Stoiximan Super League

SKODA Ξάνθη-Ηρακλής 2-2 (Τελικό)

Δίκαι μοιρασιά στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και Ηρακλή στα Πηγάδια. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν 1-0 με τον Βάλλα, όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Μάρα ισοφάρισε σε 1-1 για τον Γηραιό, με τον Σολτάνι να ολοκληρώνει την ανατροπή (1-2), όμως ο Στιούαρτ στο 73' ισοφάρισε ξανά σε 2-2.

Δίκαι μοιρασιά στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και Ηρακλή στα Πηγάδια. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν 1-0 με τον Βάλλα, όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Μάρα ισοφάρισε σε 1-1 για τον Γηραιό, με τον Σολτάνι να ολοκληρώνει την ανατροπή (1-2), όμως ο Στιούαρτ στο 73' ισοφάρισε ξανά σε 2-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κερκίδα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος. Στο πλάι του κάθεται ο συνεργάτης του, Ζήσης Βρύζας.



90'+3' Λήξη του αγώνα.

90'+1' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Κατσικάς στη θέση του Σολτάνι.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

85' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Βέλλιος στη θέση του Μάρα.

84' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Βάλλας.

80' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κιντάνα.

78' Σέντρα του Αραμπατζή από δεξιά και κεφαλιά του Σολτάνι, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

73' ΓΚΟΛ 2-0 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΞΑΝΘΗ! Ο Σουάνης κάνει κάθετη μπαλιά, μετά από καραμπόλες αυτή φτάνει στον Στιούαρτ και αυτός την στέλενει στα δίχτυα.

69' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Βασιλακάκης αντί του Στρμπα.

68' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Ηλιάδης αντί του Σζοτ.

64' Ο Πόι εκτέλεσε το φάουλ. Μπλόκαρε σταθερά ο Ελευθερόπουλος.

60' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Σουάνης αντικατέστησε τον Μαρσελίνιο.

58' Ο Σολτάνι παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

46' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Κιντάνα παίρνει την θέση του Μπούγκα.

46' Ακούστηκε το πρώτο σφύριγμα στο β' ημίχρονο.

Ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής κοσμεί με την παρουσία του το γήπεδο της Ξάνθης. «Στην επίθεση τα πάμε καλά. Δίκαια είναι μπροστά στο σκορ ο Ηρακλής», είπε ο παλαίμαχος άσος του «Γηραιού» μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τον τρόπο και την ποιότητα ώστε αρχικά να ισοφαρίσει και εν συνεχεία να πάρει το προβάδισμα.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

44' Ένα λεπτό θα είναι ο επιπλέον χρόνος.

43' Η σύγκρουση του Χοσέμι με τον Μπούγκα βγάζει νοκ-άουτ τον Ισπανό αμυντικό του Ηρακλή. Δείχνει να μην έχει χτυπήμα, σηκώνεται και συνεχίζει.

29' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, 2-1! Φοβερή μεταβίβαση και πάλι στον κενό χώρο από τον Πίτου Γκαρσία, ο Σολτάνι βγαίνει απέναντι από τον Γκσπούνρινγκ και με άνεση (πλασέ κάτω από τα πόδια) βάζει μπροστά τον Ηρακλή στο σκορ.

25' Άνοιξε το παιχνίδι στα Πηγάδια, μιας και πλέον έχει αποκτήσει αρκετά γρήγορο τέμπο.

22' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, 1-1! Εξαιρετική κάθε πάσα του Πίτου Γκαρσία στον κενό χώρο, απέναντι από το τέρμα ο Μάρα, πλασάρει εύστοχα και ισοφαρίζει.

19' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, 1-0! Ο Βάλλας με κοντινή προβολή δίνει το προβάδισμα στους Ακρίτες.

14' Σουτ στην κίνηση από τον αμαρκάριστο Φλίσκα, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

11' Ο Ηρακλής είναι πιο δραστήριος επιθετικά, αλλά του λείπει η ουσία.

7' Καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων προς το παρόν.

1' Έναρξη του αγώνα. Στη σέντρα οι γηπεδούχων.

* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν ακουστεί το πρώτο σφύριγμα στην αναμέτρηση, αφού ένας από τους πιο ένθερμους φίλους της Ξάνθης «έφυγε» από τη ζωή.

* Στην κερκίδα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος. Στο πλάι του κάθεται ο συνεργάτης του, Ζήσης Βρύζας.



SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Αντεφέμι, Πόι, Μαρσελίνιο (60' Σουάνης), Στρμπα (69' Βασιλακάκης), Έλινγκτον, Μπούγκα (46' Κιντάνα).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Βασιλακάκης, Μπέρτος.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου, Μάρα (85' Βέλλιος), Σζοτ (68' Ηλιάδης), Σολτάνι (90'+3' Κατσικάς).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λίμα, Βέλλιος, Κατσικάς, Ρομάν, Βουτσιάς, Ηλιάδης.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωσταράς (Αιτ/νιας)
Γήπεδο: Πηγάδια



Κανένα «τρίποντο», ρε παιδιά;;; Ξάνθη και Ηρακλής συγκρούονται στα Πηγάδια και αν… αθροίσουν τις αγωνιστικές που έχουν να δουν το χρώμα της νίκης, ξεπερνούν όσες έχουν παιχτεί συνολικά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα! Με στόχο την… αποκόλληση -οι μεν από τον πάτο της βαθμολογίας, οι δε από τις ισοπαλίες (τέσσερις συνεχείς)- οι δύο αντίπαλοι υπόσχονται -αν μη τι άλλο- δυνατή μάχη…

Ο διαιτητής

Η εξαιρετική του εμφάνιση στο Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική, οδήγησαν την ΚΕΔ στο να τον ορίσει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Σταύρος Μάνταλος έχει διευθύνει άλλο ένα ματς φέτος και συγκεκριμένα το Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0, όπου επίσης αρίστευσε. Στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, τα έχει πάει μέχρι στιγμής περίφημα και αναμένεται να πάρει κι άλλες ευκαιρίες.

Προϊστορία

Η Ξάνθη είναι το αφεντικό στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με τον Ηρακλή. Σε σύνολο 22 αγώνων, οι Ακρίτες μετρούν 13 νίκες, έξι ήττες, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Υπέρ τους είναι και η πρόσφατη παράδοση, αφού έχουν κατακτήσει τρεις σερί νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x