Champions League

Την τελευταία λέξη τη λέει πάντα ο Ζοσέ!

Είδε την ομάδα του να χαλαρώνει αδικαιολόγητα μετά το προβάδισμα (45’ Ιγκουαΐν). Είδε τον… ανεξάντλητο Ιντζάγκι να του φέρνει «τούμπα» το παιχνίδι για τη Μίλαν μέσα σε δέκα λεπτά. Ε και; Οι δύο αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο (Μπενζεμά-Λεόν) συνεργάστηκαν, ο νεαρός σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» και με το τελικό 2-2, επέτρεψε στον Πορτογάλο να φύγει ξανά χαμογελώντας από το «Σαν Σίρο»! Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Οσέρ επικράτησε 2-1 του Άγιαξ και πήρε τους πρώτους πόντους στη διοργάνωση

Είδε την ομάδα του να χαλαρώνει αδικαιολόγητα μετά το προβάδισμα (45’ Ιγκουαΐν).

Είδε τον… ανεξάντλητο Πίπο Ιντζάγκι να του φέρνει «τούμπα» το παιχνίδι για τη Μίλαν μέσα σε δέκα λεπτά (68’-78’).

Ε και;

Οι δύο αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο (Μπενζεμά-Λεόν) συνεργάστηκαν, ο νεαρός σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» και με το τελικό 2-2, επέτρεψε στον Πορτογάλο να φύγει ξανά χαμογελώντας από το «Σαν Σίρο»!



«Πού σε πονεί και πού σε σφάζει»… ψιθύρισε στο πρώτο μέρος η «βασίλισσα» στο αυτί της Μίλαν! Οι παίκτες του Μουρίνιο στρίμωξαν από το πρώτο λεπτό τους γηπεδούχους και έκαναν το… «ψήνεται» αυθόρμητη σκέψη όποιου παρακολουθούσε το παιχνίδι μέχρι το 45’!

Την πρώτη, λοιπόν, τους γλίτωσε ο Αμπιάτι (φαλτσαριστό πλασέ του Ιγκουαΐν). Τη δεύτερη και την τρίτη τους γλίτωσε η αστοχία (κεφαλιά του Πέπε, κοντινό σουτ του Ντι Μαρία). Αλλά όταν ο τελευταίος «έκοψε στη μέση» την άμυνά τους (με μπαλιά-ξυράφι) και ο Ιγκουαΐν τελείωσε ιδανικά τη φάση, δε βρέθηκε κανείς να τους γλιτώσει από το… εορταστικό (700ο) γκολ των «μερένχες»!

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια έφερε μια Μίλαν όχι εμφανώς βελτιωμένη, αλλά και μια Ρεάλ εμφανώς… χαλαρή! Παρόλο, λοιπόν, που οι Ιταλοί δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, έφτανε μια διπλή «όμα» (του Πέπε σε πρώτο χρόνο και του Κασίγιας σε δεύτερο) και το «φονικό ένστικτο» του Πίπο Ιντζάγκι για να φέρει η Μίλαν «τούμπα» το ματς!

Επειδή, όμως, καλό το «σενάριο», αλλά -παρόντος Μουρίνιο- δεν θα γινόταν να μην τον… περιέχει, το φινάλε έμελλε και πάλι να του ανήκει. Η δεύτερη αλλαγή του Πορτογάλου (Μπενζεμά) έβγαλε σε θέση βολής τη… δεύτερη (Λεόν) και το πλασέ του νεαρού άφησε «στον τόπο» τη Μίλαν!



ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Αμπατέ, Γκατούζο (84' Ζέεντορφ), Πίρλο, Μπόατενγκ, Ροναλντίνιο (59' Ιντζάγκι), Πάτο (72' Αμπροζίνι), Ιμπραΐμοβιτς

Στον πάγκο: Αμέλια, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο, Πέπε (80' Λεόν), Σέρχιο Ράμος, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ (90'+4' Αλμπιόλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (73' Μπενζεμά)

Στον πάγκο: Ντούντεκ, Ντιαρά, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Λεόν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Στέφεν Τσάιλντ, Τζέικ Κόλιν (Αγγλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Μάικλ Τζόουνς, Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Σαν Σίρο»












Οσέρ-Άγιαξ 2-1

Για άλλον ήταν η πρώτη φορά και άλλος… πόνεσε στο «Αμπέ Ντεσάμπ»!

Η Οσέρ δεν μάσησε από την ανωτερότητα που έδειξε ο Άγιαξ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα -αλλά ούτε και από την ισοφάριση του Άλντερβαϊρελντ (79’) στο γκολ που είχε πετύχει από νωρίς ο Σαμαριτανό (9’)- και με ήρωα τον Λανζίλ (84’) πέτυχε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

Μια νίκη που επανέφερε γερά την ίδια στο παιχνίδι της πρόκρισης και δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Μίλαν με τη Ρεάλ και να την ξεπεράσει στη δεύτερη θέση.



Ενώ εσύ… κοιμόσουν! Πριν ο Άγιαξ προλάβει να μπει στο παιχνίδι -και δείξει την εμφανή ποιοτική του ανωτερότητα- οι Γάλλοι φρόντισαν να δημιουργήσουν τη δική τους ανωτερότητα στο σκορ! Το… περίεργο «σκαστό» σουτ του Σαμαριτανό μόλις από το 9’ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στεκέλενμπουργκ και μαζί έστειλε τον Άγιαξ να κυνηγάει από νωρίς στο σκορ!

Αφού το έψαξε, λοιπόν, μεθοδικά, επέμεινε (δοκάρι του Σουάρεζ) και είδε τον Γκρίχτινγκ να του το αρνείται… δις στην ίδια φάση -στην αμέσως επόμενη ο Άλντερβαϊρελντ τον δικαίωσε! Εκεί, όμως, που το… φύλλο φάνηκε να γυρίζει για τον «Αίαντα», ο Λανζίλ βρήκε ένα «άνοιγμα» στην άμυνά του και άνοιξε… το λογαριασμό της Οσέρ στη διοργάνωση!



ΟΣΕΡ (Ζαν Φερναντέζ): Σορίν, Ντούντκα, Γκρίχτινγκ, Κουλιμπαλί, Χένγκμπαρτ, Μπίρσα, Ντίνγκα, Πεντρετί, Κοντού (80' Σαφνί), Σαμαριτανό, Γκερσιά (63' Λανζίλ)

Στον πάγκο: Ριού, Σιντιμπέ, Μπερτό, Μπουρζά, Ντε Μαντιμπά

ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Ανίτα (58' Σουλεϊμάνι), Βερτόγκεν, Άλντερβαϊρελντ, Φαν Ντερ Βιλ, Λίντγκρεν, Ενόχ (68' Ντε Γιονγκ), Ντε Ζέου (83' Έρικσεν), Εμάνουελσον, Σουάρεζ, Ελ Χαμνταουί

Στον πάγκο: Βερέβεν, Μπλιντ, Ταΐνιο, Ολεγέρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντάρεν Καν, Σάιμον Μπεκ (Αγγλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Κέβιν Φρεντ, Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αμπέ Ντεσάμπ»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x