Stoiximan Super League

Ερυθρόλευκη ταρίφα!

Φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη τριάρα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ξάνθη και παρέμεινε στην κορυφή. Σεφτέ στα γκολ για τον Φετφατζίδη (75'). Σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά δεν πανηγύρισε ο Τοροσίδης (53'). Το σκορ άνοιξε ο Ριέρα (16'), ενώ οι Ακρίτες είχαν δοκάρι με τον Κατόνγκο.

Φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη τριάρα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ξάνθη και παρέμεινε στην κορυφή. Σεφτέ στα γκολ για τον Φετφατζίδη (75'). Σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά δεν πανηγύρισε ο Τοροσίδης (53'). Το σκορ άνοιξε ο Ριέρα (16'), ενώ οι Ακρίτες είχαν δοκάρι με τον Κατόνγκο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και χωρίς να έχει την συμπαράσταση των οπαδών του, κατακτώντας μια άνετη νίκη. Πρώτος στην βαθμολογία μετά από έξι αγωνιστικές, έχοντας συγκεντρώσει 15 πόντους.

Πώς έπαιξε:

Η έκπληξη έγινε στον «άσο». Ο Πάρντο πήρε την ευκαιρία που περίμενε, ξεκινώντας βασικός κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρόλευκων». Με την γνωστή τετράδα (Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης), παρέταξε την ομάδα στην άμυνα ο Βαλβέρδε.

Στον πάγκο άφησε τον Φετφατζίδη, το πιθανότερο για να ηρεμήσει από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του. Από εκεί και πέρα, επέλεξε το δίδυμο Ντουντού-Ιμπαγάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής., τοποθετώντας μπροστά του τον Φουστέρ. Στις «πτέρυγες» ξεκίνησαν οι Ριέρα (αριστερά) και Ρόμενταλ (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μιραλάς.



Ατσαλάκωτος… βγήκε από τα «Πηγάδια» ο Ολυμπιακός. Παρότι πήγε να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του (δοκάρι του Κατόνγκο στο 1-0), κατέκτησε την νίκη, επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης και έτσι παραμένει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας μετά από έξι αγωνιστικές.

Πιέζοντας από την αρχή ψηλά κι έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός έψαξε από νωρίς με αξιώσεις το γκολ. Δεν τα κατάφερε με τον Μιραλάς, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Γκλέισον στην άμυνα, βγήκε μεν φάτσα με το τέρμα, αλλά σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τη λύση έδωσε τελικά ο Φουστέρ, ο οποίος με μία εξαιρετική ασίστ στον κενό χώρο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ριέρα. Ο Ισπανός πέρασε τον Γκσπούρνινγκ και με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 1-0.

Ο ασυνίθιστα γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, προμήνυε πως λίαν συντόμως η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα της μίας ή της άλλης ομάδας. Η Ξάνθη έφτασε μεν κοντά στην ισοφάριση, όμως η ασταθής απόκρουση του Πάρντο στο δυνατό σουτ του Κατόνγκο, αλλά και το δεξί δοκάρι, διατήρησαν το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Για να έρθει δύο λεπτά αργότερα (στο 53’) ο Τοροσίδης να κάνει το 2-0, με τακουνάκι μέσα από την μικρή περιοχή, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς. Σε ένδειξη σεβασμού στην προηγούμενη ομάδα του, δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Ο Μιραλάς μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Φετφατζίδη (75’). Ο "Φέτφα" πέρασε αλλαγή στο ματς, όμως στα λίγα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα των γηπεδούχων, αλλά και να ανοίξει... λογαριασμό με την φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

* Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό πόδι.

** Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Ξάνθη, μιας και έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές, δεν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασης του καταπονημένου Τζορτζ Μπόατενγκ στο 80'.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Γκλέισον, Βάλλας, Μπέρτος (57' Κομεσίδης), Τζάγκι, Μπόατενγκ, Φλίσκας, Στρμπα (35' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Πόι.

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Σταθάκης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα (65' Χολέμπας), Ρόμενταλ (55' Φετφατζίδης), Μιραλάς (85' Πάντελιτς).

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Νέμεθ.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιάς)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Γήπεδο: «Πηγάδια»





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x