Stoiximan Super League

Νιόπλιας: «Μετράνε οι βαθμοί, όχι η εμφάνιση»

Στην απώλεια των βαθμών στάθηκε περισσότερο ο Νίκος Νιόπλιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λάρισα και όχι στην κακή εμφάνιση. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε επίσης πως δεν βγήκε το παιχνίδι στην ομάδα του, ενώ απέδωσε την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου στην κούραση του ποδοσφαιριστή.

Στην απώλεια των βαθμών στάθηκε περισσότερο ο Νίκος Νιόπλιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λάρισα και όχι στην κακή εμφάνιση. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε επίσης πως δεν βγήκε το παιχνίδι στην ομάδα του, ενώ απέδωσε την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου στην κούραση του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νιόπλια:

Κόουτς τι έφταιξε σήμερα και ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε έχοντας και πάλι κακή απόδοση;

«Αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά το μόνο που θα έμενε θα ήταν οι βαθμοί. Αργήσαμε πάρα πολύ να μπούμε στο παιχνίδι. Η Λάρισα απέκτησε αυτοπεποίθηση και μετά κυνηγούσαμε να ανατρέψουμε το σκορ».

Κόουτς πως αποφασίσατε να γυρίσετε το σύστημα σε 4-4-2 από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο δεν το είχαμε δει πολλές φορές;

«Γιατί είχε ένα κεντρικό δίδυμο που έπαιζε πρώτη φορά και πίστευα ότι αν τους πιέζαμε θα τους δημιουργούσαμε προβλήματα».

Είδαμε όμως την ομάδα να είναι άναρχη;

«Δεν ήμασταν καλοί. Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αυτός ήταν ο λόγος που γυρίσαμε το σύστημα».

Η βελτίωση που έχει παρατηρηθεί είναι ελάχιστη ανάλογα με τη ποιότητα της ομάδας, στην αρχή υπήρχαν δικαιολογίες αλλά και αυτές εκλείπουν. Πότε θα δούμε την ομάδα να παίζει με βάση τη ποιότητα των παικτών του;

«Λογικό είναι αυτό. Θα πρέπει να παίζεις καλά και να κερδίζεις. Έτσι είναι ο Παναθηναϊκός έχει στόχος να μπορείς να συνδυάζεις και τα δύο, απόδοση και αποτέλεσμα. Δεν το κάναμε πολλές φορές στο φετινό κομμάτι του πρωταθλήματος. Δεν ήταν η εικόνα καλή».

Τι πιστεύετε ότι φταίει πέρα από τους τραυματισμούς;

«Μπορούμε να πούμε πολλά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα η να τα ρίξεις σε κάποιον. Είναι μια συνολική εικόνα που δεν βγαίνει καλά προς τα έξω».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα;

«Πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι. Άλλες φορές το πετυχαίνεις άλλες όχι. Πάντα όμως υπάρχει η προσπάθεια».

Στον ένα χρόνο που βρίσκεται εδώ πρώτη φορά ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο, τι θα μπορούσατε να τους πείτε;

«Ήταν λογικό, γιατί ί ήταν μια ευκαιρία να περάσουμε μπροστά. Ο κόσμος πάντα μας στηρίζει. Σας έχω πει ότι δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε ένα πράγμα. Ούτε μπορούμε να αναλύσουμε. Το θέμα είναι τι εικόνα βγαίνει».

Υπάρχουν σκέψεις για παραίτηση;

«Οκ, μπορούμε να πάμε παρακάτω».

Υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού, νευρικότητα και για αυτό δεν βγήκαν οι αλλαγές που κάνατε;

«Άλλες φορές οι αλλαγές μπορούν να σου αλλάξουν ένα παιχνίδι. Άλλες φορές μπορεί να μην συμβεί αυτό».

Στα τελευταία ματς η ομάδα δεν μπαίνει καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, είναι σαν να χάνει ένα μέρος του αγώνα. Έχει λογική εξήγηση αυτό;

«Αυτό είναι αλήθεια. Τα παραδείγματα που μου φέρατε αυτό αποδεικνύουν. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να τελειώνεις από την αρχή το παιχνίδι. Να μην κυνηγάς και έρχεσαι σε δύσκολη θέση».

Στην αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες. Ποιος ήταν ο λόγος που προχωρήσατε σε αυτή την κίνηση;

«Ένας λόγος υπάρχει για τον Λάζαρο. Δεν έκανε προετοιμασία και είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να κουράζεται . Είναι ένας καλός παίκτης που μας βοηθάει πολύ αλλά έχει να παίξει από τον Απρίλιο. Αυτή είναι η λογική της αλλαγής».


Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x