Stoiximan Super League

Δεν μπορεί να περιμένει

Ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Πανθρακικό σ’ ένα ημίχρονο, επικράτησε άνετα 3-1 στην Κομοτηνή με σκόρερ τους Μπενίτες, Χάρα, Μιλιβόγεβιτς κι ετοιμάζεται για φιέστα τίτλου με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.

Μόνο σαν υποχρέωση δεν είδε το ματς με τον Πανθρακικό ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες πέρασαν αέρα (1-3) από το ΔΑΚ Κομοτηνής, έκαναν ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο, τον οποίο θα πανηγυρίσουν και μαθηματικά με νίκη επί του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη την Κυριακή.

Ηγετική παρουσία από τον Τσόρι που είχε δύο ασίστ και εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπενίτες που άνοιξε το σκορ (9’) και δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ μέχρι το φινάλε. Τα άλλα τέρματα σημειώθηκαν από τους Χάρα (10’) και Μιλιβόβεγιτς (44’).

Φιλότιμοι οι γηπεδούχοι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Περιορίστηκαν στο γκολ του Μπαϊκαρά (13’) και συνεχίζουν την μάχη για την παραμονή.

Το ματς:

Στην πρώτη τους συνάντηση, εξαιτίας του καιρού, αλλά και του κακού αγωνιστικού χώρου, η μπάλα δεν κυλούσε καν στο χορτάρι. Τούτη τη φορά η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Το ότι θα γινόταν το ματς ήταν αυτονόητο. Το ότι θα είχε και φρενήρη ρυθμό στο ξεκίνημα σε καμία περίπτωση.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να δώσει δικαιώματα, μπήκε δυνατά και νωρίς-νωρίς η ορθολογική επιλογή του Περέιρα να χρησιμοποιήσει τον Μπενίτες σε ρόλο σέντερ φορ δικαιώθηκε. Ο Τσόρι έβαλε για μια ακόμα φορά την πινελιά του. Είδε την κίνηση του Παραγουανού, ο οποίος άδειασε τον Εμπόου και με υποδειγματικό τελείωμα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Οι πανηγυρισμοί δεν χρειάστηκε να κοπάσουν παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα από κακή απομάκρυνση, ο Χάρα με όμορφο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Αθανασιάδη.

inner

Η αντίδραση του Πανθρακικού ήταν σχεδόν άμεση. Ο Μπαϊκαρά εξέθεσε την άμυνα των Πειραιωτών, Μποτία και Σιόβας τον έχασαν και όταν έφτασε απέναντι από τον Ρομπέρτο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα ολοκληρώνοντας ιδανικά μια υπέροχη ενέργεια.

inner

Η εικόνα του αγώνα άρχισε να ισορροπεί, ωστόσο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός εξανέμισε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων. Το τρίτο του γκολ ξεκίνησε πάλι από τα πόδια του Τσόρι. Ο Αργεντινός εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Μιλιβόγεβιτς με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασιάδη.

Θα έπρεπε να γίνουν πράγματα και... θαύματα για να ανατραπεί η κατάσταση στο δεύτερο μέρος. Επί της ουσίας ο αγώνας είχε κριθεί στο πρώτο σαραπεντάλεπτο. Κι εκεί τελείωσε για τους περισσότερους παίκτες. Όχι για όλους. Ο Μπενίτες διψούσε για ένα ακόμα γκολ. Ήταν δραστήριος, έδωσε τις μάχες του, είχε τις περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση κι έδειξε με την εμφάνισή του πως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.





Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία (71' Ηλιάδης), Ρομέου, Κάσες (63' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκόρ (74' Μπαλντά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (66' Φορτούνης), Χάρα (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες (79' Μπουχαλάκης), Μπενίτες.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Ακρίβος (Αθηνών)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x