Stoiximan Super League

Live: Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0 (Τελικό)

Τα «μαγικά» του Μανόλο Χιμένεθ δεν πιάνουν στη Νέα Σμύρνη! Ένας Πανιώνιος -μεταμορφωμένος θαρρείς από κάποια… ανώτερη δύναμη- «κατάπιε» την ΑΕΚ (1-0) και της υπενθύμισε πόση δουλειά έχει ακόμα μέχρι να διεκδικήσει επάξια το πρωτάθλημα. Το γκολ του Ριέρα στο 50’ ήταν… το λιγότερο που θα μπορούσαν να πάθουν απόψε οι «κιτρινόμαυροι» -η κακή εικόνα των οποίων και πριν την αποβολή του Νταντόμο (36’) δεν τους επιτρέπει να την επικαλεστούν ως δικαιολογία.

Τα «μαγικά» του Μανόλο Χιμένεθ δεν πιάνουν στη Νέα Σμύρνη!

Ένας Πανιώνιος -μεταμορφωμένος θαρρείς από κάποια… ανώτερη δύναμη- «κατάπιε» την ΑΕΚ (1-0) και της υπενθύμισε πόση δουλειά έχει ακόμα μέχρι να διεκδικήσει επάξια το πρωτάθλημα.

Το γκολ του Ριέρα στο 50’ ήταν… το λιγότερο που θα μπορούσαν να πάθουν απόψε οι «κιτρινόμαυροι» -η κακή εικόνα των οποίων και πριν την αποβολή του Νταντόμο (36’) δεν τους επιτρέπει να την επικαλεστούν ως δικαιολογία.



90'+4' Λήξη του αγώνα! Ο Πανιώνιος παίρνει μία σπουδαία νίκη, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο -επί ελληνικού εδάφους- σερί της ΑΕΚ και του Μανόλο Χιμένεθ.
90'+2' Κίτρινη κάρτα στον Μπλάνκο.

90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

88' Καλή στιγμή για τον Πανιώνιο. Ο Βαζ Τε ελίχθηκε ωραία από αριστερά, πάσαρε στον Χίκα, αυτός έκανε το σουτ, αλλά πάνω στον Σάχα.

80' Η ΑΕΚ πιέζει τα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει τον Πανιώνιο, που είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

78' Τρίτη αλλαγή για τον Πανιώνιο, στη θέση του Μπάλαμπαν πέρασε ο Βαρό.

77' Σουτ του Μπάλαμπαν λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

73' Αλλαγή για τον Πανιώνιο, δεύτερη. Ο σκόρερ Ριέρα αποχωρεί -αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού- και στη θέση του περνάει ο Χίκα.

66' Κίτρινη κάρτα στον Μάχο επειδή καθυστέρησε να εκτελέσει ελεύθερο.

65' Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ, στη θέση του Λεονάρντο πέρασε ο Μπλάνκο.

63' Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο, στη θέση του Κουμορτζί πέρασε ο Βαζ Τε.

61' Κίτρινη κάρτα στον Σιόβα.

58' Κίτρινη κάρτα στον Κοντοέ.

Ο Άκης Μάντζιος φώναζε στην αρχή της φάσης στον Ριέρα να πάρει θέση στην περιοχή της ΑΕΚ και δικαιώθηκε!

50' ΓΚΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!!! Σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, ο Ριέρα, στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ, πιάνει μία φανταστική κεφαλιά και ανοίγει το σκορ (1-0)!

46' Ένα απίστευτο γκολ πήγε να βάλει ο Αργυρίου! Ο «μικρός» σούταρε από πολύ μακριά και πλάγια δεξιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί, κάθετο δοκάρι του Μάχο.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο! Η ΑΕΚ στη σέντρα.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Κι άλλη αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Δέλλα -που φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα-πέρασε ο Μανωλάς.

36' Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Νταντόμο για χτύπημα στον Σάμαρη!!! Με 10 συνεχίζει η ΑΕΚ!

34' Κίτρινη κάρτα στον Τσότσαλιτς.

33' Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σάχα απέκρουσε, κρατώντας το 0-0! Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης εξελίσσεται ο γκολκίπερ της Ένωσης!

32' Πέναλτι για τον Πανιώνιο! Ο Μπάλαμπαν μπήκε στην περιοχή και ο Αργυρίου τον «γκρέμισε». Κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ.

30' Έπεσε κάπως ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πάντως, οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν (ίσως) την καλύτερη, εφετινή εμφάνισή τους.

26' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντιόπ δεν μπορεί να συνεχίσει και ο Μανόλο Χιμένεθ τον αντικαθιστά με τον Γκέντσογλου.

25' Κίτρινη κάρτα στον Νασούτι.

24' Αλλαγή ζητάει ο Ντιόπ. Ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ χωλαίνει…

Ο Πανιώνιος επιμένει, η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα τα πατήματά της…

20' Κι άλλη, μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Ο Ριέρα «χόρεψε» τον Νασούτι, προχώρησε προς τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, έστρωσε στον επερχόμενο Γουνδουλάκη, που σούταρε, αλλά πάνω από την εστία του Σάχα.

17' Τεράστια, χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Ο Ριέρα έκανε τη σέντρα από δεξιά στον αμαρκάριστο Μπάλαμπαν, ο Κροάτης στόπαρε με το στήθος, σούταρε, αλλά ο Σάχα του είπε και πάλι -εντυπωσιακά- «όχι».

15' Πρώτο σουτ για την ΑΕΚ από το Λαγό, ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Μάχο.

14' Κακή έξοδος του Σάχα σε σέντρα του Κοντοέ, επωφελήθηκε ο Ριέρα, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ.

11' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Φανταστική εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν από μακριά, εντυπωσιακή απόκρουση του Σάχα, που βγάζει σε κόρνερ.

5' Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο ματς. Ο Πανιώνιος έχει μπει πιο δυνατά…

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε! Στη σέντρα ο Πανιώνιος!



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (63' Βαζ Τε), Μπάλαμπαν (78' Βαρό), Ριέρα (73' Χίκα)

Στον πάγκο: Μπέλιτς, Αναστασόπουλος, Κούκετς, Σαλαλί

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (45' Μανωλάς), Λεονάρντο (65' Μπλάνκο), Τζεμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (26' Γκέντσογλου)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Γκερέιρο, Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη

Μικρά-μικρά

19:27 Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

19:20 Αρκετές είναι οι κενές θέσεις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Δείγμα της απογοήτευσης που επικρατεί στον κόσμο των «κυανέρυθρων» για την κακή πορεία της ομάδας…

19:19 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια.

19:18 Ο Γρηγόρης Μάκος τα… ακούει από τον κόσμο του Πανιωνίου.

18:49 Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βγήκαν για προθέρμανση. Πίσω τους, ακολουθούν αυτοί του Πανιωνίου.

18:23 Ελάχιστος είναι προς το παρόν ο κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο.

18:18 Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.

18:15 «Πηγαδάκι» έχουν στήσει οι Τζεμπούρ, Γκερέιρο και Λεονάρντο.

18:05 Ο Σταύρος Αδαμίδης έφτασε στο γήπεδο και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Πανιωνίου…

18:03 Το πούλμαν της αποστολής της ΑΕΚ μόλις έφτασε στο γήπεδο, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες, περίπου, 50 οπαδών του Πανιωνίου.

17:49 Το πούλμαν της αποστολής του Πανιωνίου μόλις έφτασε στο γήπεδο. Οι λιγοστοί οπαδοί των «κυανέρυθρων» που βρίσκονται έξω από το γήπεδο αυτήν την ώρα, ζήτησαν από τους παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι.

17:48 Πολύ ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις.

17:45 «Χαλί» ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

17:44 Οι διαιτητής της αναμέτρησης και οι βοηθοί του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο.



Αρκετές απουσίες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ δεν βρίσκεται στην… απελπισία προηγούμενων αγώνων. Οι τραυματισμοί των Σκόκο, Λυμπερόπουλου Γιάχιτς, Μπερνς και Γεωργέα τους κρατούν ακόμα εκτός δράσης, αλλά ο Ισπανός είδε τουλάχιστον τους Μανωλά, Ντιοπ και Πατσατζόγλου να επιστρέφουν σε αυτή και να τίθενται κανονικά στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι.

Από την άλλη, χωρίς μεγάλα προβλήματα απουσιών καταστρώνει τα σχέδια του ο Άκης Μάντζιος. Ο υπηρεσιακός προπονητής του Πανιωνίου μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Μπερνάρ Κουμορτζί (που ξεπέρασε την κάκωση που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο), όπως και σε εκείνες των Βαζ Τε και Κοντοέ. Μοναδικοί απόντες για τους Νεοσμυρνιώτες οι ανέτοιμοι Γιόνσον και Κούρντι.

Σαφώς υπέρ της ΑΕΚ -παρόλο που ο Πανιώνιος έχει ισορροπήσει κάπως τα πράγματα την τελευταία δεκαετία- είναι η παράδοση των αγώνων στη Ν. Σμύρνη. Σε σύνολο 50 παιχνιδιών, η «Ένωση» μετράει διπλάσιες νίκες από τους «κυανέρυθρους» (24 έναντι 12), ενώ 14 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x