Champions League

Την «έσπασε» στον Ολυμπιακό η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ έβαλε φρένο στο αήττητο της Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις με τη νίκη της 2-0 στο Έμιρεϊτς απέναντι στους Βαυαρούς. Ζιρού και Οζίλ τα γκολ, μοιραίος ο Νόιερ.

Μια γκάφα του ήρωα μέχρι εκείνη τη στιγμή Νόιερ, και η παρουσία του Ζιρού στην κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή, έκριναν την αναμέτρηση στο Έμιρεϊτς. Ο Νόιερ που είχε κρατήσει όρθια την Μπάγερν σε σουτ του Οζίλ στο 7’ και σε κεφαλιά του Γουόλκοτ εξ’ επαφής στο 33’ με μια άστοχη έξοδο σε φάουλ του Καθόρλα, έδωσε την ευκαιρία στον Ζιρού, που είχε περάσει λιγότερο από τρία λεπτά νωρίτερα, σαν αλλαγή στη θέση του Γουόλκοτ, να χαρίσει το πρώτο τρίποντο στην Άρσεναλ στον 6ο όμιλο. Ο Οζίλ στο 94’ σφράγισε τη νίκη μετά από κλέψιμο και ασίστ του Μπεγιερίν.

Η 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου:

Άρσεναλ – Μπάγερν 2-0
(77’ Ζιρού, 94' Oζίλ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 0-1
(79’ Ιντέγιε Μπράουν)

Η βαθμολογία
Μπάγερν 6 8-2
Ολυμπιακός 6 4-5
Ντιναμό Ζαγκρ. 3 2-7
Άρσεναλ 3 5-5

Η επόμενη αγωνιστική (4/11):
Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν – Άρσεναλ

Το ματς

Η Άρσεναλ περισσότερο διαβασμένη συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στην Μπάγερν στο γήπεδο της, προσπάθησε να κρατηθεί σφιχτή πίσω και να βγαίνει μπροστά όποτε έβρισκε χώρους. Στο 7ο λεπτό μετά από διαγώνιο σουτ του Οζίλ, ο Νόιερ υποχρεώθηκε στην πρώτη σημαντική επέμβαση του αγώνα. Στο 11’ ήταν η σειρά του Τσεχ για μια σπουδαία απόκρουση, μετά από αστραπιαία εναλλαγή της μπάλας, ανάμεσα σε Τιάγκο και Μίλερ και το σουτ του πρώτου που εξουδετέρωσε ο Τσέχος.

Στο 33’ ο Νόιερ έκανε την κορυφαία απόκρουση, για φέτος, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Μονρεάλ, ο Γουόλκοτ με κεφαλιά σημαδεύει την εστία, όμως ο πορτιέρο των Βαυαρών αποκρούει με εκπληκτικό τρόπο, ενώ στην επαναφορά ο Ράμσεϊ, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Στο 37’ ο Νόιερ σταμάτησε και πάλι τον Γουόλκοτ, κλείνοντας καλά τη γωνία του. Η Μπάγερν απείλησε μόνο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν σε σουτ του Ντάγκλας Κόστα, μετά από λάθος του Αλέξις, ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ.

Σουτ του Ντάγκλας Κόστα, λίγο πάνω από την εστία στο 51’, ενώ στο 54’ ο Λεβαντόφσκι σουτάρει από πλάγια αριστερά για να υποχρεώσει τον Τσεχ, να διώξει σε κόρνερ με σπουδαία εκτίναξη. Στο δεύτερο μέρος, ήταν η σειρά του υψηλόσωμου πορτιέρο της Άρσεναλ να σώσει την κατάσταση, αφού ο Τσεχ αποκρούει. Κι αφού η Μπάγερν δεν κατάφερε να σκοράρει, η γκάφα του Μάνουελ Νόιερ έκρινε τον αγώνα. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, από σημείο κοντά στο κέντρο, ο Γερμανός πορτιέρο κάνει άστοχη έξοδο και ο Ζιρού σκοντάφτοντας βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι (και λίγο με το χέρι) για να γίνει το 1-0. Στο 94' η Άρσεναλ κατόρθωσε μετά από ένα λάθος του Ντάγκλας Κόστα, να κλέψει με τον Μπεγιερίν κι αυτός να σερβίρει το 2-0 στον Οζίλ, αφού ο Νόιερ απέκρουσε μέσα από τη γραμμή και το γκολ, ασφαλώς μέτρησε.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Σάντι Καθόρλα, Ράμσεϊ (57’ Τσάμπερλεν), Οζίλ, Α. Σάντσες (82’ Γκίμπς), Γουόλκοτ (74’ Ζιρού)

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνσο (71΄Κίμιχ), Μίλερ, Ντάγκλας Κόστα, Βιντάλ (71’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι

Το 1ο γκολ της Άρσεναλ:


To 2o γκολ της Άρσεναλ:


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x