Stoiximan Super League

Άρης-ΑΕΚ 0-4 (Τελικό)

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη! Ο άνεμος αισιοδοξίας που έσπειρε ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε «θύελλα» στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ΑΕΚ σάρωσε με 4-0 τον Άρη! Ένα γκολ του Καφέ, άλλο ένα του Τζεμπούρ και δύο… γκολάρες του Νάτσο Σκόκο «σφράγισαν» μια εξαιρετική εμφάνιση για την «Ένωση» και έκαναν τους φίλους της να παραμιλούν με τη μεταμόρφωσή της μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη!

Ο άνεμος αισιοδοξίας που έσπειρε ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε «θύελλα» στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ΑΕΚ σάρωσε με 4-0 τον Άρη!

Ένα γκολ του Καφέ, άλλο ένα του Τζεμπούρ και δύο… γκολάρες του Νάτσο Σκόκο «σφράγισαν» μια εξαιρετική εμφάνιση για την «Ένωση» και έκαναν τους φίλους της να παραμιλούν με τη μεταμόρφωσή της μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!



Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ είπε: «Χάρη στην προσπάθεια των παικτών μας πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Σήμερα είδα ένταση, πίεση, αλλά και πίστη ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

90'+3' Λήξη της αναμέτρησης με τον Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην ΑΕΚ.

90'+2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ο Μπερνς έκλεψε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τζεμπούρ την πήρε, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του.

84' Ωραία πάσα του Σκόκο στον Τζεμπούρ, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του Γκερέιρο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.

81' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γκερέιρο πήρε τη θέση του Ντιόπ.

81' Κίτρινη κάρτα στον Μπερνς.

80' Ωραίο, δυνατό σουτ του Μενδρινού στην αγκαλιά του Σάχα.

74' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Πορτίγια πέρασε στη θέση του Τσέζαρεκ.

71' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Κάλβο άφησε τη θέση του στον Τσεσνάουσκις.

71' Ωραία ενέργεια του Μπερνς μπήκε από τα αριστερά, σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

68' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Λαγός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τζεμπούρ προσπάθησε να πλασάρει, δεν τα κατάφερε και ο Σκόκο με ωραίο σουτ κάνει τρία τα τέρματα της «Ένωσης» και δύο τα προσωπικά του. Ο Ρονάλντο Γκιάρο προσπάθησε να σταματήσει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε.

64' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Τόχα άφησε τη θέση του στον Μενδρινο.

64' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπερνς πήρε τη θέση του Λεονάρντο.

59' Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Νασούτι πήρε τη θέση του Γιάχιτς, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

58' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Καταπληκτικό γκολ απο τον Νάτσο Σκόκο! Ο Αργεντινός σούταρε... από το σπίτι του, ο Σηφάκης ήταν εκτός θέσης και η μπάλα, έχοντας πολλά φάλτσα κατέληξε στα δίχτυα του Έλληνα τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0 για την «Ένωση».

54': Μετά από ωραία σέντρα του Χαβίτο από δεξιά, ο Κόκε πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Δέλλας επεμβαίνει σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή και απομακρύνει!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

41' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Τζεμπούρ σουτάρει με δύναμη από πλάγια θέση και δεξιά, ο Σηφάκης αποκρούει και αφού ο Μάκος αποτυγχάνει στην πρώτη επαναφορά να σκοράρει, έρχεται ο Καφές να σπρώξει -με τη δεύτερη- την μπάλα στα δίχτυα!

34': Μετά από ασυνεννοησία των Μάκου και Καφέ, ο Άρης κλέβει και βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά ο Μανωλάς επεμβαίνει και κόβει σωτήρια τον Τσέζαρεκ, που έμπαινε κατά μέτωπο

28' - Κίτρινη κάρτα για τον Άρη: Και οι κάρτες "πάνε σύννεφο"... Τώρα την είδε ο Νέτο, που έχασε την μπάλα από τον Σκόκο έξω από την περιοχή και τον "γκρέμισε" στη συνέχεια, για να μην μπει σε αυτή

26' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Κάκος αφήνει αρχικά το πλεονέκτημα για την αντεπίθεση του Άρη (ο Κόκε, με καλές προϋποθέσεις, δε σέντραρε καλά από δεξιά) και στη συνέχεια "κιτρίνισε" τον Μανωλά, που είχε κάνει δυνατό τάκλιν στο ξεκίνημά της, πάνω στον Φατί

18': Χωρίς μεγάλη φάση μέχρι τώρα το παιχνίδι -με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και να κυκλοφορεί αρκετά καλά την μπάλα

10' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Παντελής Καφές... εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο το μπλοκάκι του Κάκου, κάνοντας δυνατό τάκλιν πάνω στον Νέτο

8' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Αυτή τη φορά τη βλέπει ο Λαγός, που μάρκαρε επικίνδυνα τον Χαβίτο

4' - Κίτρινη κάρτα για τον Άρη: Ο Φατί έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Σκόκο, προσπαθώντας να ανακόψει την αντεπίθεση

3': Ο Τζεμπούρ βγαίνει στην αντεπίθεση από τον άξονα, σουτάρει με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη

1': Έναρξη του αγώνα

*Συγκινητικές στιγμές πριν τη σέντρα, με τους ποδοσφαιριστές του Άρη να τιμούν τη μνήμη της μικρής Ελευθερίας, που έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.



ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάρο, Λαζαρίδης, Κάλβο(71' Τσεσνάουσκις), Τόχα(64'), Τσέζαρεκ(74' Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο

Στον πάγκο: Χουάνμα, Οριόλ, Κουλουχέρης, Πορτίγια, Μενδρινός, Βανγκέλι, Τσεσνάουσκις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς(59' Νασούτι), Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Καφές, Ντιοπ(81' Γκερέιρο), Μάκος, Λεονάρντο(64' Μπερνς), Σκόκο, Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Γκερέιρο, Νταντόμο, Μπλάνκο, Έντερ, Μπερνς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»



Για πρώτη φορά στην καριέρα τους θα τεθούν αντιμέτωποι οι Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Μανόλο Χιμένεθ. Οι θητείες του Αργεντινού και του Ισπανού στους πάγκους ομάδων της Primera Division δεν συνέπεσαν κι έτσι θα δώσουν στο σημερινό ματς την πρώτη μεταξύ τους μονομαχία.

Σημαντικές απουσίες έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο τεχνικοί. Οι Πρίττας, Ναφτί και Ρουίζ έχουν τεθεί εκτός πλάνων του Κούπερ, ενώ ο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Λυμπερόπουλου, Πατσατζόγλου και Γεωργέα.

Εξαιρετική παράδοση έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Την τελευταία δεκαετία η «Ένωση» αποχωρεί αλώβητη από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες (μια χρονιά ο Άρης ήταν στη Β’ Εθνική).

Ο Άρης, πάντως, έχει να επιδείξει τη μεγάλη νίκη με 4-0 για τα play off της σεζόν 2007-08, ενώ και στη γενικότερη παράδοση έχει «το πάνω χέρι» (σε 51 αγώνες έχει 21 νίκες, 17 ισοπαλίες και 13 ήττες).

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι και τα τρία τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα -και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1).

14/12/2008



25/10/2009



12/5/2010

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x