Champions League

Έγραψε ιστορία η Μαρσέιγ!

Μια καταιγιστική Μαρσέιγ ισοπέδωσε την Ζίλινα με 7-0 στην Σλοβακία, πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στον θεσμό και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, πιάνοντας στην δεύτερη θέση την Σπαρτάκ Μόσχας. Ζινιάκ με τρία γκολ και Γκονζάλες με άλλα δύο, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Εύκολη νίκη για την Τσέλσι (4-1) την Σπαρτάκ Μόσχας, με τους Άγγλους να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο.

Μια καταιγιστική Μαρσέιγ ισοπέδωσε την Ζίλινα με 7-0 στην Σλοβακία, πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στον θεσμό και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, πιάνοντας στην δεύτερη θέση την Σπαρτάκ Μόσχας.

Ζινιάκ με τρία γκολ και Γκονζάλες με άλλα δύο, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Εύκολη νίκη για την Τσέλσι (4-1) την Σπαρτάκ Μόσχας, με τους Άγγλους να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο.

Ζίλινα-Μαρσέιγ 0-7



To τελευταίο τους «χαρτί» για την πρόκριση έπαιζαν-θεωρητικά- Ζίλινα και Μαρσέιγ, μόνο οι Γάλλοι όμως εμφανίστηκαν στο γήπεδο.

Χωρίς διάθεση για αστεία, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε είκοσι λεπτά πέτυχαν τέσσερα (!) γκολ. Ο Ζινιάκ άνοιξε τον «χορό» των γκολ στο 12’ και ο ίδιος παίκτης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Γάλλους στο 21'.

Από κόρνερ στο 24’ ο Χάιντσε πέτυχε το τρίτο γκολ και ο Ρεμί στο 36’ από μπαλιά του Χάιντσε έστειλε την Μαρσέιγ με αέρα τεσσάρων τερμάτων στα αποδυτήρια.

Και ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ζίλινα η Μαρσέιγ απλά δεν… παιζόταν.

Μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε άλλα τρία γκολ με τον Ζινιάκ και τον Γκονζάλες (2), διαλύοντας την Ζίλινα που δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους Γάλλους να πιάνουν στην δεύτερη θέση την Σπαρτάκ, με τις δύο ομάδες να «κονταροχτυπιούνται» στην Μόσχα την επόμενη αγωνιστική.



Zίλινα (Πάβελ Χάπαλ): Ντούμπραβκα, Ανγκέλοβιτς, Πετσάλκα, Λάιτνερ, Γεζ, Όραβετς, Σισέι(78' Μαϊτάν), Σούρεκ, Μπέλο, Βιτόρ(32' Ζόσακ), Βλάνταβιτς(69' Γκέργκελ)

Στον πάγκο οι Κρνατς, Γκούλνταν, Ρίλκε, Πιάτσεκ

Mαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Σεϊρού, Γκονζάλες, Ζινιάκ(72' Μπραντάο), Ρεμί, Καμπορέ, Εμπία, Χάιντσε(62' Ταϊβό), Ντιαβαρά, Βαλμπουενά(62' Αϊγιού Α.)

Στον πάγκο οι Αντράντε, Ν’Ντιαγέ, Αϊγιού Τζ., Αμπριέλ

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

Γήπεδο: «Stadion MSK Zilina»



Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 4-1



Με το μυαλό στο επερχόμενο ντέρμπι της Premiership κόντρα στην Λίβερπουλ μπήκε η Τσέλσι στον αγωνιστικό χώρο.

Το σουτ του ΜακΓκίντι στο 8’ φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι και μέσα σε οκτώ λεπτά η Τσέλσι έκανε δύο ευκαιρίες με τον συνήθη ύποπτο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ. Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε 18' κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, και ουσιαστικά να ''καθαρίσει'' το παιχνίδι.

Ο Ανελκά στο 48΄με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, ο Ντρογκμπά στο 63' από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 και ο Ιβάνοβιτς στο 66' με κεφαλιά το 3-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Σπαρτάκ να μειώνει στο 86' με τον Μπαζένοφ και τον Ιβάνοβιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 4-1.



Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Ραμίρες, Ντρογκμπά(76' Στάριντζ), Όμπι Μίκελ(69' ΜακΆχραν), Ζιρκόφ, Φερέιρα, Καλού, Άλεξ, Ανελκά(76' Κακουτά)

Στον πάγκο οι Τέρνμπουλ,Τέρι, Φαν Άνχολτ, Μπρόουμα,

Σπαρτάκ Μόσχας (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Σεσούκοφ (67' Ντρίντιτς), Ίμπσον, Γουέλιτον, Άλεξ(69' Κοζλόφ), Μακέεφ, Σουτσί, Ιβάνοφ, Παρέχα, ΜακΓκίντι( 80' Μπαζένοφ), Κομπάροφ

Στον πάγκο οι Μπελένοφ, Σαμπίτοφ,Κοντίρεφ,Ανανίντζε,

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»













Βαθμολογία

Τσέλσι 12 (12-2)
Σπαρτάκ Μόσχας 6 (5-6)
Μαρσέιγ 6 (10-3)
Ζίλινα 0 (1-15)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ 21:45
Τσέλσι-Ζίλινα 21:45

Eπιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x