Champions League

Νάνι… Ρούνεϊ

Την τελευταία φορά που σκόραρε και η ομάδα του νίκησε είχαμε ακόμα… καύσωνα. Τις άλλες δύο φορές που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη 2-2, με την Μπόλτον -τέλη Σεπτεμβρίου- και τη Γουέστ Μπρομ το περασμένο Σάββατο. Αυτήν τη φορά, όμως, το γκολ του Νάνι κόντρα στην Μπούρσασπορ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μαζί... μπόλικες ελπίδες στον κόσμο της ομάδας ότι θα τους κάνει να ξεχάσουν τον Ρούνεϊ. Ρέιντζερς-Βαλένθια 1-1

Την τελευταία φορά που σκόραρε και η ομάδα του νίκησε είχαμε ακόμα… καύσωνα -στις 28 Αυγούστου, στο 3-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Τις άλλες δύο φορές που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη 2-2, με την Μπόλτον -τέλη Σεπτεμβρίου- και με τη Γουέστ Μπρομ το περασμένο Σάββατο.

Αυτήν τη φορά, όμως, το (καταπληκτικό) γκολ του Νάνι κόντρα στην Μπούρσασπορ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μαζί... μπόλικες ελπίδες στον κόσμο της ομάδας ότι θα τους κάνει να ξεχάσουν τον Ρούνεϊ.

Με τη νίκη τους αυτή, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν μόνοι, πρώτοι στον 3ο όμιλο του Champions League, καθώς η Ρέιντζερς έμεινε στο 1-1 με την Βαλένθια.



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι στα «ρηχά», δείχνοντας ότι θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να βγει από την κρίση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Νάνι με πολύ ωραίο και τεχνικό σουτ, μόλις, στο 7ο λεπτό. Με αυτό το «τρίποντο», οι Άγγλοι έφτασαν τους επτά βαθμούς και με νίκη μέσα στην Τουρκία θα πάρουν -σε μεγάλο βαθμό- το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τη μεριά τους, οι πρωταθλητές Τουρκίας έμειναν χωρίς βαθμό, ενώ δεν έχουν πετύχει ακόμα γκολ!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Κούζτσακ, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ, Κάρικ, Άντερσον (78' Ερνάντες), Νάνι, Μακέντα, Παρκ (71' Ομπερτάν)

Στον πάγκο: Άμος, Νέβιλ, Μπερμπάτοφ, Ο' Σέι, Μπεμπέ

Μπούρσασπορ (Ερτουγκρούλ Σαλάμ): Ιβάνκοφ, Ταντογάν (71' Κετσελί), Ερντογάν, Στεπάνοφ (46' Οζτούρκ), Βέντερσον, Σεν, Σβένσον, Έργκιτς, Οζάν Ιπέκ, Ινσούα, Γιλντιρίμ (46' Μπαχαντίρ)

Στον πάγκο: Οζκάν, Τσιμσίρ, Μπατάλια, Νούνιεζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)







Στο άλλο ματς του ομίλου, Ρέιντζερς και Βαλένθια είχαν από ένα ημίχρονο -το πρώτο οι γηπεδούχοι, το δεύτερο οι φιλοξενούμενοι- και έμειναν στο 1-1. Έτσι, το μεταξύ τους ματς την επόμενη αγωνιστική στο «Μεστάγια» θα κρίνει πολλά, σε ό,τι αφορά τη 2η θέση. Οι Σκωτσέζοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Εντού στο 34', σε μία φάση πάντως που ο άσος της Ρέιντζερς κάνει επιθετικό φάουλ στον Σέζαρ. Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, ο Εντού… ξαναπέτυχε γκολ αυτήν τη φορά εις βάρος της ομάδας του! Ο Αμερικανός έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΜακΓρέγκορ.



Ρέιντζερς (Γουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Φόστερ, Γουέιρ, Μπουγκέρα, Πάπατς, Γουίτακερ, Ντέιβις, Έντου, Νέισμιθ, Βάις (88' Λάφερτι), Μίλερ

Στον πάγκο: Αλεξάντερ, Φλεκ, Γουέμπστερ, Λιτλ, Γουάιλντ, Χάτον

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Σέζαρ, Σαλτόρ, Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Πάμπλο Ερνάντεθ, Μεχμέτ Τοπάλ, Τίνο Κόστα (76' Μανουέλ Φερνάντες), Μάτα (85' Βιθέντε), Ντομίνγκεζ (46' Σολδάδο), Αντουρίθ

Στον πάγκο: Μόγια, Μαντούρο, Αλμπέλδα, Μπανέγκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)







Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (2-0)
2. Ρέιντζερς 5 (2-1)
3. Βαλένθια 4 (5-2)
4. Μπούρσασπορ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (2/11)

Βαλένθια-Ρέιντζερς
Μπούρσασπορ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x