Θανάσης Ράλλης

Μικροί μάγοι και μεθυσμένοι ποδοσφαιριστές

Το Heartbreak Hotel αποκαλύπτει τον μαγικό αριθμό. Πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Ακόμη: Ο μικρός μάγος και τι να κάνετε αν σας κατηγορήσουν ότι είστε μεθυσμένος ποδοσφαιριστής.


Δεν χρειάζεται να γίνει καμία ιδιαίτερη έρευνα, για να δούμε το πόσος κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι εύκολη. 16.935 άνθρωποι. Άντε να είναι και λίγοι παραπάνω. Τόσοι πήγαν στο γήπεδο για να δουν την Εθνική. Δεν μπορώ να κατηγορήσω σε καμία περίπτωση τον κόσμο που δεν πήγε, γιατί κι εγώ ανάμεσα σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μία παρτίδα σκάκι θα προτιμούσα το σκάκι.

Και δεν έχω ιδέα πως παίζεται.

Ξέρω μόνο ότι το πιόνι κάνει ένα βήμα και τα υπόλοιπα κάνουν κάτι περίεργες κινήσεις. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι και αυτοί που παίζουν σκάκι δεν έχουν επίσης καμία ιδέα, απλά τους αρέσει να παίρνουν το ύφος της υπερβολικής σκέψης και να πατάνε το κουμπί στο χρονόμετρο.

Αν λοιπόν είναι τόσοι πολλοί πια αυτοί που αγαπούν το πραγματικό ποδόσφαιρο, γιατί δεν πάνε στο γήπεδο να δουν την Εθνική; Με όποιον κι αν παίζει, όποιοι κι αν παίζουν. Θα σας πω εγώ. Όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για τζέρτζελο, δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα πλέον. Δεν μας νοιάζει, δεν τρελαινόμαστε, κοινώς προτιμάμε τις σίγουρες λύσεις. Δεν ρισκάρουμε.

Και σε ποιον να δώσεις άδικο; Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα, που σπάνια τα μοιράζεται με τον άλλον και η όποια ελληνική πατέντα υπήρχε για επίλυση των προβλημάτων μέσω της δανεικής διασκέδασης (με λεφτά που δεν ήταν δικά μας δηλαδή αλλά της τράπεζας της γειτονιάς μας), οδεύει προς την πλήρη εξαφάνιση. Ούτε αυτό είναι απαραίτητα κακό.

Βέβαια όσοι δεν πήγαν χθες στο γήπεδο, έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μικρό μάγο από κοντά.



Δεν το λέω εγώ, έτσι τον αποκαλούν οι ελληνικές εφημερίδες. Και μακάρι το παιδί να γίνει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Αλλά μέχρι τότε θα υπερβάλλουμε ως συνήθως.

The song remains insane

Αυτό που δεν ήξερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν αποφασίσει να αναλάβει την Ομόνοια, είναι ότι έχει και αυτός την ευκαιρία να δώσει το όνομα του σε καλτ τραγούδι, που θα συνοδεύεται από καλτ βίντεο-κλιπ. Όχι μόνο καλτ. Σούπερ-ντούπερ- Jesus Mary and the Holy Ghost-καλτ.

Το κατάφερε ο Τάκης Λεμονής όταν κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα. Δείτε το βίντεο που του αφιερώθηκε στην Κύπρο και θα καταλάβετε ότι μετά από αυτό, τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο, για κανέναν από εμάς.



The truth

Είναι της μόδας τις τελευταίες ημέρες να μιλάμε για μεθυσμένους ποδοσφαιριστές. Η λογική σε τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι πολύ απλή…



Αρνήσου τα πάντα. Μέχρι τέλους. Ότι κι αν σου πουν, ότι αποδείξεις κι αν σου παρουσιάσουν . «Μα σε είδαν 50 άτομα».

«Τι σύμπτωση. Τόσοι ακριβώς το έσκασαν χθες από το τρελάδικο. Δεν ήμουν εγώ».

«Μα έχω φωτογραφίες σου»

«Photoshop. Δεν ήμουν εγώ».

«Μα έχω βιντεάκι που σε δείχνει»

«Δεν ήμουν εγώ». Μην λυγίσεις ούτε στιγμή, μην αφήσεις ούτε για δευτερόλεπτο το βλέμμα σου να προδώσει την αλήθεια. Μην αφήσεις τίποτα να χαλάσει το σχέδιο σου. Και να δεις ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί, που στο τέλος θα σου χτυπήσει φιλικά την πλάτη και θα σου πει …«είχες δίκιο φιλαράκο τελικά. Συγγνώμη που δεν σε πίστεψα».

Και εσύ θα χαμογελάσεις διαβολικά και θα συνεχίσεις να κάνεις αυτά που έκανες και πριν. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι αυτός ένας σίγουρος δρόμος για την κόλαση; Είναι. Και λοιπόν; Έχετε κάπου καλύτερα να πάτε;

Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x