Ελλάδα

Αρχή με ΜΑΤ, φινάλε με «Πέρι»

Εικόνες ντροπής πριν τον αγώνα ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους απεργούς του ΠΣΑΚ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του αγώνα. Με 35λεπτη καθυστέρηση έγινε το τζάμπολ, που βρήκε το «Δικέφαλο» να πετά ψηλότερα και να επικρατεί με 81-72 χάρη στον Περικλή Δορκοφίκη. Ο «Πέρι» έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 35 πόντους (15/16 δίποντα) και 9 ριμπάουντ.

Εικόνες ντροπής πριν τον αγώνα ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους απεργούς του ΠΣΑΚ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του αγώνα. Με 35λεπτη καθυστέρηση έγινε το τζάμπολ, που βρήκε το «Δικέφαλο» να πετά ψηλότερα και να επικρατεί με 81-72 χάρη στον Περικλή Δορκοφίκη. Ο «Πέρι» έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 35 πόντους (15/16 δίποντα) και 9 ριμπάουντ.

Θλιβερές εικόνες

Επεισοδιακά άρχισε το απόγευμα στο Ελληνικό. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κι άλλα μέλη του ΠΣΑΚ «κατασκήνωσαν» στο κέντρο του παρκέ αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του αγώνα. Με εντολή της αστυνομίας, δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να τους απομακρύνουν και δεν έλειψαν κάποιες στιγμές έντασης με απωθήσεις εκατέρωθεν. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, τα μέλη του ΠΣΑΚ αποχώρησαν. Οι Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν διάθεση να συμμετέχουν στην απεργία, αλλά από τη στιγμή που δεν το έκαναν οι συνάδελφοί τους από τον Ίκαρο αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά για να μην πληγεί αγωνιστικά η ομάδα τους.

Παίχτηκε και μπάσκετ...

Με 35λεπτη καθυστέρηση άρχισε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που παρατάχθηκαν πλήρεις και το καλύτερο ζέσταμα του Ικάρου φαίνεται πως έκανε τη διαφορά στα πρώτα λεπτά. Οι νεοφώτιστοι με την τριπλέτα ΜακΑλάρνεϊ, Καλαμπόκη και Τόμπσον να κάνει θραύση προηγήθηκαν με 13-3 της ΑΕΚ, που δεν πήρε ό,τι περίμενε από τον Άντονι Γκράντι, καθώς ο Αμερικανός ξεκίνησε με 0/6! Η είσοδος των Καστλ, Καλλινικίδη, Μελς και Δορκοφίκη αντί των Σάνον, Γκράντι, Νικολαΐδη και Κοχαντάρεβιτς αναμόρφωσε την «Ένωση», που βελτίωσε την άμυνά της, πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο -6 (15-21).

Με τους Μελς και Δορκοφίκη να οδηγούν σε άμυνα κι επίθεση τους γηπεδούχους, η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με 24-23 για πρώτη φορά στο ματς. Ο Ντιόν Τόμπσον έδειχνε απελπιστικά μόνος στην επίθεση του Ικάρου, καθώς ΜακΑλάρνεϊ και Καλαμπόκης «σίγησαν» κι έτσι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 33-27. Ένα προσωπικό 5-0 του Καράμπουλα αφύπνισε τους φιλοξενούμενους και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με 37-35 και τον Δορκοφίκη να μετρά 14 πόντους με 6/7 δίποντα.

Με όπλο την κυριαρχία της στα ριμπάουντ, αλλά και τον ασταμάτητο Δορκοφίκη, καθώς επίσης εκμεταλλευόμενη τη λιγοστή στήριξη του Τόμπσον στο σκοράρισμα για τον Ίκαρο, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Καλλιθεάτες, ωστόσο, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν, παρά μόνο λίγο πριν το τέλος της περιόδου, όταν η «Ένωση» έφτασε για πρώτη φορά στο +8, 57-49.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πάλι σωστά πλησιάζοντας στο καλάθι (57-55) με τους Καλαμπόκη και ΜακΑλάρνεϊ να «ζεσταίνονται» στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ συνέχισε μέχρι τέλος του προσωπικό του κρεσέντο και φρόντιζε κάθε φορά να απομακρύνει την ομάδα του από τους αντιπάλους της. Ο «Πέρι» έκανε το 63-57 τρία λεπτά πριν το τέλος, ενώ ένα λεπτό μετά με δικό του γκολ-φάουλ έπιασε... 31 (πόντους) και η ΑΕΚ έφτασε στο 74-67. Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους δώδεκα πόντους για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με 81-72.

Δεκάλεπτα: 15-21, 37-35, 57-52, 81-72.

ΑΕΚ: Καστλ 3 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Κοχαντάρεβιτς 2, Νικολαΐδης 6 (5 ριμπ.), Παπανικολάου 2, Μακ 13, Δορκοφίκης 35 (9 ριμπ.), Καλλινικίδης 4, Σάνον, Γκράντι 4, Μελς 13.

Ίκαρος: Αγαδάκος, Φαλέκας 3, Καράμπουλας 7, Πολυτάρχου 2, Τόμπσον 18 (11 ριμπ.), Καλαμπόκης 15 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Κάρολ 2, ΜακΑλάρνεϊ 19 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Κατούφας, Πετροδημόπουλος 6, Κράσιτς.

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαπέτρου, Σταματόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x