Champions League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων, μία εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League ο Παναθηναϊκός. Τι γίνεται αν προκριθεί στα πλέι οφ.

Δύσκολες ομάδες, κάποιες απ’ αυτές με μεγάλα μπάτζετ, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο το έργο του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, όπου τον έφερε και μαθηματικά στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Οι πράσινοι λοιπόν θα είναι στους αδύναμους (19.880 βαθμούς), στο γκρουπ των μη πρωταθλητών (όπως και Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος στα... ακραία σενάρια πρωτιάς). Έτσι θα βρουν απέναντί τους μία εκ των Σαχτάρ Ντόνετσκ (βγήκε δεύτερη σήμερα στο ουκρανικό πρωτάθλημα), Άγιαξ (2ος στην Ολλανδία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δεύτερη στη Ρωσία στο… 88’ σήμερα), Κλαμπ Μπριζ (2η στο Βέλγιο) και Μονακό (3η στην Γαλλία).

Το ποια απ’ αυτές, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει το τριφύλλι (με φόντο την είσοδο στα πλέι οφ του Champions League), εφόσον πάντα κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά, θα το μάθει στην κλήρωση της 17ης Ιουλίου. Οι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι για 28/29 εκείνου του μήνα και οι ρεβάνς για τις 4/5 Αυγούστου.

Τώρα, αν ο Παναθηναϊκός πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, εκεί το πράγμα ζορίζει… πολύ, αφού θα ‘ναι ξανά στους αδύνατους. Αντίπαλος θα ‘ναι μια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λάτσιο (πήρε το εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Νάπολι). Οι τρεις πρώτες ομάδες είναι σίγουροι αντίπαλοι, οι άλλες δύο θέσεις παίζονται, ανάλογα και με το αν θα προκριθούν ως τα πλέι οφ κάποιες εκ των Σαχτάρ, ΤΣΣΚΑ, Άγιαξ (λόγω υψηλής βαθμολογίας τους στην UEFA).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x