Ευρώπη

Φοιτητικό «χτύπημα»

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κοντράρει την Εστουντιάντες ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» έχασε με 88-77 από τους «φοιτητές» της Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του έκτου ομίλου του Euro Cup και θα ψάξει αλλού για τις νίκες που θα του δώσουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις του γκρουπ.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κοντράρει την Εστουντιάντες ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» έχασε με 88-77 από τους «φοιτητές» της Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του έκτου ομίλου του Euro Cup και θα ψάξει αλλού για τις νίκες που θα του δώσουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να αποκτήσουν και προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Παπαδόπουλο, όμως στο δεύτερο οι Ισπανοί βρήκαν τις λύσεις στα πρόσωπα του Γιάσεν, του Κάνερ-Μέντλεϊ και του Ασελιν, που σημείωσαν 16, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα και απέκτησαν ένα διψήφιο προβάδισμα, που τους βοήθησε να κρατήσουν το ροζ φύλλο. Από τους «ασπρόμαυρους», πέραν του διεθνούς Έλληνα σέντερ, που σημείωσε συνολικά 24 πόντους (αλλά με 0/8 βολές) και μάζεψε 17 ριμπάουντ, βοήθησαν σημαντικά και οι Μάρσαλ και ΜακΓκραθ με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε «φουριόζος» και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος το μαρκάρισμα του Ασελιν, που αντικαταστάθηκε. Τα τρίποντα των Γκρέιντζερ και Γκάμπριελ έδωσαν ένα προβάδισμα στους Μαδριλένους με τρεις πόντους, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, ο Μαρκόπουλος έριξε στο παρκέ του «Βισταλέγκρε» τους νεαρούς της αποστολής, με τους ΜακΓκραθ και Γκετσέφσκι να βρίσκουν τις λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα αντίστοιχα. Οι βολές του Γκρέι έφεραν ένα +6 στον «Δικέφαλο», όμως ένα 10-0 σερί των γηπεδούχων με τους Γιάνσεν, Μέντλεϊ και Φερνάντεζ έδωσε ένα +4 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ασελιν άρχιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το «ασπρόμαυρο» καλάθι και έδωσε ένα +6 στην Εστουντιάντες, που έγινε +10, χάρη στα τρίποντα των Ελις και Βελς. Οι «Λάζος», Γκετσέφσκι και Μάρσαλ σημιεωσαν κάποια συνεχόμενα καλάθια και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκες στο -5 για τους Θεσσαλονικείς. Ο ΜακΓκραθ μείωσε τους τέσσερις στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως ένα «ξέσπασμα» των Ισπανών έφερε ένα +12. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έφεραν ένα -7, όμως δυο συνεχόμενα τρίποντα των Μπλανκ, Γκάμπριελ δημιούργησαν ένα +11 και έδωσαν οριστικά το ροζ φύλλο στους Μαδριλένους.


Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-33, 57-52, 88-77

ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ: Ελις 6 (2), Ντρίσεν, Ασελιν 12, Βελς 4, Κλαρκ 6 (1), Γκρέιντζερ 6 (1), Γκάμπριελ 8 (2), Γιάσεν 16 (1), Φερνάντεζ 8, Μπλανκ 9 (1) Μέντλεϊ 13

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 13 (2), ΜακΓκραθ 12 (2), Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 6, Γκρέι 5, Παπαδόπουλος 24, Γιαννακίδης, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 15, Καλαμπάκας


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x