sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αποστολή «τρομοκρατίας»

Το Νοέμβριο δήλωνε πως έχει αφήσει στη μέση μια δουλειά στην ΑΕΚ. Λίγους μήνες μετά ο Τζεμπούρ επιστρέφει για να τη φέρει εις πέρας και το sport-fm.gr θυμίζει την επεισοδιακή του σχέση με την «Ένωση».

Είναι από τους τύπους που μόνο αδιάφοροι δεν περνούν. Άλλοι τον λατρεύουν κι άλλοι τον μισούν ή… λατρεύουν να τον μισούν. Σε κάθε περίπτωση, ο Ράφικ Τζεμπούρ δεν περνά απαρατήρητος. Και αποδεικνύεται κύριος του λόγου του, αφού λίγους μήνες μετά τη δήλωσή του πως έχει αφήσει μια αποστολή στην ΑΕΚ ανολοκλήρωτη, επιστρέφει για να τη φέρει εις πέρας. Το sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της επεισοδιακής σχέσης του «τρομοκράτη» με τον Ράφικ Τζεμπούρ.

«Καψούρα» από παλιά

Όπως όλες οι μεγάλες αγάπες, το αίσθημα κρατά καιρό μέχρι να εκφραστεί και να γίνει… σχέση. Ο Τζεμπούρ είχε μπει στο μάτι της ΑΕΚ από το 2005, όταν αγωνιζόταν στον Εθνικό Αστέρα, αλλά τότε παρέμεινε ένα απλό φλερτ. Ο νεαρός (και οξύθυμος από) τότε Αλγερινός φορ τράβηξε περισσότερα βλέμματα φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου κι ακόμη πιο πολλά μετά τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο. Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο Τζεμπούρ «βροντοφώναξε» στην ΑΕΚ πόσο λάθος έκανε που δεν τον είχε ήδη κάνει δικό της. Σε ένα ματς που ο ίδιος και ο Λάμπρος Χούτος οργίασαν, οι «κυανέρυθροι» νικούσαν με 3-2 στο ΟΑΚΑ, με τον «τρομοκράτη» να σκοράρει σε βάρος της… soon to be ομάδας του.



Τζεμπούρ… για τον πόνο της ΑΕΚ

Τέλη Αυγούστου του 2008, η ΑΕΚ γνωρίζει αποκλεισμό-σοκ από την Ομόνοια στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, ο Γιώργος Δώνης αμφισβητείται και ο Ντέμης Νικολαΐδης δέχεται σκληρή κριτική για τη συν τοις άλλοις μη αντικατάσταση του Ριβάλντο. Το «αναλγητικό» λέγεται Ράφικ Τζεμπούρ, καθώς η «Ένωση» ολοκληρώνει τη μεταγραφή του από τον Πανιώνιο με ένα ποσό κοντά στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Γκολάρα και… αναταραχή

Το πρώτο γκολ του Τζεμπούρ με την ΑΕΚ άργησε, ήταν πανέμορφο, αλλά μόνο να το χαρεί δεν μπορούσε. Στις 2 Νοεμβρίου και τις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ίδιος με ανάποδο ψαλίδι «έγραφε» στο 93’ το 2-1. Παρά τη μεγάλη ανατροπή, οι «κιτρινόμαυροι» αποδοκιμάζονται, η αρχή του τέλους για την εποχή Ντέμη Νικολαΐδη είναι γεγονός και λίγες μέρες μετά αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Δώνης.



Άγριο ξύλο με Σκόκο

Ο Τζεμπούρ ολοκληρώνει τη σεζόν με τη «συμπαθητική» επίδοση των 10 γκολ σε 33 αγώνες. Όμως περισσότερο από τα πεπραγμένα του στο γήπεδο, γίνεται πρωτοσέλιδο από το απίστευτο επεισόδιο με τον Νάτσο Σκόκο. Στις 29 Ιανουαρίου του 2009, παραμονές του ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο «τρομοκράτης» δεν ανέχεται μια έντονη παρατήρηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην προπόνηση, του επιτίθεται και με κουτουλιά του σπάει τη μύτη!

Η επεισοδιακή συνεργασία με τον Μπάγεβιτς

Τζεμπούρ και Μπάγεβιτς δεν είχαν πάντα «αγαστή» συνεργασία. Ο πρώτος είχε παράπονα από τον τρόπο που χρησιμοποιείτο και ο δεύτερος για τον επαγγελματισμό του. Η μισάωρη καθυστέρηση στην προσέλευση του παίκτη σε μια προπόνηση το Σεπτέμβριο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στον Αλγερινό άσο δόθηκε υποχρεωτική άδεια και ήταν ουσιαστικά υπό διωγμό αναζητώντας ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτή δεν βρέθηκε ποτέ και με την έλευση του 2010 ο «τρομοκράτης» ενεργοποιήθηκε ξανά. Όμως οι σχέσεις του με τον Σερβοέλληνα τεχνικό μάλλον δεν εξομαλύνθηκαν. Ποιος ξεχνά τα «καντήλια» του Ντούσκο όταν ο Τζεμπούρ επέλεξε με… παταγώδη αποτυχία να εκτελέσει α λα Πανένκα στο 87ο λεπτό και με το σκορ στο 1-1 ένα πέναλτι σε αγώνα με τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο»;



Τα έξι γκολ του Τζεμπούρ σε 20 αγώνες τη σεζόν 2009/10 ήταν μάλλον «φτωχή» συγκομιδή, αλλά κρατούσε το καλύτερο για τη συνέχεια. Πετυχαίνει γκολ-«χρυσάφι» απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ τον Αύγουστο στα προκριματικά του Europa League (0-1), υπογράφει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο των ημερών του στην ΑΕΚ.



Νέα ρήξη και διαζύγιο

Το Σεπτέμβριο του 2010 η ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο Τζεμπούρ, που δεν έχει υπογράψει ακόμη, φημολογείται πως «στραβώνει» όταν μαθαίνει πως ο Σκόκο έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο με μεγαλύτερες αποδοχές και αρνείται να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Το γυαλί έχει πια ραγίσει και τις πρώτες μέρες του 2011 φέρεται να αντιμιλά στον Μανόλο Χιμένεθ στην προπόνηση της ομάδας καλώντας τον να τα πουν «έξω, σαν άντρες». Ο ίδιος αρνείται ότι αυθαδίασε και καταγγέλλει ότι τον «έστησαν».

Είναι πλέον προφανές πως η συνεργασία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΑΕΚ, που του χρωστούσε περίπου 400.000 ευρώ, έψαχνε να βρει ομάδα να της φορτώσει το συμβόλαιό του, αλλά η ζήτηση ήταν «φτωχή» για έναν παίκτη που έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι. Τελικά λίγες μέρες μετά υπογράφεται το συναινετικό διαζύγιο και ο Τζεμπούρ υπογράφει στον Ολυμπιακό. Στην πρώτη του συνάντηση με την ΑΕΚ, δε, πετυχαίνει δύο από τα έξι γκολ της ομάδας του (6-0). Αποφεύγει να πανηγυρίσει, αλλά τη ζημιά την έχει κάνει.



Με τον Ολυμπιακό κατακτά δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ μετά από δύο μέτρια περάσματα από Σίβασπορ και Νότιγχαμ, υπενθυμίζει την κλάση του οδηγώντας με τις εμφανίσεις του τον ΑΠΟΕΛ στο νταμπλ. Όμως κάτι μέσα του συνεχίζει να τον τρώει: Ότι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την ΑΕΚ. «Στην ΑΕΚ κάτι μου λείπει. Δεν έχω τελειώσει καλά τη δουλειά μου», δηλώνει στις 20 Νοεμβρίου του 2014 ως καλεσμένος στην εκπομπή «Καρντάσιανς».



Η επιστροφή που δεν έγινε ποτέ το περασμένο καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών. Και μένει να φανεί αν ο Ράφικ Τζεμπούρ θα φέρει αυτή τη φορά εις πέρας ό,τι άφησε στη μέση φεύγοντας εκείνο το Γενάρη του 2011.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x