Champions League

Το πρόφιλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Tον Πάολο Μασάντο, αλλά και τον Γκόρντον Σίλντεφελντ, που αγωνίζονται με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θ' αντιμετωπίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στο Champions League.

Από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ο Ολυμπιακός πήρε τουλάχιστον μια βατή αντίπαλο, που τον συνδέει με ευχάριστες μνήμες. Ο νταμπλούχος Ελλάδος, την είχε αντιμετωπίσει ως Κροάσια Ζάγκρεμπ, την περίοδο 1998-99, νικώντας την εδώ με 2-0, με τα γκολ των Αλεξανδρή και Γκόγκιτς, ενώ με το ισόπαλο 1-1 που είχε διαμορφώσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, είχε πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δύο νίκες, 2-1 στην Αλβανία και 4-1 στον επαναληπτικό της Τρίτης, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξουδετέρωσε το εμπόδιο της Σκεντέρμπεου, με τον Σουντανί (2), Χότζιτς και Ταραβέλ να σκοράρουν για τους Κροάτες. Στον προηγούμενο γύρο είχε χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μόλντε με δύο ισοπαλίες (1-1 εντός και 3-3 εκτός έδρας), ενώ στον 2ο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει την Φόλα Ες, παρά το εντός έδρας 1-1, αφού κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας.

Θα βρει και παλιούς γνώριμους ο Ολυμπιακός. Πρώτα απ’ όλα τον δικό του Πάολο Μασάντο, τον Γκόρντον Σίλντεφελντ που μέχρι πριν λίγους μήνες αγωνιζόταν στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς, που είναι αδελφός του προέδρου της ομάδας, Ζντράφκο, πέρα από την προσθήκη του Σίλντεφελντ, πρόσθεσε το καλοκαίρι που πέρασε στο ρόστερ της, τον Χιλιανό επιθετικό, Άντζελο Ενρίκεζ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Μάρκο Ρογκ.

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x