Stoiximan Super League

Πισωγύρισμα…

Απομακρύνθηκε το όνειρο του τίτλου για την ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1. Προβληματισμός για την τέταρτη ήττα σε πέντε εκτός έδρας ματς φέτος, παράπονα για Κάκο και φιλοξενία. Πληθαίνουν τα προβλήματα εν όψει Καβάλας και Ολυμπιακού, αγωνία για τον τραυματισμό του Τζεμπούρ στον ώμο.

Απομακρύνθηκε το όνειρο του τίτλου για την ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1. Η «Ένωση» δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι και κινδυνεύει να βρεθεί στο -8 από την κορυφή, αν ο Ολυμπιακός πάρει τους τρεις βαθμούς όταν ολοκληρωθεί το παιχνίδι του με τον Εργοτέλη. Ο στόχος των 7 βαθμών που είχε τεθεί για την τριάδα των αγώνων-«φωτιά» με τα ματς σε Τούμπα και Καβάλα, αλλά και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, χάθηκε νωρίς και τα περιθώρια αισιοδοξίας στένεψαν…

Κάποιες επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ δεν «βγήκαν», όπως η χρησιμοποίηση του Ίσμαελ Μπλάνκο για δεύτερο συνεχές ματς στα δεξιά, αλλά και η παραμονή του Παντελή Καφέ στον πάγκο. Έτσι ο απολογισμός της ΑΕΚ μακριά από το ΟΑΚΑ παραμένει απογοητευτικός, με μία νίκη και τέσσερις ήττες.

Παράπονα για Κάκο και φιλοξενία

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Κάκου έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Αναφέρονται κυρίως στην αποβολή του Κώστα Μανωλά, αλλά και στα πολλά φάουλ που καταλογίστηκαν σε βάρος της ομάδας (21 έναντι 8 του ΠΑΟΚ). Ο Σταύρος Αδαμίδης εξέφρασε τα παράπονά του στον Κερκυραίο ρέφερι σε κόσμιο ύφος («έκανες λάθη», του είπε) χωρίς πάντως να του καταλογίσει δόλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι έξαλλοι για τη φιλοξενία στην Τούμπα. Ο πάγκος της ομάδας έγινε στόχος επιθέσεων όχι μόνο από εξαγριωμένους οπαδούς, αλλά και από-όπως καταγγέλλουν-υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με το έργο να τηρούν την τάξη στο γήπεδο. Ο Τραϊανός Δέλλας, που επέστρεψε στην εξέδρα ένα μεγάλο μπουκάλι που του πέταξαν και αποβλήθηκε, ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του αλλά θα προχωρήσει σε μηνύσεις και ήδη έχει ζητήσει τη συνδρομή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να συλληφθεί ο ένοχος.

Νέες απώλειες

Πάνω που τα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ άρχισαν να λύνονται με τις επιστροφές των Λυμπερόπουλου και Μπερνς, αλλά και την επικείμενη επάνοδο των Γιάχιτς, Σκόκο και Ντιόπ, οι επιλογές μειώθηκαν και πάλι. Από το ματς με την Καβάλα την επόμενη Κυριακή θα απουσιάσουν σίγουρα οι Μανωλάς και Δέλλας, που αποβλήθηκαν στην Τούμπα. Μάλιστα ο δεύτερος αναμένεται να τιμωρηθεί τουλάχιστον με δύο αγωνιστικές και έτσι θα χάσει και το ντέρμπι της 27ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τον Ράφικ Τζεμπούρ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί εξάρθρωση δεξιάς ωμοπλάτης και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Ο Αλγερινός φορ είχε τραυματιστεί στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν. Τότε είχε αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με θεραπεία κι όχι με χειρουργείο που θα τον κρατούσε εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες. Τώρα;

Στο μεταξύ τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νασούτι και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα ματς πρωταθλήματος θα εκτίσει την τιμωρία του. Αποκλείεται να λείψει από τα παιχνίδια με Καβάλα και Ολυμπιακό κι έτσι πιθανότατα θα επιλεγεί να εκτίσει την τιμωρία του είτε με Ατρόμητο (εκτός) είτε με Λάρισα (εντός). Στο όριο των τριών καρτών είναι οι Μανωλάς, Μάκος, Καφές και Μπερνς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x