Επικαιρότητα

Απόψε κληρώνει για Βατοπέδι

Την παραπομπή ή μη σε ειδικό δικαστήριο πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καλείται να αποφασίσει απόψε με μυστική ψηφοφορία η Βουλή. Με αποχώρηση απειλεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία αφορά τους πρώην υπουργούς Θόδωρου Ρουσόπουλο, Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντό και Γιώργου Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα.

Την παραπομπή ή μη σε ειδικό δικαστήριο πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καλείται να αποφασίσει απόψε με μυστική ψηφοφορία η Βουλή. Με αποχώρηση απειλεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία αφορά τους πρώην υπουργούς Θόδωρου Ρουσόπουλο, Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντό και Γιώργου Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα.

Τέλος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, έδωσε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του σε γαλλική εφημερίδα.
Δεν συζητάμε για παράταση του Μνημονίου, ξεκαθάρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.


Νέα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος και των κρατικών δαπανών κατά 3,5 δις ευρώ θα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 το οποίο κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Ερωτήσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την πορεία της Οικονομίας κατέθεσαν στη Βουλή Γιώργος Καρατζαφέρης και Αλέξης Τσίπρας.

Αίσθηση από τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, σημειώνοντας ότι προτεραιότητά πλέον πρέπει να είναι το τέλος του υπερτροφικού κράτους.
Ο ΣΕΒ εκφράζει τις απόψεις του και η κυβέρνηση τις δικές της, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο «λύκος στην αναμπούμπουλα χαίρεται» το σχόλιο από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.


Η οικονομική διάσωση της Ιρλανδίας –στο μεταξύ- στο επίκεντρο των διαδοχικών συνεδριάσεων των συμβουλίων ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ και ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες. Η ζώνη του ΕΥΡΩ αντιμετωπίζει μια κρίση επιβίωσης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μείωση τιμών και πληθωρισμού 2% με 3%, για τους επόμενους μήνες, προέβλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης που συναντήθηκε σήμερα με το κλιμάκιο της «τρόικας» που βρίσκεται στην Αθήνα.

Πρόγραμμα 460 εκατ. ευρώ προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιασθεί την Πέμπτη και αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας.

Με επιτόκιο 4,10%, ποσό 390 εκατομμυρίων ευρώ, άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται για δεύτερη μέρα στο Πολυτεχνείο, τιμώντας την 37η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών το 1973. Η επέτειος συμπίπτει φέτος με μία δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, τονίζεται στα μηνύματά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Περίπου 13.000 άτομα συμμετείχαν το πρωί στις εκδηλώσεις ανοικτής προσευχής των μουσουλμάνων της πόλης σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Μικροεπεισόδια στην πλατεία Αττικής.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 1,04% σήμερα. Στις 1.494 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Προς πρόωρες εκλογές οδεύει η γειτονική Ιταλία, μετά την παραίτηση τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης –συμμαχίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αύριο Τετάρτη στην Αττική με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x