Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Χαρούμενος, αλλά… χαρίσαμε ένα ημίχρονο»

Ικανοποιημένος με τη νίκη επί του Εργοτέλη, αλλά όχι και από την εικόνα της ΑΕΚ σ το πρώτο μέρος, όταν βρέθηκε να χάνει με 1-0, παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Ικανοποιημένος με τη νίκη επί του Εργοτέλη, αλλά όχι και από την εικόνα της ΑΕΚ σ το πρώτο μέρος, όταν βρέθηκε να χάνει με 1-0, παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις έχοντας γυρίσει ένα ματς. Καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα σε μια αρκετά καλή ομάδα. Τα παιδιά είναι κουρασμένα και άξιζαν την νίκη», ανέφερε ο 46χρονος προπονητής, αλλά πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατό να χαρίζουμε ένα ημίχρονο στους αντιπάλους και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα, που όντως είναι κουρασμένη, στο πρώτο ημίχρονο να εμφανίζεται τόσο καταπονημένη και στην επανάληψη να είναι βελτιωμένη. Μου αρέσουν τα παιχνίδια μέχρι το 90 συν καθυστερήσεις. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη αυτοκριτική και να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις στους εαυτούς μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε με σύστημα 4-2-3-1, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει το 4-4-1-1 και η άποψή μου για το παιχνίδι το αποψινό, είναι ότι αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα στη συνέχεια δεν μπορεί να είμαι ικανοποιημένος από το 3-1. Δεν είναι το θέμα να μην είμαι ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες. Το θέμα είναι η ομάδα. Δεν επιβάλλαμε το ρυθμό μας».

Για τη χρησιμοποίηση του Ίσμαελ Μπλάνκο στα δεξιά τόνισε: «Τις αποφάσεις τις αναλαμβάνω εγώ. Και την ευθύνη εγώ. Μπορώ να σεβαστώ το γεγονός ότι κάποιες στιγμές παίζουμε καλύτερα κάποιες χειρότερα. Εγώ του είπα να πάει δεξιά και θα είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Αν το έκανε μόνος του θα τον χτυπούσα».

Για την απώλεια του Κώστα Μανωλά λίγο πριν τη σέντρα είπε: «Συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα. Ο Μανωλάς ήταν μια χαρά, στο ξενοδοχείο ανακοινώθηκε ότι θα παίξει, αλλά σε μία κίνηση στο ζέσταμα τραυματίστηκε και έμεινε εκτός».

Η ΑΕΚ έχει πέντε ημέρες για ξεκούραση μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. «Θα μπορούσα να... πηδήξω από την Ακρόπολη αν είχαμε ματς σε τρεις μέρες. χρειαζόμαστε 4-5 να υπάρξει αποκατάσταση. Εύχομαι όλοι αυτοί οι παίκτες που είναι εκτός να γυρίσουν το συντομότερο πίσω. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους. Με 16 επαγγελματίες που έχουμε συν τα παιδιά που έρχονται από τη δεύτερη ομάδα δεν μπορούμε να αντέξουμε τρεις διοργανώσεις».

Ο Μανόλο Χιμένεθ σχολίασε και το ντεφορμάρισμα που παρουσιάζει στα τελευταία ματς ο Ράφικ Τζεμπούρ: «Η απόδοσή του δεν ήταν καλή. Αυτό συμβαίνει όταν το οξυγόνο δεν μπορεί να φτάσει στους μύες και δεν μπορείς να σκέφτεσαι. Ο Τζεμπούρ είναι εξαιρετικός και είμαι περήφανος όπως και για όλους. Ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει ήταν ο Μπλάνκο, που έπαιζε όμως δεξιά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν μπορώ να έχω περισσότερες απαιτήσεις από τους παίκτες μου », είπε σχετικά.

Όσο για το πότε θα επιστρέψουν στη δράση ο Νάτσο Σκόκο και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, δεν είχε σαφή απάντηση: «Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι περίεργοι. Μπορεί αν ένας παίκτης πιεστεί να πάθει υποτροπή και να μείνει εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα. Θα δούμε μέσα από τις προπονήσεις πότε θα είναι έτοιμος».

Τέλος, ερωτηθείς με ποιο αριθμό παικτών θα ήταν ικανοποιημένος απάντησε: «Θα ήθελα μία ομάδα με 23-24, ίσως ακόμη και 22 παίκτες. Βεβαίως να έχουμε και 4-5 παίκτες από τις Ακαδημίες, να δουλεύουν και να προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Το τέλειο είναι 22 παίκτες συν 5 από Ακαδημίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x