Γερμανία

Στρατιώτης ΚΕΛ-επούρι! (video)

Όταν όλα στραβώνουν φαίνονται οι αρχηγοί. Έτσι και στην Ντόρτμουντ, που χρειάστηκε μια σουτάρα του 35χρονου Σεμπάστιαν Κελ για να προκριθεί κόντρα στην Χόφενχαϊμ (3-2) στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έφτυσε αίμα... όμως έχει συνηθίσει φέτος στις αναποδιές η Ντόρτμουντ. Μπορεί να χρειάστηκαν παράταση, όμως οι Βεστφαλοί πέτυχαν τον στόχο τους και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του DFB Pokal επικρατώντας 3-2 στο «Signal Iduna Park» κόντρα στην Χόφενχαϊμ.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που άνοιξε το σκορ σε ιδανικό σημείο (19’) με τον Χούμελς. Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα δίλεπτο αφού ο Φόλαντ με δυνατό σουτ στο 21ο λεπτό έκανε το 1-1. Η Χόφενχαϊμ πήρε τα πάνω της μετά την άμεση ισοφάριση και λίγο αργότερα έκανε και την ολική ανατροπή με τον Φιρμίνο στο 27’. Η Ντόρτμουντ έχασε τον αέρα της και ξόδεψε το υπόλοιπο του ημιχρόνου μέχρι να ξαναβρεί ρυθμό.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Βεστφαλοί ήταν «καταιγίδα». Έκλεισαν τους αντιπάλους τους στα καρέ και έπειτα από την πίεση που άσκησαν δικαιώθηκαν με την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 57’. Οι παίκτες του Κλοπ συνέχισαν να απειλούν, όμως μετά το 75’ θέλοντας να προσέξουν και την άμυνά τους έπαψαν να δημιουργούν κινδύνους και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο τέταρτο, ο Σεμπάστιαν Κελ πήρε στις πλάτες την ομάδα του. Με ένα σουτ «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή (107') ο 35χρονος μέσος νίκησε τον Μπάουμαν δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Ντόρτμουντ. Η Χόφενχαϊμ πίεσε στα τελευταία λεπτά, όμως δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στα πέναλτι κι έμεινε με την προσπάθεια.



«Λύκοι» έστω και με το ζόρι…

Μπορεί η Φράιμπουργκ να είχε περισσότερο στραμμένο το μυαλό της στις υποχρεώσεις της στην Bundesliga, όμως το λάδι της Βόλφσμπουργκ της το έβγαλε. Οι «λύκοι» χρειάστηκε να ιδρώσουν για να φτάσουν στο 1-0 στην «Volkswagen Arena» και να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το χρυσό γκολ των γηπεδούχων, που γλίτωσαν την διαφενώμενη παράταση, σημείωσε ο Ροντρίγκεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 72ο λεπτό. Βασικός σε όλοκληρο το παιχνίδι στη θέση του δεξιού μπακ αγωνίστηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 7/4

20:00 Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 1-0
(72' Ροντρίγκεζ πέν)

21:30 Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 2-2 (3-2 παράταση)
19' Χούμελς, 57' Ομπαμεγιάνγκ, 107' Κελ - 21' Φόλαντ, 27' Φιρμίνο)

Τετάρτη 8/4
20:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ
21:30 Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου

*Την Πέμπτη (9/4) θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά, που θα διεξαχθούν 28-29 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x