Θαλάσσια Σπορ

30 χρόνια «ΠΟΡΟΣ 2014»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 30ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΠΟΡΟΣ» του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

45 σκάφη με τα πληρώματα τους ξεκίνησαν την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο με πορεία για τον Πόρο.

Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ έγινε η συνάντηση κυβερνητών όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλου του αγώνα καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που έχουν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Πόρο.
Ο αγώνας έχει προκηρυχθεί για καταμετρημένα σκάφη ORCi, ORC Club, ORC Club no spinnaker και IRC και προσμετράτε στο ranking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι 250 περίπου ιστιοπλόοι θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τα 29 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν από το γραφικό νησί του Πόρου.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση οι άνεμοι θα πνέουν από νότια κατεύθυνση με ένταση έως 3 μποφόρ κάτι που σημαίνει ότι τα σκάφη αναμένεται να αρχίζουν να προσεγγίζουν την γραμμή τερματισμού γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Τα σκάφη που θα φτάνουν στον Πόρο θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην ξύλινη προβλήτα η οποία παραχωρείται από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ., ο Δήμος Πόρου και ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος του νησιού θα υποδεχθούν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα στα «Κανόνια» μπροστά στην ξύλινη προβλήτα.

Νησιώτικοι χοροί, τοπικοί μεζέδες και ποριώτικο κρασί θα «ντύσουν» την βραδιά γιορτή για τα 30 χρόνια του αγώνα.
Αναμνηστικά της συμμετοχής στον «ΠΟΡΟΣ 2014» θα απονεμηθούν σε όλα τα σκάφη που λαμβάνουν μέρος.

Οι αθλητές το βράδυ του Σαββάτου μετά την τελετή απονομής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο πάρτυ που διοργανώνει για τον Αγώνα το bar «Passaggio» με κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».

Την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος του νησιού θα αποχαιρετίσει τους αθλητές προσφέροντας τους αναμνηστικό δώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x