Κώστας Νικολακόπουλος

Τρία ντέρμπι με 2 γκολ και τρία ντέρμπι με 9 γκολ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό και τους αντιπάλους του εν είδει ανασκόπησης του α΄ γύρου.

• Μερικές φορές νομίζω ότι τα πολλά πολλά σχόλια είναι περιττά…

• Λοιπόν τέλειωσε ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος. Κι ας επιχειρήσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, μέσα από τα δεδομένα. Χωρίς καν να σχολιάσουμε!

• Πρώτον, υπάρχουν τα έξι ντέρμπι, μεταξύ των τεσσσάρων μεγάλων ομάδων. Στα πέντε κέρδισαν οι γηπεδούχοι και χθες έσπασε η κυριαρχία του άσου, με το Χ στη Λεωφόρο.
Στα τρία ντέρμπι έπαιξε ο Ολυμπιακός και στα άλλα τρία δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός. Προσέξτε αποτελέσματα στα μεν και στα δε…
Από τη μία Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0. Δηλαδή, στα ντέρμπι στα οποία δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός, μπήκαν συνολικά μόλις δύο γκολ.
Από την άλλη Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1. Δηλαδή στα ντέρμπι στα οποία έπαιξε ο Ολυμπιακός, μπήκαν συνολικά εννιά γκολ.

• Δεύτερον, υπάρχει ο αναλυτικός βαθμολογικός πίνακας.
Η διαφορά τερμάτων του Ολυμπιακού είναι +26 (34-8). Η διαφορά τερμάτων και των τριών άλλων μεγάλων ομάδων μαζί είναι +25!!! Ο Παναθηναϊκός έχει +9 (18-9), η ΑΕΚ +8 (21-13) κι ο ΠΑΟΚ +8 (19-11).
Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει σχεδόν τα διπλάσια γκολ σε σχέση με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

• Τρίτον, υπάρχει ο πίνακας των σκόρερ του πρωταθλήματος.
Λοιπόν ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού (ας αφήσουμε τον Ιντέγε, που έχει 12 γκολ), ο αμυντικός μέσος Μιλιβόγεβιτς, έχει σημειώσει πέντε γκολ. Όσα κι οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού (Μπεργκ και Λέτο) κι ένα παραπάνω από τους πρώτους σκόρερ της ΑΕΚ (Μάνταλο) και του ΠΑΟΚ (Μάτος).

• Αυτά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x