Stoiximan Super League

Live: Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 1-1 (Τελικό)

Και τι δε μας πρόσφεραν! Σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από φημισμένα του… κλάδου, Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Απόλυτη μοιρασιά και άφθονες συγκινήσεις στο Πανθεσσαλικό, με τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ένα γκολ (21’ Μόνχε - 80’ Μετίν) και ένα παράπονο από τη διαιτησία (για αποβολή του Νταμπίζα και τέρμα του Μετίν που δεν μέτρησε). Κόκκινη κάρτα -επειδή χτύπησε τον Ταυλαρίδη σε… ευαίσθητο σημείο- είδε ο σκόρερ των γηπεδούχων.

Και τι δε μας πρόσφεραν!

Σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από φημισμένα του… κλάδου, Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Απόλυτη μοιρασιά και άφθονες συγκινήσεις στο Πανθεσσαλικό, με τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ένα γκολ (21’ Μόνχε - 80’ Μετίν) και ένα παράπονο από τη διαιτησία (για αποβολή του Νταμπίζα και τέρμα του Μετίν που δεν μέτρησε).

Κόκκινη κάρτα -επειδή χτύπησε τον Ταυλαρίδη σε… ευαίσθητο σημείο- είδε ο σκόρερ των γηπεδούχων.



90'+1': Λήξη του αγώνα

86' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ: Μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ταυλαρίδη και Μόνχε -και ενώ οι δύο βρίσκονταν στο έδαφος- ο δεύτερος χτύπησε στην... επίμαχη περιοχή τον αμυντικό της Λάρισας!

85' - Γκολ που δεν μετράει για τη Λάρισα!: Μετά από σέντρα του Βενετίδη από αριστερά, ο Κουζέν πιάνει το απευθείας σουτ και ο Μετίν -που πετάγεται στην πορεία της μπάλας- τη σπρώχνει από κοντά στα δίχτυα! Ο βοηθός υπέδειξε σε θέσξη οφσάιντ τον Τούρκο, με τη φάση -ακόμα και στο ριπλέι- να δείχνει εξαιρετικά οριακή

80' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Μετά από απόκρουση στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μετίν πιάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα -αφού κοντράρει στον Ντολεζάι- καταλήγει στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Γιακούποβιτς!

74' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Στη θέση του Κανόμπιο ο Αμπουχατζίρα

71': Διαμαρτυρίες από τους Βολιώτες για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα, που φάνηκε να πηγαίνει άτσαλα πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο, σε μια εναέρια μονομαχία

65' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου: Ο Πλιάγκας στη θέση του Μπρέσκα

60': Πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία για τη Λάρισα! Ο Γιακούποβιτς έδιωξε με δυσκολία σέντρα-σουτ του Κουζέν, ο Μετίν πήρε την επαναφορά, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε στην κίνηση, κατέληξε στην εξωτετική πλευρά των διχτύων!

51': Ωραία ατομική προσπάθεια του Ούμπιντες από δεξιά τελείωνει με συρτό σουτ στην απέναντι γωνία, που μπλοκάρει ο Αμπάρης

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για τη Λάρισα : Οι Μετίν και Γκέρεμι περνούν στις θέσεις των Κατσιαρού και Πούρι

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

44' - Κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες: Οι Νταμπίζας και Γιακούποβιτς είχαν μια εναέρια σύγκρουση, μετά από εκτέλεση κόρνερ και μια αψιμαχία... εδάφους αμέσως μετά

35': Δεν δείχνουν να επαναπαύονται στο γκολ οι Βολιώτες, που εξακολουθούν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι

26': Ο Κανόμπιο πιάνει το αριστερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Γιακούποβιτς να πέσει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει εντυπωσιακά!

21' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Μάρτιν πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Μόνχε -που παραμόνευε στο δεύτερο δοκάρι- τη στέλνει, επίσης με το κεφάλι, στα δίχτυα!

20' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ!: Σε σέντρα από δεξιά στην περιοχή της Λάρισας, ο Μόνχε πιάνει το απευθείας γυριστό σουτ και -μετά από κόντρα, όπως απεφάνθη ο διαιτητής, δίνοντας κόρνερ- στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη!

16': Πρώτο σουτ για τη Λάρισα. Το κάνει στην κίνηση ο Βενετίδης, μετά από απόκρουση στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι

13' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Ο Κουζέν γίνεται ο πρώτος παίκτης που μπαίνει στο μπλοκάκι του Κωνσταντινέα, για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ντολεζάι

8': Πρώτη μεγάλη ευκαιρία -και μάλιστα διπλή- στο παιχνίδι! Μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπρέσκα, ο Μόνχε σουτάρει απευθείας, αλλά ο Αμπάρης πέφτει στη δεξιά γωνία και αποκρούει εντυπωσιακά! Το ίδιο έκανε και στο δεύτερο σουτ του Μπρέσκα, ο οποίος είχε πάρει -σε πλάγια θέση- την επαναφορά!

7': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν ακόμα την πρωτοβουλία των κινήσεων

1': Έναρξη του αγώνα



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας, Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (65' Πλιάγκας), Ντολεζάι, Μάρτιν

Στον πάγκο: Ρόκα, Σολάκης, Ρίκκα, Ζέλεσι, Τόμας, Καπετάνος

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)

Στον πάγκο: Βιέρα, Ρέντζας, Αμπουχατζίρα, Κολοβέτσιος, Φαλάγγας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό



Όπως κάθε ελληνικό ντέρμπι που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι αυτό της Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει πολύ πριν τη σέντρα. Την αρχή έκανε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, με την οποία καλούσε τους οπαδούς της Λάρισας να μη βρεθούν καν στην πόλη του Βόλου την Κυριακή.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Λάρισας, με την οποία διαχώριζε τη θέση της στο θέμα της μετακίνησης οπαδών και διευκρίνιζε ότι εκείνη δεν αποτέλεσε ποτέ προϊόν συμφωνίας των δύο συλλόγων.

Και το όλο θέμα κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέπουν την αναχώρηση Λαρισαίων με προορισμό τον Βόλο και τους τελευταίους να καταλαμβάνουν το σταθμό του ΟΣΕ!

Οι φίλοι της ΑΕΛ, πάντως, δεν παρέλειψαν να δείξουν πόσο πολύ θέλουν τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με 250 από αυτούς να δίνουν το «παρών» στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες.

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής φτάνουν στο ντέρμπι οι δύο ομάδες. Το «απουσιολόγιο» του Σάκη Τσιώλη είναι κενό (με τον Σανκαρέ, επιπλέον, να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να τίθεται στη διάθεσή του), την ίδια ώρα που ο Γιάννης Παπακώστας έχει να αντιμετωπίσει τις γνωστές απουσίες των τραυματιών Μπλάζεκ, Ταλ, Μακίνουα και του τιμωρημένου Ιγκλέσιας.

Με… αντίθετη φορά φτάνουν στη μεγάλη σύγκρουση οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έρχεται από «βολική» ισοπαλία στο Περιστέρι (2-2 με τον Ατρόμητο), αλλά και αρκετά επιτυχή αποτελέσματα (ισοπαλία στην Τούμπα, νίκη με ΑΕΚ). Την ίδια ώρα, η Λάρισα προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα και αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα.

Στις 21 Μαρτίου του 1990 εντοπίζεται το τελευταίο θεσσαλικό ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα -στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής τότε- είχαν έρθει ισόπαλοι 2-2 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωποι πέρυσι για το Κύπελλο Ελλάδας, με τους Βολιώτες να επικρατούν στις καθυστερήσεις 2-1 (5’ Μάρτινς, 92’ Ούμπιντες - 41’ αυτ. Κακαράς) και να πανηγυρίζουν μεγάλη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Τελευταία φορά, πάντως, που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν σε φιλικό παιχνίδι, στις 18 Αυγούστου στο Αλκαζάρ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να επικρατεί 2-0 (45’ Ούμπιντες, 76’ Καμπάνταης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x