Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες των δύο στο Παγκράτι!

Τις φωτογραφίες, όχι όμως και τα ονόματα των δύο συλληφθέντων για τις επιστολές – βόμβες στο Παγκράτι, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική.

Τις φωτογραφίες, όχι όμως και τα ονόματα των δύο συλληφθέντων για τις επιστολές – βόμβες στο Παγκράτι, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο τηρούν «σιγήν ισχύος», αρνούμενοι να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις, ακόμη και να δώσουν αποτυπώματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι Glock με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες. Ο 22χρονος έφερε, επίσης, αλεξίσφαιρο γιλέκο, περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ.
Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Κι ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, σήμερα, Τρίτη, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα οποία και θα δείξουν εάν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν (π.χ. δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια).

Στο μεταξύ, το ένα από τα παγιδευμένα δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, επρόκειτο να σταλεί στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

Αποστολέας του δέματος προς τον Νικολά Σαρκοζί εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, και προς την πρεσβεία του Βελγίου η ανθρωπιστική οργάνωση “Action Aid”.

Η είδηση κυριαρχεί στις δικτυακές εκδόσεις των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το χρονικό

Η σύλληψη των δύο νεαρών έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια γυναίκας υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι.
Η υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ.

Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.
Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίστηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπύρου Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έλαβαν σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων για την αναζήτηση του ύποπτου ατόμου. Τέσσερις άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες εντόπισαν το άτομο που αναζητούσαν στην οδό Ριζάρη να περπατά μαζί με έναν ακόμη νεαρό.
Οι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και τους ζήτησαν να παραδοθούν και να πέσουν στο έδαφος. Εκείνοι αιφνιδιάστηκαν και έκαναν ό,τι τους είπαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. προτού προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα δυο όπλα τους.
Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις των αστυνομικών και αφού τους πέρασαν χειροπέδες τους οδήγησαν για ανάκριση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x