Ήταν λέει μέχρι τα χαράματα σε γνωστό μαγαζί της Πειραιώς και όταν έφυγε ήταν και ψιλομεθυσμένος. Κακοήθειες. Και επειδή ο άνθρωπος δεν φταίει και πρέπει να προλάβουμε ενδεχόμενη τιμωρία του, σας παρουσιάζουμε το ντοκουμέντο που τον αθωώνει.

Ορίστε λοιπόν ο Σίντει Γκοβού τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με τους υπόλοιπους Black Eyed Peas.



Χαρούμενο τον λες, όχι όμως και μεθυσμένο.

Γράμμα στον Πρωθυπουργό της Σουηδίας

Αγαπητέ Φρέντρικ Ράινφελντ,

Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας, όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, απλά έτσι για να δώσω έναν τόνο συμπάθειας σε αυτά που έχω να πω. Επιτρέψτε μου να σας μιλήσω φιλικά, αν και μερικά μπινελίκια θα μου ξεφύγουν, δεν γίνεται αλλιώς.

Είναι κάποια πράγματα που δεν ξέρετε. Κάθε χρόνο περίπου έξω από την πόρτα μου βρίσκω έναν κατάλογο. Αυτό ο κατάλογος προέρχεται από τα ΙΚΕΑ που αν δεν κάνω λάθος έχουν ως βάση τη χώρα σας. Εδώ που τα λέμε αν αλλάζατε το όνομα της χώρας σας σε ΙΚΕΑ δεν θα το καταλάβαινε και κανείς.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Με λίγα λόγια είμαι μαλάκας, μία λέξη που σίγουρα θα γνωρίζετε αφού θα έχει μεταφερθεί σε εσάς από τους τουρίστες που έρχονται κάθε καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. Είμαι μαλάκας λοιπόν και κάθομαι και διαβάζω τον κατάλογο και ξαφνικά τα θέλω όλα. Και αν εσείς μου βρείτε χώρο στα 30 τετραγωνικά που μένω, για να βάλω όλα αυτά που θέλω, τότε θα γίνω σύμμαχος σας. Μέχρι τότε θα είμαι εχθρός σας. Αλλά και πάλι δεν φταίτε εσείς, αν εγώ είμαι μαλάκας.

Αγαπητέ Φρέντρικ Ράινφελντ, δεν θα αναφερθώ άλλο στο θέμα του ΙΚΕΑ γιατί είμαι σίγουρος ότι θα σας τα έχουν πει κι άλλοι. Πάμε σε κάτι άλλο πιο σημαντικό. Διαβάζω τον τελευταίο καιρό τα βιβλία του Σουηδού συγγραφέα, Στιγκ Λάρσον. Τα συλλυπητήρια μου κιόλας για τον άνθρωπο αφού πέθανε πριν εκδοθούν τα βιβλία του. Ποιος του είπε να ανέβει στον έβδομο όροφο με τα πόδια;

Τα βιβλία στα οποία αναφέρομαι είναι το «Κορίτσι με το τατουάζ» και το «Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά». Είναι αλήθεια ότι τον πρώτο καιρό που τα έβλεπα στα βιβλιοπωλεία δεν μου γέμιζαν το μάτι, γιατί νόμιζα ότι είναι και αυτά οι γυναικουλίστικες γλυκανάλατες ιστορίες που πουλάνε σαν τρελές τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Μέχρι και στο Σούπερ Μάρκετ τις βλέπω μπροστά μου.

Δεν ήταν όμως. Άρχισα να τα διαβάζω λοιπόν και ενώ έχουν την πλάκα τους με ενοχλεί η χρήση της Εγκυκλοπαίδειας όταν θέλει να πει κάτι.

Παράδειγμα: «Αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι. Θα ταξίδευε λοιπόν στη Γροιλανδία. Εκεί δεν θα τον έβρισκε κανείς. Το νησιωτικό Αρκτικό αυτό κράτος τοποθετείται γεωγραφικά, πολιτιστικά και δημογραφικά στην Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά η Γροιλανδία αποτελεί μέρος της Ευρώπης. Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί και η μεγαλύτερη εξαρτώμενη περιοχή του κόσμου με βάση την έκταση. Περίπου το 81 % της έκτασής της καλύπτεται με πάγο»

Νομίζω ότι καταλάβατε τι εννοώ αν και η παράγραφος δεν προέρχεται από το βιβλίο (θα μπορούσε όμως). Επίσης με ενοχλεί και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είστε όλοι οι Σουηδοί έτσι για αυτό τα λέω σε εσάς. Επειδή ο πρωταγωνιστής είναι δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτης του περιοδικού Millenium, όλες οι αναφορές στον χώρο που στεγάζεται το περιοδικό γίνονται ως εξής: «Πέρασε έξω από τα γραφεία σύνταξης του περιοδικού – Ανέβηκε στην αίθουσα της συντακτικής ομάδας- θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει την συντακτική ομάδα».

Και δεν μιλάμε για μία αναφορά που γίνεται στην αρχή του βιβλίου, έτσι για να δώσει στον αναγνώστη μια ιδέα. Γίνεται μέχρι και τα μισά του δεύτερου βιβλίου και δεν προβλέπω να σταματά σύντομα. Επειδή λοιπόν δουλεύω σε όροφο που στεγάζεται συντακτική ομάδα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μιλάμε έτσι μεταξύ μας. Όταν με παίρνουν δηλαδή τηλέφωνο και είμαι έξω από τη δουλειά δεν λέω: «Είμαι έξω από τα γραφεία της συντακτικής ομάδας, ανεβαίνω». Ή όταν θέλω να πω κάτι στους υπόλοιπους δεν λέω «Αγαπητοί συνάδελφοι της συντακτική ομάδας…». Με λίγα λόγια θα ήθελα να πω σε όλους εσάς τους Σουηδούς ότι δεν χρειάζεται να είστε τόσο ξύλινοι στις περιγραφές σας. Και θα ήθελα αν γίνεται να μεταφέρετε αυτά που σας λέω και στον Ντέιβιντ Φίντσερ, που θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων.

Παρόλα αυτά είμαι μαζοχιστής και το βιβλίο μ’ αρέσει. Αυτά. Ελπίζω αγαπητέ Πρωθυπουργέ να μην σας κούρασα και να δικαιολογήσετε το ξέσπασμα μου.

Οur hopes and expectations black holes and revelations

Σήμερα αρχίζει το Νησί στο MEGA. Με βαριά καρδία θα κάτσω να το δω. Και αύριο θα τα πούμε αναλυτικά. Αν και είμαι σίγουρος ότι μετά από πέντε λεπτά θα θέλω να αυτοπυρποληθώ. Παρόλα αυτά είμαι μαζοχιστής. Και θα το δω.

Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x