Επικαιρότητα

Τσίπρας: «Εντολή διαπραγμάτευσης και όχι ρήξης» (video)

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρωζώνη υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του. Ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξεκάθαρο μήνυμα για διαπραγμάτευση και όχι για ρήξη με την Ευρωζώνη είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος. Αυτό ανέφερε σε διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός -αφού απεύθυνε μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες- ανέφερε πως άμεσα θα αρχίσουν της διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με στόχο μια συμφωνία, την επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η οποία θα εμπεριέχει και το θέμα του χρέους.

Τέλος, τόνισε ότι άμεσα θα ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα μέρη της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ανεξάρτητα με τι ψήφισε ο καθένας είμαστε όλοι ένα. Έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρωζώνη. Και αυτή θα την τηρήσω. Υπάρχουν δίκαιες λύσεις αρκεί να τις επιδιώκουν και οι δύο πλευρές. Σήμερα ο λαός μας δεν απάντησε μέσα ή έξω από το ευρώ. Σήμερα απάντησε στο ποια Ευρώπη θέλει. Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πρώτος στόχος η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Αυτή την φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα είναι και το θέμα του χρέους. Αυτή την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα. Άμεσα να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω σύγκληση σύσκεψης των προέδρων όλων των κομμάτων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x