Μουσική

Ο Πίτερ Νάλιτς στο Fight Club

Από τη Ρωσία απευθείας στο Fight Club. Απλός, λιτός κι απέριττος. Ο Πίτερ Νάλιτς ήταν εδώ κυρίες και κύριοι. Με την ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες του επιπέδου του. Με την ρομαντική του αύρα να ξεχειλίζει. Τη φωνή του να πλημμυρίζει το στούντιο και να μαγνητίζει ακόμα και το μονωτικό υλικό του τοίχου. Μία ώρα βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και από τότε όλα είναι διαφορετικά!

Από τη Ρωσία απευθείας στο fight club. Απλός, λιτός κι απέριττος. Ο Πίτερ Νάλιτς ήταν εδώ κυρίες και κύριοι. Με την ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες του επιπέδου του.

Με την ρομαντική του αύρα να ξεχειλίζει. Τη φωνή του να πλημμυρίζει το στούντιο και να μαγνητίζει ακόμα και το μονωτικό υλικό του τοίχου. Ο “Alexander the Great” της Ρωσίας, ο τροβαδούρος της καρδιάς μας. Μία ώρα βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο του Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και από τότε όλα είναι διαφορετικά!

Για κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια (ίσως και περισσότερο, κανείς δεν θυμάται ούτε καν ο Τσαούσης με τον Βαϊμάκη) το δικό του έπος, το “Guitar”, μας συντροφεύει. Μας απαλλάσσει, μας απελευθερώνει. Από Δευτέρα ως και Παρασκευή, λίγο μετά τις 22:00, το Fight club τον βάζει στα σπίτια μας.

Το βράδυ του Σαββάτου, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Gagarin 205. Θα ήταν ποτέ δυνατόν να μην έκανε έστω κι ένα πέρασμα από την εκπομπή που μας τον γνώρισε; Όχι!

«Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση που μου έγινε για να έρθω στην Ελλάδα και έτσι το πήρα απόφαση. Το Σάββατο θα έρθουν να με ακούσουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τα λόγια των τραγουδιών μου. Έχουν όμως αντιληφθεί το πνεύμα της μουσικής και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως», είπε ο κορυφαίος Ρώσος τραγουδοποιός όλων των εποχών (δεν συμφωνείτε; Δεν μας νοιάζει!).

Πολύ πριν εμφανιστεί, ο προθάλαμος του στούντιο, είχε γεμίσει ασφυκτικά από αιθέριες υπάρξεις (ναι, αχόρταγοι για καυλάντα ποδοσφαιρόφιλοι τούτου του τόπου: Ο Νάλιτς έχει πέραση).

Οι Ναλιτσίτσες δεν τον άφησαν σε ησυχία. Τον έγδυναν με τα μάτια τους, τον άγγιζαν, τον τρέλαναν και τρελάθηκαν, μέχρι και ελληνικά του έμαθαν. «Καλησπέρα, μαλάκα», ξεστόμισε ο κορυφαίος Ρώσος τραγουδοποιός όλων των εποχών κι ένα ρίγος, μία ανατριχίλα ένοιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ποτέ η λέξη «μαλάκας» δεν είχε ακουστεί τόσο μελωδικά, τόσο ποιητικά.

«Κατ΄ αρχάς η μουσική μου είναι πολύ καλή (σ.σ. διαθέτει και χιούμορ). Δεν μπορώ να την κατηγοριοποιήσω. Δεν μπορώ να πω ότι ανήκει σε κάποιο είδος. Είναι διασκεδαστική, χορευτική. Καμιά φορά πολύ ρομαντική. Γενικότερα είμαι πολύ ρομαντικός. Επισκεύτηκα την Ακρόπολη. Ήθελα να φιλήσω τα μάρμαρα, τα αγάλματα, αλλά δεν με άφησαν», είπε ο κορυφαίος Ρώσος τραγουδοποιός όλων των εποχών στον αέρα της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας. Μια συγκυρία φανταστική!

Θα ήταν αδιανόητο να μη μιλήσει για το «σήμα» του Fight Club και για το video clip που έχει σημαδέψει κόσμο και κοσμάκη. «Το video clip ήταν ερασιτεχνικό. Μαζί με κάτι φίλους μου μαζευτήκαμε και το γυρίσαμε».

Μία ώρα μαζί του κύλισε σαν νερό. Μάγεψε το σύμπαν. Βγαίνοντας από το στούντιο οι Ναλισίτσες του είχαν στήσει το πιο απίθανο σκηνικό. Φορώντας εκείνα τα γούνινα καπέλα από τη Ρωσία (που κανείς δεν ξέρει πώς τα λένε, πλην ελαχίστων), με μια VODKA στα χέρια και ένα πλακάτ με το σύνθημα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις πιο ευχάριστες αναμνήσεις τις νιότης μας:

«ΠΕΤΡΑΚΗΣ... και ας μη …ησω ποτέ

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x