Βόλεϊ

Άντε, καλή χρονιά!

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο επίσημο σερβίς της φετινής χρονιάς στο βόλεϊ των ανδρών. Ο τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Όλυμπιακό και τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό στο κλειστό της Σαντορίνης την Παρασκευή (19:00) είναι το πρώτο ματς για το 2010-2011 στο άθλημα και όλοι περιμένουν ένα αγώνα αντάξιο της φήμης και της ιστορίας των δύο μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο επίσημο σερβίς της φετινής χρονιάς στο βόλεϊ των ανδρών. Ο τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Όλυμπιακό και τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό στο κλειστό της Σαντορίνης την Παρασκευή (19:00) είναι το πρώτο ματς για το 2010-2011 στο άθλημα και όλοι περιμένουν ένα αγώνα αντάξιο της φήμης και της ιστορίας των δύο μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα.

Οι αποστολές των δύο «αιωνίων» έφτασαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στο νησί των Κυκλάδων με όλα τους τα αστέρια, ενώ την Πέμπτη πρώτα προπονήθηκε ο Ολυμπιακός και, στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός.

Στη συνέντευξη Τύπου τόσο οι διοργανωτές (ΕΣΑΠ, Δήμος Θήρας, Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης), όσο και οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων (προπονητές και αρχηγοί) εμφανίστηκαν σίγουροι για την οργανωτική επιτυχία του αγώνα, ενώ αμφότερες οι πλευρές των αγωνιζόμενων σωματείων εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία που τους παρέχεται από την πρώτη στιγμή.

Χάρης Βασιλείου (Γενικός Γραμματέας ΕΣΑΠ): «Ως εκπρόσωπος του ΔΣ και του προέδρου Παντελή Ταρνατόρου, σας καλωσορίζω και εύχομαι στις δύο ομάδες να έχουν έναν καλό αγώνα. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Σαντορίνης, Άγγελο Ρούσο, τον αθλητικό οργανισμό και τον πρόεδρό του, κ. Ορφανό, που είναι εδώ δίπλα μου, καθώς έκαναν τα πάντα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, επίσης, στους αθλητές και τους παράγοντες των δύο μεγάλων ομάδων, που για πρώτη φορά θα αναμετρηθούν σε αγώνα για το Σούπερ Καπ. Για την ΕΣΑΠ, προτεραιότητα στον αυριανό αγώνα είναι να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που αποπνέουν οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, οι οποίοι ανοίγουν την "αυλαία" της φετινής χρονιάς, αλλά υπενθυμίζω ότι κλείνουν κα την "αυλαία" της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος με το μεταξύ τους παιχνίδι.

Το βόλεϊ ενώνει, αυτό είναι το σύνθημά μας κι εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την περιφέρεια και την ανάπτυξη. Αυτός είναι ο στόχος και της ΕΣΑΠ και της ομοσπονδίας. Ο αυριανός αγώνας είναι, όντως, ανταγωνιστικός και δεν είναι απλό φιλικό παιχνίδι. Ο ένας είναι πρωταθλητής και ο άλλος κυπελλούχος και οι δύο αξίζουν ένα δεύτερο τίτλο».

Σε ερώτηση για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο κ. Βασιλείου επισήμανε: «Δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε... ανεπιθύμητες παρουσίες. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε απόλυτα ασφαλείς».

Μανώλης Ορφανός (Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης): «Σας καλωσορίζω στο πανέμορφο νησί μας. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτό το παιχνίδι, που είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει γίνει στις Κυκλάδες. Ευχαριστώ την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη. Όλα θα πάνε καλά, είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Ανδρέας Ανδρεάδης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Αν και στο παρελθόν έχω παίξει σε δύο Σούπερ Καπ, είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον θεσμό. Ο Ολυμπιακός έχει 10 χρόνια να το κατακτήσει και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αύριο. Δεν σημαίνει ότι αν το πάρουμε θα είμαστε καλύτεροι ή αν το χάσουμε χειρότεροι. Δεν είναι έτοιμες οι ομάδες, για διάφορους λόγους. Θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αγώνα και ας νικήσει ο καλύτερος».

Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΑΠ και τον Δήμο Σαντορίνης που έφεραν τη διοργάνωση εδώ, γιατί είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη στον κόσμο και χάρηκα που είδα φίλους που βλέπω τα καλοκαίρια. Είναι ευχάριστο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της Αθήνας και θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα σε ένα μέρος που δεν βλέπει υψηλού επιπέδου αγώνες. Θέλουμε να προσελκύσουμε κόσμο, γιατί αυτός είναι ο στόχος όλων και θεωρώ ότι η επιλογή της Σαντορίνης ήταν μια πολύ σωστή κίνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Ο δικός μας πασαδόρος ήρθε πριν δύο ημέρες και του Ολυμπιακού σήμερα. Ωστόσο, μόνο και μόνο τα ονόματα προδιαθέτουν για ένα ματς με συγκινήσεις και όποιος καταφέρει να έχει λίγο καλύτερο ρυθμό θα έχει μεγαλύτερη τύχη. Θα παίξει ρόλο η κατάσταση παικτών-"κλειδιά". Εύχομαι ο κόσμος της Σαντορίνης να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και να γίνουν και στο μέλλον τέτοια παιχνίδια στο νησί».

Φλάβιο Γκουλινέλι (προπονητής Ολυμπιακού): «Καλησπέρα σας (σ.σ. στα ελληνικά)! Είναι δύσκολο για μένα να είμαι εδώ πρώτη φορά και να είμαι πρωταγωνιστής σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για καμία ομάδα, ούτε για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά ούτε και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και οι δύο ομάδες ξέρετε πως έχουν πολλά προβλήματα, ελπίζω, όμως, ότι αυτά τελείωσαν... χθες. Είμαστε εδώ, παρά τη δύσκολη κατάσταση του συλλόγου τις τελευταίες ημέρες, χάρις στην υποστήριξη του κ. Μαρινάκη. Έτσι, πέρα από τη χαρά και την τιμή της συμμετοχής σε αυτό το ματς, υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους οπαδούς και γιατί θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για το βόλεϊ».

Σε ερώτηση για το αν οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι περισσότερο ως φιλικό προετοιμασίας, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Μπορεί να μην έχω μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά βλέποντας μόνο τα μάτια των παικτών μου, ακούγοντας τις συζητήσεις τους και γνωρίζοντας την προϊστορία των δυο συλλόγων, ποτέ ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν θα είναι ένα φιλικό. Ελπίζω να είναι μια μεγάλη μάχη, αλλά μόνο στο παρκέ. Ας είναι το καλύτερο παιχνίδι και ας νικήσει η καλύτερη ομάδα».

Επίσης ο κ. Γκουλινέλι ρωτήθηκε για την κατάσταση του Αντρέι Ζέκοφ. «Με τον Ζέκοφ βρεθήκαμε για λίγο στο ξενοδοχείο. Είμαι ανυπόμονος να τον δω στην προπόνηση. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι εδώ απλά για να παρακολουθήσει το παιχνίδι».

Στέλιος Καζάζης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Buona Sera (σ.σ. στα ιταλικά)! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους και τη διάθεσή τους για να μας παρέχουν τα πάντα, κάτι που έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε. Οι εθελοντές είναι συνεχώς κοντά μας και κάνουν τα πάντα για να λύσουν τυχόν προβλήματα που, φυσικά, δεν υπάρχουν, γιατί όλα είναι τέλεια. Το κίνητρο και στις δύο ομάδες είναι υψηλό. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να είναι ένα βήμα που θα ενώσει, παρά θα χωρίσει».

Στην ερώτηση για το αν οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι περισσότερο ως φιλικό προετοιμασίας, τόνισε πως: «Είτε παίζουμε φιλικό, είτε ματς σαν το αυριανό, η νοοτροπία είναι πάντα ίδια. Να είμαστε νικητές. Παρά τα προβλήματα, θα μπουν δύο σπουδαίες ομάδες να παίξουν και να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο».


Οι αθλητές που δηλώθηκαν από τις δύο ομάδες είναι οι ακόλουθοι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανδρεάδης, Κουζούνης, Τζούριτς, Φιλίποφ, Παπάζογλου, Σωτηρίου, Κοκκινάκης, Φράγκος, Γιαμπλόνσκι, Κραλ, Ζέκοφ, Ντεσπέιν, Σζάρεκ
*Η 12άδα του Ολυμπιακού θα δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνος, όπως προβλέπεται πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάρρας, Ντονάς, Λάππας, Μηνούδης, Πετρέας, Πανταλέων, Παπαδημητρίου, Κόβατς, Γιορντάνοφ, Καστάρ, Γκενς


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x