Stoiximan Super League

Παρέμεινε μάγκας!

Και του χρόνου εδώ! Ο Πανθρακικός, στο κατάμεστο ΔΑΚ, πέτυχε τον διπλό στόχο, αφού εκτός από τη νίκη 2-0 με την οποία κλείδωσε την παραμονή, έγινε και το αφεντικό της Θράκης υποτάσσοντας την Ξάνθη.

Την θέση του στην Σούπερ Λίγκα και της επόμενης σεζόν «σφράγισε» ο Πανθρακικός. Η ομάδα του Ρόκα πήρε την πολυπόθητη νίκη 2-0 κόντρα στην Ξάνθη κι έτσι κλείδωσε την παραμονή του, αφού δεν επηρεαζόταν από κάποιο άλλο σενάριο.

Με όπλο το κατάμεστο ΔΑΚ και το καλό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν το «Ελ Θράκικο». Ο Κάσες «χτύπησε» με πλασέ στο 20ο λεπτό, ενώ σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ με ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και πήρε το χρυσό τρίποντο.

Το ματς:



Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Πανθρακικού, που γέμισαν το γήπεδο, έσπρωξαν την ομάδα προς το γκολ. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, παρότι η Ξάνθη έπαιξε σχετικά ανοιχτά, οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν αρκετές φορές την εστία του Γκαραβέλη. Μία-δυο-τρεις και η… ζημιά δεν άργησε να γίνει, ο Κάσες επωφελήθηκε από την κόντρα με τον Μπαξεβανίδη και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ σε ιδανικό σημείο (20’).

inner

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου προσπάθησε να ρίξει μετά το γκολ τον ρυθμό, μετριάζοντας κάπως τον ενθουσιασμό των αντιπάλων. Εν μέρει η Ξάνθη πέτυχε τον σκοπό της, όμως ο Ίγκορ πήρε στην πλάτη του τους γηπεδούχους και με όμορφη ατομική ενέργεια στο 27’ έκανε το 2-0. Οι Ακρίτες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά, γεγονός που επέτρεψε στον Πανθρακικό να «βγάζει» πολλές επιθέσεις, με τον Γκαραβέλη να κρατάει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Το ημίχρονο βρήκε τον Πανθρακικό να κρατάει εύκολα το 2-0 και την παραμονή του.


Σε συντηρητικό τέμπο πήγαν το ματς οι γηπεδούχοι στο δεύτερο 45λεπτο. Έχοντας το προβάδισμα, οι παίκτες του Ρόκα θέλησαν να σιγουρέψουν την ασφάλεια στα μετόπισθεν και να μην ρισκάρουν ιδιαίτερα. Η επιλογή αυτή έδειξε να ευνοεί την Ξάνθη, καθώς βρήκε μέτρα στο γήπεδο και για πρώτη φορά επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία του Αθανασιάδη. Τελικά, ο Πανθρακικός διόρθωσε την κατάσταση ανεβάζοντας μετά από ώρα τις γραμμές του, με αποτέλεσμα να μην απειλείται ιδιαίτερα.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επιχείρησε με γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην περιοχή, όμως οι αντίπαλοι αμυντικοί εξουδετέρωναν με μεγάλη ευκολία κάθε φάση. Βλέποντας, ότι το γκολ -για να ξαναμπούν στο παιχνίδι- δεν ερχόταν, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν συμβιβασμένοι με το αποτέλεσμα και ο Πανθρακικός κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τη νίκη και την παραμονή του.





inner

Οι συνθέσεις:



Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Κάσες (62’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ίγκορ (80’ Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Βιγιαφάνε, Μπάλντα, Παπαγεωργίου, Σερφά

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο (63’ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (81’ Ορφανίδης), Ράνος (33’ Βάλτερ).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Πασχαλάκης, Γούτας, Καπετάνος

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x