Ελλάδα

Τα «έσπασε» αλλά νίκησε

Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος της τρίτης περιόδου για να βάλει ο Κολοσσός το πρώτο του τρίποντο. Μπορεί να βρέθηκε στο -16 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ακόμα και έτσι η ομάδα της Ρόδου βρήκε τον τρόπο να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Α1, επικρατώντας 67-58 του Περιστερίου.Τζόρνταν, Φόρντ και Τσάμης οι κορυφαίοι για τους νικητές, Κινγκ και Σκοτ ξεχώρισαν από τους ηττημένους. Με πλήρη σύνθεση παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες καθώς δεν συμμετείχαν στην απεργία του ΠΣΑΚ.

Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος της τρίτης περιόδου για να βάλει ο Κολοσσός το πρώτο του τρίποντο μετά από 16(!) άστοχες προσπάθειες. Μπορεί να βρέθηκε στο -16 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ακόμα και έτσι η ομάδα της Ρόδου βρήκε τον τρόπο να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Α1, επικρατώντας 67-58 του Περιστερίου στο «Βενετόκλειο». Τζόρνταν, Φόρντ και Τσάμης οι κορυφαίοι για τους νικητές, Κινγκ και Σκοτ ξεχώρισαν από τους ηττημένους. Με πλήρη σύνθεση παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες καθώς δεν συμμετείχαν στην απεργία του ΠΣΑΚ.

Το ματς:

Κάτι το άγχος της πρεμιέρας, κάτι η διάθεση των δύο ομάδων να τρέξουν από την αρχή, έχοντας όμως βιαστικές και κακές επιλογές στην επίθεση, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει ιδιαίτερα χαμηλό σκορ. Ένα τρίποντο του Σκοτ και τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Σένσλι, έδωσαν το προβάδισμα στο Περιστέρι με σκορ 13-7 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός «ξύπνησε» και με τέσσερις γρήγορους πόντους, μείωσε στο καλάθι (13-11). Επιστρατεύοντας ξανά το «όπλο» του αιφνιδιασμού και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Σκοτ, το Περιστέρι πήρε ξανά «αέρα» έξι πόντων (13-19). Ο Κολοσσός συνέχισε να σουτάρει με άσχημα ποσοστά (0/9 τρίποντα) δίνοντας την ευκαιρία στο Περιστέρι να φτάσει στο +13, (28-15), 3.30΄πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Σκοτ να φτάνει τους 14 πόντους. Αμέσως μετά πήρε «φωτιά» ο Κινγκ και οι φιλοξενούμενοι έκανα το 33-17, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να προηγείται με 35-19.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι παίκτες του Κολοσσού μπήκαν δυνατά στο 3ο δεκάλεπτο, ανάγκασαν με καλές άμυνες το Περιστέρι να μείνει χωρίς πόντο για ώρα και με σερί 14-0 έκαναν το σκορ 35-33, 4.30΄πριν το τέλος. Το ματς ουσιαστικά άρχισε από την αρχή, με τον Κολοσσό να συνεχίζει όμως να έχει τραγικά ποσοστά από την γραμμή τριών πόντων (1/17). Το Περιστέρι διατήρησε προβάδισμα δύο πόντων (43-41) μέχρι το τέλος της περιόδου.

Με ένα τρίποντο του Τσάμη, ο Κολοσσός πήρε προβάδισμα με 48-45 για πρώτη φορά στο ματς μετά το 7-6 του πρώτου δεκαλέπτου. Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Ασημακόπουλος που με συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα εννιά πόντων στους Ροδίτες (55-46). Στα λεπτά που ακολούθησαν οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα το σκορ να «κολλήσει» στο 56-49 για αρκετή ώρα. Το Περιστέρι επέστρεψε και με καλάθι του Μάντζαρη μείωσε σε 56-53 1.30΄ πριν το φινάλε, αλλά οι γηπεδούχοι με εφτά γρήγορους πόντους απάντησαν και έκαναν το 63-53 και σφράγισαν τη νίκη που τελικά ήρθε με σκορ 67-58.

Δεκάλεπτα: 7-13, 19-35, 41-43, 67-58

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 2, Καυκής 3, Τζόρνταν 13, Μανωλόπουλος 3, Ασημακόπουλος 7, Φορντ 9, Χαρίσης 3, Τσάμης 14, Παππάς 9, Πίτερσον 4, Ιβάνοβιτς.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β. 8, Κινγκ 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης Α., Σκοτ 16, Τσιάκος, Σένσλι 5, Πέτρουλας, Λούμπι 2, Μότσνικ 9

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x