Stoiximan Super League

Ο Φωτάκης είπε…ΟΧΙ!

Πολύ κοντά στο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ξάνθης, του Πανιωνίου, του Εργοτέλη και του Άρη, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Φωτάκης όμως στην Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είπε ΟΧΙ στους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου και με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης γλίτωσε από … εμφράγματα τους Θεσσαλονικείς και έδωσε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ στην ομάδα του Μάκη Χάβου με 1-0.

Πολύ κοντά στο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ξάνθης, του Πανιωνίου, του Εργοτέλη και του Άρη, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Φωτάκης όμως στην Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είπε ΟΧΙ στους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου και με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης γλίτωσε από … εμφράγματα τους Θεσσαλονικείς και έδωσε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ στην ομάδα του Μάκη Χάβου με 1-0.



Οι «γκέλες» των ομάδων της Superleague, σε έναν θεσμό που παραδοσιακά «κρύβει» εκπλήξεις, ανάγκασε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Μάκη Χάβο, να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σε σχέση με τις απουσίες που είχε.

Ο Εορδαϊκός όμως ήταν η ομάδα που μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Φλώρινας είχε ένα πιεστικό πεντάλεπτο- όπου κέρδισε δύο κόρνερ- γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου πήραν στη συνέχεια τα ηνία του παιχνιδιού και με κινητήριους «μοχλούς» τους Ελ Ζαρ και Κριστιάνο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν «ρήγματα» από τα πλάγια.

Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δυσχέραινε τις προσπάθειες των παικτών που προσπαθούσαν κυρίων να απειλήσουν με «στημένα», χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Θεσσαλονικείς επεδίωξαν το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο δίλεπτο 56’-58’. Ο Λοντίγκιν όμως είπε δύο φορές «όχι» πρώτα στην κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 56΄ και μετά στο σουτ του Παπάζογλου στο 58’.

Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους δημιουργήθηκε στο 57’. Ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού βρέθηκε φάτσα με τον Λοντίγκιν κατάφερε-και αφού πρώτα τον εξουδετέρωσε με προσποίηση- να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη φάση. Στην παράταση η ομάδα του Χάβου μπήκε δυνατά, είχε μια καλή φάση με σουτ του Ελ Ζαρ και η λύτρωση ήρθε στο τελευταίο λεπτό όταν ο Φωτάκης με κεφαλιά από σέντρα του Σακελλαρίου έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μάκη Χάβου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο Σακελλαρίου ξεκίνησε τη φάση από θέση οφσάιντ.



Εορδαϊκός (Σωτήρης Αντωνίου): Λοντίγκιν, Ριζούλης(65' Καραμπατζάκης), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς(65' Κριτσωτάκης), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας(102' Ταφαρλής)

Στον πάγκο οι: Κάλφας,Μπίκος,Μπερμπερίδης,Στεργιόπουλος

ΠΑΟΚ (Mάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο(46' Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (91' Φιλομένο)

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Αθανασιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας,Πετρίσεβιτς

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Eπιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x