Θανάσης Ράλλης

Θα έχουμε για πάντα το Παρίσι...

To Heartbreak Hotel επισκέπτεται την Casablanca για χάρη του Γκοβού, προτείνει μια εναλλακτική ονομασία για το γήπεδο της Λάρισας και περνάει ένα χάλια Σαββατοκύριακο.


Ο Τζόνο Μπικό Πενάκ στάθηκε μπροστά στο γραφείο του Κώστα Αντωνίου. Ο μάνατζερ του Σίντνεϊ Γκοβού ήξερε ότι θα έπρεπε να πείσει τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, ότι ο πελάτης του ήταν μετανιωμένος.

«Πες μου λοιπόν Τζονομπίκο. Το μετάνιωσε;»

Ο Πενάκ δίστασε να απαντήσει με την πρώτη. Αρχικά είχε παρεξηγηθεί από την προφορά του ονόματος του, αλλά ήξερε ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά πάνω σε αυτό το θέμα. Τα παιδιά στο σχολείο είχαν ξεκινήσει τα αστεία με το όνομα του πολλά χρόνια πριν.

«Τζονομπίκο κοίτα το παστέλι. Τζονομπίκο πήγαινε να ελευθερώσεις τους πιγκουίνους».

Ο Πενάκ ξαφνικά φούσκωσε από αυτοπεποίθηση. «Ο πελάτης μου έχει δικαίωμα για ένα τηλεφώνημα».

«Μην ξεχνάς που βρίσκεσαι Τζονομπίκο. Εδώ είναι Καζαμπλάνκα.»

Ξαφνικά οι ρόλοι, η τοποθεσία, το σκηνικό και ο λόγος που οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί είχαν μπερδευτεί τόσο πολύ, που ακόμα και ο πιο ψύχραιμος παρατηρητής δεν θα μπορούσε να βγάλει νόημα.


«Νομίζω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Έλα κάτσε πιες ένα μπράντι μαζί μου» είπε ο Κώστας Αντωνίου. Ο Τζονομπίκο πλησίασε. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ήταν προβληματισμένος. «Δεν αναρωτιέσαι μερικές φορές αν αξίζει όλο αυτό; Εννοώ αν αξίζει να μιλάμε για τις συνήθειες του Γκοβού»

Τζονομπίκο: «Με αυτή τη λογική θα μπορούσες να αναρωτηθείς γιατί ο άνθρωπος αναπνέει. Αν σταματήσουμε να αναπνέουμε, θα πεθάνουμε. Αν σταματήσω να υπερασπίζομαι τον Γκοβού θα πεθάνω»

Αντωνίου: «Και λοιπόν; Άφησε τον να κάνει ότι θέλει. Μεγάλο παιδί είναι»

Τζονομπίκο: «Ξέρετε πως ακούγεστε κύριε Αντωνίου; Σαν ένας άνθρωπος που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του για κάτι που βαθιά μέσα στην καρδιά του δεν το πιστεύει»

Αντωνίου: « Ξέρεις κάτι Τζονομπίκο. Δεν θα τον τιμωρήσουμε. Αλλά θα έχουμε για πάντα το Παρίσι. Να του το μεταφέρεις αυτό…»

Ο Σίντνεϊ Γκοβού δεν τιμωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Στα χρόνια που ήρθαν φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι 117 φορές και πέτυχε 34 γκολ. Δεν ακούμπησε ποτό ξανά στη ζωή του, ενώ το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Θες να μην βγούμε για ποτό και να κάτσουμε σπίτι να δούμε καμιά ταινία, γιατί αύριο έχω προπόνηση» μεταφράστηκε σε 27 ζωντανές και τέσσερις νεκρές γλώσσες.

The return of the American power metal of the 80’s

Το θέμα με την ονομασία του νέου γηπέδου της Λάρισας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πάρα πολλές παραλλαγές και διαφορά αστειάκια. Για την οικονομία της συζήτησης σας θυμίζω γρήγορα γρήγορα, τα έξι ονόματα που έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν οι φίλαθλοι.

AEL FC ARENA
AEL 1964 ARENA
LARISSA FC ARENA
CRIMSON PARK
QUEEN AEL PARK
AEL PALACE

Από αυτά τα ονόματα, το μόνο που μου έκανε εντύπωση (και θα διεκδικήσω τον τίτλο η «καλύτερη εξυπνάδα για το όνομα του νέου γηπέδου της Λάρισας» και νομίζω ότι θα κερδίσω κιόλας), είναι το Crimson Park. Και αυτό γιατί μου θυμίζει τους Crimson Glory.

Το αμερικάνικο συγκρότημα που μεσουράνησε για περίπου ...ενάμιση χρόνο την δεκαετία του 80’. Το χαρακτηριστικό τους, εκτός από τις ξανθές μπούκλες που ήταν και κύριο γνώρισμα της εποχής, ήταν οι μεταλλικές μάσκες που φορούσαν. Μπορώ να τους φανταστώ πολύ εύκολα να κάνουν έφοδο στο Crimson (Glory) Park και να τραγουδούν το «Painted (βυσσινί) skies».



Friday bloody Friday

Το Heartbreak Hotel κατεβάζει ρολά γι αυτή την εβδομάδα. Με μουντή διάθεση λόγω του καιρού αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Δεν έχω τίποτα με το παλικάρι, απλά με το που άκουσα το όνομα θυμήθηκα το τραγούδι με το οποίο θα κλείσουμε, το άκουσα και η διάθεση μου έγινε κομμάτια.

Καλή διασκέδαση!



Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x