Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 (Τελικό)

Το 'χε πει: «Χρωστάω γκολ στον Ολυμπιακό». Ο Τζιμπρίλ Σισέ τράβηξε τον Παναθηναϊκό από την κόλαση που τον είχε βάλει ο «αιώνιος» (37’ Μιραλάς), έφερε «τούμπα» το ντέρμπι (2-1) και πλέον είναι… πάτσι με τον κόσμο των «πράσινων»! Μπλακ-άουτ για τους «ερυθρόλευκους», που μέσα σε έξι λεπτά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους (και τον Παπαδόπουλο με αποβολή)!

Το 'χε πει: «Χρωστάω γκολ στον Ολυμπιακό». Ο Τζιμπρίλ Σισέ τράβηξε τον Παναθηναϊκό από την κόλαση που τον είχε βάλει ο «αιώνιος» (37’ Μιραλάς), έφερε «τούμπα» το ντέρμπι (2-1) και πλέον είναι… πάτσι με τον κόσμο των «πράσινων»! Μπλακ-άουτ για τους «ερυθρόλευκους», που μέσα σε έξι λεπτά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους (και τον Παπαδόπουλο με αποβολή)!

Αποχώρησε από το χώρο των επισήμων ο κ. Μαρινάκης, περίπου είκοσι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και κατευθύνθηκε προς τη σουΐτα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.




90'+3' Λήξη του αγώνα.

90' Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

84' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ριέρα.

82' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί αντί του Φουστέρ.

80' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ραούλ Μπράβο.

78' Από χτύπημα φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μοντεστό κάνει άψυχο γύρισμα και ο Τζόρβας μπλοκάρει εύκολα.

76' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου αντί του Μιραλάς.

66' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμάο αντί του Πλεσί.

65' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Σπυρόπουλος.

64' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοντέστο στη θέση του Φετφατζίδη.

63' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Ο Σισέ αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πάρντο!

62' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!: Ο Παπαδόπουλος αποβάλλεται, αφού ο Σισέ ήταν σε προφανή θέση για γκολ

61' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Σε εξαιρετική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, οι Γκαρσία και Σισέ συνεργάζονται άψογα και ο Παπαδόπουλος "γκρεμίζει" τον Γάλλο πριν βρεθεί απέναντι στον Πάρντο!

57' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Ο Χριστοδουλόπουλος -με υπέροχη ατομική ενέργεια- αποφεύγει διαδοχικά Μπράβο και Παπαδόπουλο και σεντράροντας "στην καρδιά" της περιοχής, δίνει την ευκαιρία στον Σισέ να "καρφώσει" την μπάλα στα δίχτυα!

53': Μετά από κόντρες στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώνεται στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το απευθείας σουτ που κάνει εκείνος έξω από την περιοχή καταλήγει στην αγκαλιά του Πάρντο

48' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Χριστοδουλόπουλος, που κλώτσησε μακριά την μπάλα, μετά από υπόδειξη φάουλ του Κάκου

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό: Οι Γκαρσία και Μαρίνος αντικαθιστούν τους Γκοβού και Κατσουράνη

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

41': Το γκολ έχει δώσει "φτερά" στους παίκτες του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που οι "πράσινοι" δείχνουν ακόμα σοκαρισμένοι από την εξέλιξη

37' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!: Ο Μιραλάς κάνει εκπληκτική ατομική ενέργεια, "αδειάζει" διαδοχικά Γκοβού και Ζιλμπέρτο και με σουτ ατην κίνηση -από το ύψος του ημικυκλίου- στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζόρβα!

35': Μετά από λάθος του Καντέ, ο Μιραλάς μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, αλλά το πλασέ που κάνει δεν είναι καλό και η ευκαιρία χάνεται

33': Ο Σισέ μένει όρθιος από τις προσωπικές μονομαχίες στην περιοχή του Ολυμπιακού, γυρίζει και κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα περνάει αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι

30': Ένταση ανάμεσα σε Ριέρα και Βύντρα, μετά από ένα μαρκάρισμα του Ισπανού στον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Ο τελευταίος εκνευρίστηκε και του ζήτησε το λόγο, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

25': Ο Σπυρόπουλος βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Πάρντο!

18': Σε εξαιρετική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Χριστοδουλόπουλος βγάζει κάθετα για τον Σισέ, εκείνος ξεπερνάει τον εξερχόμενο Πάρντο, αλλά ανοίγει πλάγια την μπάλα και δεν μπορεί να πλασάρει! Το γύρισμα που επιχειρεί σε δεύτερο χρόνο απομακρύνεται από τον Μέλμπεργκ!

17': Νευρικό το ντέρμπι μέχρι τώρα, με συνέπεια αυτού αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες στο χώρο του κέντρου

10': Πρώτο σουτ και για τον Παναθηναϊκό! Το κάνει ο Σισέ, μπαίνοντας από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Πάρντο μπλοκάρει στην κλειστή του γωνία

7': Πρώτη καλή φάση του ντέρμπι! Εξαιρετική μπαλιά του Ιμπαγάσα βγάζει τον Μιραλάς σε πλεονεκτική θέση από αριστερά, όμως ο Βέλγος κάνει μια ντρίμπλα παραπάνω και βλέπει το σουτ που επιχειρεί να κοντράρει στα σώματα και να απομακρύνεται!

5': Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά -με τα μαρκαρίσματα, ωστόσο και από τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν το μεγάλο πάθος των ομάδων

1': Έναρξη του αγώνα

Μικρά-μικρά

19:28: Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο -μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού!

19:15: Οι παίκτες των δύο ομάδων επιστρέφουν στα αποδυτήρια. Ολα είναι έτοιμα πλέον για τη σέντρα του μεγάλου ματς.

19:12: Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δίνει κανονικά το "παρών" στο παιχνίδι -το οποίο θα παρακολουθήσει δίπλα-δίπλα με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα.

19:10: Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρίσκεται και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που δήλωσε κατά την άφιξή του: "Είναι πολύ κρίσιμο ματς. O ΠΑΟ πρέπει να νικήσει, διότι αξίζει και πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Έχουμε τόση εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό, που δεν ανησυχούμε".

18:56 Οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν κι εκείνοι στον αγωνιστικό χώρο και το ΟΑΚΑ ζει το πρώτο μεγάλο κύμα αποδοκιμασιών! Καπνογόνα και φωτοβολίδες επιχειρείται να εκτοξευτούν προς το σημείο όπου οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν ζέσταμα

18:53: Οι Πάρντο και Νικοπολίδης κάνουν την εμφάνισή τους για ζέσταμα και αποδοκιμάζονται έντονα από τους φίλους των "πράσινων"

18:51: Στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού, που γνωρίζουν την αποθέωση από τους περίπου 40.000 φιλάθλους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εξέδρες.

18:45: Στο ΟΑΚΑ έφτασε πριν από λίγο και ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι θα κάνει δηλώσεις μετά το παιχνίδι, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο, ανέφερε: "Καλώς να έρθει. Ζητήσανε μια σουίτα, την δώσαμε. Εγώ τον κάλεσα, αλλά δεν απάντησε καθόλου".

18:39: Ο Αλέξανδρος Τζόρβας -μαζί με τον Ορέστη Καρνέζη και τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Βασίλη Αλεξούδη, μπαίνει για προθέρμανση και αποθεώνεται από τους φίλους του Παναθηναϊκού

18:37: Γνωστή έγινε και η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς.

18:32: Η σύνθεση του Παναθηναϊκού θα αποτελείται από τους εξής: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Σισέ.

18:28: Το "παρών" στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δίνει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που βρίσκεται στα επίσημα, συνοδευόμενος από το γιο του

18:25: Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπαίνουν κι εκείνοι με πολιτικά στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά γίνονται δέκτες έντονων αποδοκιμασιών από τους φίλους του Παναθηναϊκού

18:22: Την ίδια ώρα, οι εξέδρες του σταδίου αρχίζουν να γεμίζουν. Ειδικά εκείνη των οργανωμένων είναι σχεδόν κατάμεστη, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δημιουργούν ήδη "θερμή" ατμόσφαιρα.

18:19: Η αποστολή του Ολυμπιακού -συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης- προσεγγίζει το ΟΑΚΑ. Κάποιο "παρατράγουδο" (πέρα από κάποιες αποδοκιμασίες) ευτυχώς δε σημειώθηκε και οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν κανονικά στα αποδυτήρια.

18:03: Την ίδια ώρα που οι "πράσινοι" βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, το πούλμαν με την αποστολή του Ολυμπιακού έχει "κολλήσει" στη γέφυρα Ροσινιόλ. Στα επόμενα λεπτά, πάντως, αναμένεται οι "ερυθρόλευκοι" να βρίσκονται κανονικά στο γήπεδο.

18:01: Οι παίκτες του "τριφυλλιού" βγαίνουν για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και γνωρίζουν την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται στις εξέδρες.

17:57: Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει στο ΟΑΚΑ και αποθεώνεται από τους οπαδούς που βρίσκονται έξω από το στάδιο. Κεντρικό πρόσωπο ο Τζιμπρίλ Σισέ, που άκουσε τις πιο... ιδιαίτερες προτροπές για να σκοράρει στο σημερινό παιχνίδι

17:47: Παρών στο ΟΑΚΑ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, που θα παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο ντέρμπι

17:43: Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε η αποστολή του Ολυμπιακού από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη! Οι εκδηλώσεις λατρείας από τους περίπου 500 οπαδούς που βρέθηκαν εκεί δεν επέτρεψαν την αναχώρηση στην προγραμματισμένη ώρα (16:30).

17:41: Ο Τάσος Κάκος και οι βοηθοί του έχουν βγει με πολιτικά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και ακούν τις αποδοκιμασίες των -λίγων ακόμα- φίλων του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στο γήπεδο



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Γκαρσία), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Γκαρσία, Μαρίνος, Σιμάο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (82' Ζαϊρί), Φετφατζίδης (65' Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76' Μήτρογλου)

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Ζαϊρί, Χολέμπας, Μήτρογλου, Ρόμενταλ, Μοϊσές

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Εκτός μάχης από τον Παναθηναϊκό έχουν τεθεί οι τραυματίες Λέτο και Νίνης, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Φερνάντες. Από την άλλη, η απουσία του ανέτοιμου Πάντελιτς είναι η μοναδική που «πονοκεφαλιάζει» τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άφησε επιπλέον εκτός αποστολής τους Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλο και Γκαλίτσιο.

Σχεδόν κατάμεστο θα είναι το ΟΑΚΑ στο μεγάλο παιχνίδι. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, είχαν μείνει αδιάθετα μόλις 5.000 εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να έχουν βρει κι εκείνα κάτοχο μέχρι τη σέντρα του ματς.

Από την Παρασκευή άρχισε να ζεσταίνεται το ντέρμπι. Στο πλαίσιο της ψυχολογικής… προετοιμασίας, περίπου 250 οπαδοί βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού (εκεί όπου επέλεξε να μη βρεθεί αυτή τη φορά ο Νικόλας Πατέρας).

Λίγο πριν την έναρξή της, δε -και στην προσπάθεια να «φτιάξουν» τους συμπαίκτες τους- οι Σισέ και Καραγκούνης κόλλησαν στον τοίχο πρωτοσέλιδα με ειρωνικά σχόλια εφημερίδων για περασμένες εμφανίσεις της ομάδας.

Και οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, δεν θα φτάσουν… «αντοπάριστοι» στο ντέρμπι! Περισσότεροι από 500 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να αποθεώσουν την αποστολή και να την «ξεπροβοδίσουν» στην αναχώρηση της για το ΟΑΚΑ.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε γεύμα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να συζητήσουν για το μεγάλο παιχνίδι και να τον συμβουλευτεί για την προετοιμασία της ομάδας.

Ανακοίνωση, με την οποία κάλεσε τους φίλους του Παναθηναϊκού να βρεθούν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν σε κόσμια πλαίσια την ομάδα, εξέδωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σαφή προτίμηση προς τον Ολυμπιακό έδειξε μεσοβδόμαδα ο… καιρός! Τη μέρα (Τετάρτη) που η κακοκαιρία ανέβαλε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Ηλιούπολη για το Κύπελλο, οι «πράσινοι» όχι μόνο είχαν αγωνιστεί νωρίτερα στην Κοζάνη, αλλά αποκλείστηκαν στη μακεδονική πόλη και χρειάστηκε να περιμένουν την επομένη για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Παρέλαση ευρωπαίων σκάουτερ αναμένεται το Σάββατο στο ΟΑΚΑ! Το «παρών» στα επίσημα του σταδίου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι εκτιμάται ότι θα δώσουν εκπρόσωποι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ, Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν και Γουέστ Μπρομ.

Στα δημοσιογραφικά θεωρεία, δε, για να καλύψουν την αναμέτρηση θα βρίσκονται απεσταλμένοι της γαλλικής «Equipe», των γερμανικών «Rhein-Sied Sports» και «Stadionwelt» και του αυστριακού «Furstenwelt Football Magazine».

Σε 102 αναμετρήσεις (από καταβολής Α’ Εθνικής) έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι περισσότερες από αυτές έληξαν ισόπαλες (41), ενώ τη μερίδα του λέοντος σε νίκες (36-25) και γκολ (114-100) έχει ο Ολυμπιακός.

Στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, παρατηρείται εντυπωσιακή ισορροπία. Σε σύνολο 51 αγώνων, οι νίκες είναι μοιρασμένες (από 14), ενώ πιο συχνό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (23 φορές). Ενδεικτικό της διαχρονικά αμφίρροπης εξέλιξης και το επιμέρους σκορ (51-49).

Σε επαγγελματικό επίπεδο, η παράδοση έχει «ερυθρόλευκο» χρώμα, καθώς -σε σύνολο 31 αναμετρήσεων- ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες, ο Παναθηναϊκός 8 και 12 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2006 με 1-0 (με αυτογκόλ του Κωστούλα), ενώ ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής πέρυσι από το ΟΑΚΑ -με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ενδιάμεσα, οι «αιώνιοι» είχαν μείνει για δύο σερί χρονιές «άσφαιροι» (0-0).

Τέσσερις «συγκάτοικους» έχει η κορυφή των σκόρερ στα ντέρμπι. Κάθε ομάδα έχει να επιδείξει από δύο «βαριά χαρτιά» -με τους Σαραβάκο και Βαζέχα από τη μία και Τζόρτζεβιτς, Σιδέρη από την άλλη, να έχουν πετύχει άπαντες από επτά γκολ.

Σε δηλώσεις τους, μάλιστα, πριν το μεγάλο ματς, ο «μικρός» το χαρακτήρισε ως «ευκαιρία του Nίκου Νιόπλια να δείξει χαρακτήρα», ενώ ο «Τζόλε» εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα κριθεί στη λεπτομέρεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x