Ελλάδα

Νίκη υπό το βλέμμα του «Πίξι»

Μπροστά στα μάτια του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, ο Ηρακλής μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 82-79 του Ηλυσιακού. Πάθος και αξιοζήλευτος επιθετικός πλουραλισμός για τον «Γηραιό» (που είχε οκτώ παίκτες με τουλάχιστον επτά πόντους) που είχε κορυφαίους τους Έβερετ, Δέσπο και Πέτροβιτς. Τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ηλυσιακό που είχε κορυφαίους τους Χαντζή, Καρύδα και Κυρίτση.

Μπροστά στα μάτια του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, ο Ηρακλής μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 82-79 του Ηλυσιακού.

Πάθος και αξιοζήλευτος επιθετικός πλουραλισμός για τον «Γηραιό» (που είχε οκτώ παίκτες με τουλάχιστον επτά πόντους) που είχε κορυφαίους τους Έβερετ, Δέσπο και Πέτροβιτς.

Τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ηλυσιακό που είχε κορυφαίους τους Χαντζή, Καρύδα και Κυρίτση.

Από μία περίοδο στο πρώτο ημίχρονο, είχαν Ηρακλής και Ηλυσιακός. Η ομάδα του Κώστα Μέξα, μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πριν καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι γίνεται είχαν πάρει προβάδισμα 14 πόντων (16-2).

Με τους Έβερετ και Πέτροβιτς να βλέπουν το καλάθι της ομάδα των Ιλισίων σαν… βαρέλι και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σουτάρει με 88% δίποντα και 50% τρίποντα η πρώτη περίοδος έληξε φυσιολογικά με 12 πόντους διαφορά (24-12).

Η δεύτερη περίοδος ήταν του Ηλυσιακού. Με πολύ καλή άμυνα και με μπροστάρηδες τους Χατζή, Μπάξτερ και Καρύδα, η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά έκανε γρήγορα ένα σερί 10-0 και μείωσε στο καλάθι (24-22).

Ένα τρίποντο του Τόπμπσον έφερε για πρώτη φορά μπροστά την ομάδα των Ιλισίων (26-27 στο 15’). Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το ημίχρονο βρήκε τον Ηρακλή μπροστά με τρεις πόντους (37-34).

Πολύ νευρικά μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες. Κακές επιλογές στην επίθεση και αστοχία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Ο Έβερετ και ο Δέσπος πέτυχαν κάποια καθοριστικά καλάθια και ο «Γηραίος» πήρε προβάδισμα 8 πόντων με την λήξη της περιόδου (54-46).

Ένα τρίποντο του Κυρίτση στις αρχές της τέταρτης περιόδου έφερε την διαφορά στους 6 πόντους (57-51) και άλλο ένα του Καρύδα στους 5 πόντους (59-54). Το τελευταίο τρίλεπτο, έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ένα κάρφωμα του Τόντιτς και ένα λει-απ του Κυρίτση, έριξε την διαφορά στους τέσσερις, 4.30 πριν το τέλος (64-60). Ο Δέσπος με τρίποντο έδωσε αέρα 7 πόντων, αλλά ο Κυρίτσης με γκολ-φάουλ έριξε και πάλι την διαφορά στους τέσσερις (67-63).

Δύο καλές άμυνες και δύο καλάθια των Κυρίτση και Καρύδα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (67-67) 1.30 πριν το τέλος. Ο Δέσπος με μία εύστοχη βολή έβαλε μπροστά με ένα πόντο τους γηπεδούχους, αλλά ο Κασελάκης με ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε το καλάθι, πήρε και το φάουλ και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (68-70). Στην τελευταία επίθεση ο Εϊτουταβίτσιους ισοφάρισε, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί ο Ηρακλής είχε περισσότερες δυνάμεις και με κορυφαίο τον Πέτροβιτς, έφτασε σε μια σπουδαία νίκη (82-79)

Tα δεκάλεπτα: 24-12, 37-34, 54-46, 70-70, 82-79παρ.

Ηρακλής (Κώστας Μέξας): Πεταλωτής, Έβερετ 15(1), Εϊτουταβίτσιους 11(1), Δεμερτζής 5, Παπανικολόπουλος 9 (1), Αγγελακόπουλος 7 (1), Λιούις 8, Τσαλκιτζής , Πέτροβιτς 10 (2), Δέσπος 10, Λαμπρόπουλος 7

Ηλυσιακός (Βασίλης Φραγκιάς): Τόμπσον 3, Καρύδας 17(2), Κυρίτσης 18 (1), Χατζής 15 (1), Παπαντωνίου, Κανονίδης, Κούκουλας 2, Κασελάκης 3, Μπάξτερ 13, Γαλιώτος 2, Πρόγουελ 2, Τόντιτς 4

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές: Aναστόπουλος, Σταματόπουλος, Ξενικάκης

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x